Windows traag opstarten: de oplossing.Een trage computer opschonen

Geplaatst op: - bijgewerkt op
Wil je Je computer opschonen om hem weer snel te maken>

Wil je Je computer opschonen om hem weer snel te maken?

Een trage computer is voor veel mensen een bron van irritatie. Langzaam ladende webpagina’s, documenten die pas na lange tijd openen of een haperende film downloaden zijn enkele voorbeelden van een traag werkende computer .

Gelukkig kun je op een aantal manieren je trage computer weer snel maken. Het opschonen van je computer zal leiden tot een forse snelheidsverbetering. Verder verhoogt het ook de veiligheid: software die je computer traag maakt kan schadelijk zijn voor je gegevens en privacy.

Met welke software?

Op deze pagina lees je welke programma’s je kunt gebruiken om je computer op te schonen. Deze programma’s kun je in de meeste gevallen gratis downloaden. Niet alle software om je computer op te schonen is echter gratis. Probeer altijd om eerst je computer met gratis software sneller te maken. Werkt dat niet of heb je bijvoorbeeld een virus? Schaf dan pas betaalde software aan.

Tenslotte is het goed om te weten dat je softwarematig je computer kunt versnellen maar dat ook de hardware van grote invloed is. Van een oude computer een snelheidsmonster maken door middel van alleen softwarematige oplossingen gaat niet lukken.

Computer opschonen

Het opschonen van een computer bestaat uit een aantal stappen. Deze stappen hoef je niet allemaal uit voeren. Ook de volgorde is niet van groot belang. Voor het allerbeste resultaat is het wel aan te raden om deze stappen te volgen.

Tip #1 – Defragmenteer je harddisk

Defrag - opschonen computer

Defragmenteren is een eerste stap in het opschonen van je computer.

Het defragmenteren van je harddisk is een eerste simpele stap in het sneller maken van je computer. Defragmentatie-software verwijdert overbodige bestanden en zet bestanden die bij elkaar horen netjes bij elkaar.

Door je harddisk te defragmenteren voorkom je dat deze extra werk moet verrichten. Dit kan leiden tot een forse snelheidswinst tijdens het werken met grotere bestanden en met programma’s die veel geheugen nodig hebben.

Tip #2 – Overbodige software verwijderen

Veel software op je computer heb je af en toe nodig. Ook staan er op elke computer programma’s die je nooit gebruikt. Wil je je computer opschonen? Zorg er dan voor je programma’s verwijdert die je nooit gebruikt. Een goed programma om dat te doen is bijvoorbeeld ReVo uninstaller.

Verder is ook CCleaner een goed programma om je computer op te schonen. Meer informatie over CCleaner op deze pagina. Naast deze software kun je ook in een van de categorieën op downloadcentrum.com kijken voor software om overbodige software te verwijderen. Een computer opschonenen kan niet zonder het verwijderen van overbodige software.

Tip #3 – Het register opschonen

Het register van een Windows computer is een centrale plek waar gegevens worden opgeslagen over software die op je systeem is gebruikt. Als je nieuwe programma’s toevoegt worden deze ook automatisch aan het register toegevoegd.

Op het moment dat je een programma verwijdert blijven veel gegevens in het register staan. Dit kan leiden tot een trager werkende computer. Zeker als je veel software toevoegt en verwijdert kan het opschonen van het register een goede methode zijn om snelheidswinst te boeken.

Met welke software?

Hieronder hebben we een aantal van de op downloadcentrum.com behandelde software verzameld die je kunt gebruiken om je computer op te schonen en te versnellen.

Vopt - gratis defragmentatie software

Vopt is een van de oudste defragmentatie programma's voor Windows. Het programma wordt al meer dan 20 jaar ontwikkeld. Doordat het programma al zeer lang op de markt is werkt de nieuwste versie, 9.21, gewoon nog onder Windows 95. Naast ondersteuning voor oudere Windows computers biedt Vopt ook ondersteuning voor Windows 10. Hierbij worden zowel 32 als 64 bits versies ondersteund. Wil je Vopt downloaden om je computer weer snel te maken? Gebruik dan de link bovenaan deze pagina. Wil je meer weten over Vopt? Lees dan mijn bespreking met de voor- en nadelen van Vopt.lees verder...

Bulk Crap Uninstaller - Overbodige software verwijderen

Voor een snelle en opgeruimde computer is het downloaden van de Bulk Crap Uninstaller software een goeie tip.

Met dit gratis programma verwijder je in een muisklik overbodige software van je Windows pc of laptop.lees verder...

Windows Repair - Windows problemen oplossen

Windows Repair is een handig programma voor iedereen die problemen heeft met Windows. Dit gratis programma kan namelijk automatisch verschillende problemen met dat besturingssysteem oplossen.

Meer informatie over Windows Repair in onze handleiding.lees verder...

ioBit Uninstaller - software verwijderen uit Windows

Niets zo vervelend als een trage computer door overbodige software.

Voor veel van dat soort oorzaken van problemen met een trage computer is gelukkig een oplossing. Vandaag een tip voor het opschonen van je computer: download ioBit Uninstaller.lees verder...

Bleachbit - een goed CCleaner alternatief

Veel handleidingen waarin je leert hoe je een computer moet opschonen gebruiken het programma CCleaner.

Maar naast die software zijn er ook andere programma's die je goed kunt gebruiken voor het opschonen van een computer. Probeer bijvoorbeeld Bleachbit: open-source dus gratis downloaden!lees verder...

System-Ninja: een trage computer sneller maken

Een trage computer blijft super-vervelend. Vandaag een nieuwe software-tip voor het versnellen van een trage computer.

Met System-Ninja kun je namelijk automatisch een groot aantal taken laten uitvoeren die jouw computer of laptop weer veel sneller maken. lees verder...

Auslogics Disk Defrag - Schijf Defragmentatie Software

Is jouw computer traag en wil je daar graag een snelle oplossing voor?

Met de Auslogic schijf defragmentatie software, die gratis te downloaden is via de website van de ontwikkelaar, zorg je ervoor dat jouw computer of laptop snel weer goed werkt.lees verder...

IOBit - Harde schijf defragmenteren

IObit Ultra Defrag is momenteel een van de beste programma's die je gratis kunt downloaden voor het defragmenteren van je computer.

De software is eenvoudig om te gebruiken en maakt je computer een stuk sneller. Meer informatie of gelijk gratis downloaden doe je hier.lees verder...

JV16 Powertools - Systeem tweaken

Heb je last van een trage computer en weet je niet hoe je hem sneller moet maken?

Probeer dan eens de jv16 Powertools. Met deze software maak je eenvoudig je trage PC of laptop sneller door een aantal simpele tweaks!lees verder...

Sysinternals Suite - Systeembeheer Software

Microsoft leeft natuurlijk van betaalde software. Het bedrijf is de ontwikkelaar en leverancier van een groot aantal software programm’s zoals Windows, Office en Skype. Toch brengt Microsoft ook gratis software uit. Een van de gratis software programma’s waar Microsoft bekend om staat is de Sysinternals Suite. Van die gratis software om systemen te optimaliseren kwam afgelopen week een nieuwe versielees verder...

Tips

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.