Je geboortedatum uit je Facebook profiel verwijderen.Facebook: je verjaardag verwijderen uit je profiel

Geplaatst op: - bijgewerkt op (18.580 weergaven)
Je geboortedatum uit je Facebook profiel verwijderen.

Je geboortedatum uit je Facebook profiel verwijderen.

Facebook slaat veel informatie op over jou die je op een later moment liever niet meer wil delen. Zo liep ik deze week tegen het probleem aan dat ik mijn verjaardag/geboortedatum uit mijn Facebook profiel wilde verwijderen. Wil je weten hoe je je verjaardag uit je Facebook profiel moet halen? Lees dan onze nieuwe Facebook handleiding.

Facebook biedt je niet de mogelijkheid om je hele verjaardag uit je profiel te halen. In plaats daarvan kun je wel je geboortedatum op privé zetten. Hierdoor kan niemand anders jij zien wanneer je precies jarig bent. Om je verjaardag op privé te zetten moet je de volgende stappen doorlopen.

Je verjaardag uit Facebook in 5 stappen

 1. Verlaat om te beginnen de tijdlijn in Facebook en navigeer naar je profielpagina.
 2. Kies hier voor het tabblad ‘info’. Dit tabblad bevindt zich onder de naam van je profiel die groot wordt weergegeven;
 3. Selecteer de menu-optie ‘Contact- en algemene informatie’;
 4. Ga met je muis over je geboortedatum heen en selecteer de optie ‘Bewerken’;
 5. Klik nu op het slotje en kies hier de optie ‘Alleen ik’.
Je verjaardag uit Facebook verwijderen in 5 stappen.

Je verjaardag uit Facebook verwijderen in 5 stappen.

Tot slot

Je kunt in plaats van het onzichtbaar maken van je verjaardag ook kiezen voor andere mogelijkheden. Zo is het mogelijk om alleen je vrienden je geboortedatum te laten weten. Verder kun je via de optie ‘aangepast’ kiezen voor de mogelijkheid om van te voren bepaalde groepen mensen jouw verjaardag te laten bekijken.

Tenslotte een mogelijk antwoord op de vraag waarom Facebook het niet toestaat je hele geboortedatum simpelweg uit je profiel te verwijderen. Waarschijnlijk is dat deels onmogelijk uit commercieel belang: het is nu voor adverteerders mogelijk om per leeftijdsgroep advertenties te tonen. Verder is het niet toegestaan voor kinderen om een eigen Facebook profiel aan te maken. Door het verplicht instellen van een geboortedatum kan dat natuurlijk gecontroleerd worden.

 

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 reacties

 • het lukt mij niet om mijn geboortejaar uit mijn profiel te halen Het slotje is niet te zien op mijn pagina. Het liefst wil ik dat hele account er uithalen omdat ik dat nooit gebruikt heb en al jaren een ander account heb.

 • Ik krijg mijn geboortedatum niet van mijn facebookaccount af .Het slotje is nergens op de pagina te zien. Snap er niets van.
  Het is van een oud account dat ik niet gebruik.. Heb al jaren een ander facebookaccount.
  Bij voorbaat dank als je me kunt helpen.