Films downloaden van internet

Wil je een film downloaden van internet? Dan lees je op deze pagina hoe dat moet. Ik bespreek een aantal manieren voor het downloaden van nieuwe en oudere speelfilms met behulp van verschillende downloadprogramma’s (Spotnet, Spotlite, SABnzbD en Bittorrent clients).

Ook leer ik je hoe je films met Nederlandse ondertiteling en films kunt downloaden en waar je op zoek kunt naar legale films downloads. Tot slot bespreek ik het streamen van film als alternatief voor het gratis downloaden ervan.

Films downloaden: in het kort

Wil je snel beginnen met downloaden? Dit heb je nodig om een film te downloaden van internet.

  • Een snelle internetverbinding: films downloaden of streamen kost de nodige bandbreedte.
  • Geschikte software om te downloaden: afhankelijk van hoe je wil downloaden.
  • Geduld: het downloaden van films kan, afhankelijk van je verbinding en een aantal andere factoren best even duren.

nu downloaden

  1. Gelijk beginnen: Spotnet
  2. Gelijk beginnen: Sickbeard en Couchpotato op je NAS

Films downloaden: legaal of illegaal?

Voordat je leest hoe je een film moet downloaden eerst een opmerking: gratis films downloaden is in Nederland in bijna alle gevallen illegaal. Sinds het downloadverbod van kracht werd mag je geen materiaal downloaden uit illegale bron.

Download je af en toe een film? Dan hoef je je voorlopig geen zorgen te maken. Help je mee aan het verspreiden van met copyright beschermd filmmateriaal? Dan moet je oppassen!

Ook het streamen van films is in een aantal gevallen illegaal. Gebruik je bijvoorbeeld Popcorn Time? Wees je dan bewust van het feit dat je tijdens het kijken meewerkt aan het verspreiden van deze film. Streamen met Netflix of Youtube is daarentegen gewoon legaal.

Verder zijn alle films die je op internet gratis kunt downloaden daar op een illegale manier beland. Daarom leer ik je in deze handleiding hoe je gratis films kunt downloaden en hoe je hier Nederlandse ondertiteling aan toe kunt voegen.

Gratis Films op Youtube

gratis film kijken op Youtube

Youtube

Gelukkig bestaan er wel websites waar je legaal gratis film kunt kijken. Een goed voorbeeld daarvan is natuurlijk Youtube, daar vind je enorm veel film-materiaal dat je gratis kunt kijken.

Er zijn zelfs regisseurs en maatschappijen die complete films met Nederlandse ondertiteling op Youtube plaatsen. Iedereen met een computer, tablet of smartphone kan deze film gratis kijken.

Verder kun je met Youtube heel eenvoudig ook Nederlandse ondertiteling toevoegen aan een filmbestand. Deze manier werkt echter niet feilloos: de ondertiteling loopt niet altijd synchroon en is soms van slechte kwaliteit.

Downloaden van Youtube?

Downloaden van Youtube is illegaal. Het bedrijf verdient aan het vertonen van reclames bij video’s.

Als je een film download van Youtube krijg je de reclame niet te zien. Hierdoor loopt Youtube inkomsten mis en dat wil men natuurlijk liever niet.

Films downloaden van Youtube kan wel, gebruik Google voor speciale software en websites om filmbestanden van Youtube te downloaden.

Film downloaden via iTunes

Films downloaden met iTunes

Films downloaden met iTunes

De beste plek om films te downloaden die je op je computer, laptop of iPad kunt afspelen is iTunes. Dit programma is beschikbaar voor verschillende besturingssystemen waaronder Windows, OS X en iOS.

Op iTunes kun ontzettend veel films en series met Nederlandse ondertiteling downloaden. Je betaalt per download een wisselend bedrag afhankelijk van de releasedatum van de serie of film.

Na betaling kun je de film of serie downloaden om deze vervolgens op je iPad, computer of iPhone te kijken.

De iTunes software is geschikt voor een breed scala aan apparaten waardoor je via iTunes films kunt downloaden en deze bijna overal terug kunt kijken. Zo kun je een film downloaden in iTunes en deze via een Apple TV kijken op je televisie thuis.

Betalen met creditcard of giftcards

Je betaalt voor het downloaden van een films met je creditcard of via iTunes gift card. Dat zijn de enige twee manieren om in iTunes voor je legale film download te betalen.

De iTunes software downloaden doe je uiteraard op downloadcentrum.com. Na het opstarten van de software ga je naar de winkel in het programma om film te downloaden.

Films downloaden uit een online videotheek

Een tweede mogelijkheid om legaal films te downloaden is via een online videotheek. Een van de bedrijven die deze dienst aanbiedt is bijvoorbeeld Videoland.

Videoland heeft naast een steeds kleiner wordend aantal fysieke videotheken ook een online videotheek waar je tegen een kleine vergoeding films kunt downloaden om deze op je computer of televisie te bekijken.

Films downloaden met Netflix

Netflix

Wil je nu een film downloaden en kijken op je computer? Gebruik dan de Videoland dienst.

Netflix

Geen grote fan van Videoland? Ook met Netflix is het kijken van een film via internet supereenvoudig. Netflix mag je gratis gebruiken binnen een proefperiode. Daarna moet je voor Netflix betalen om films te downloaden en te kijken.

Technisch gezien is het kijken van films via online videodiensten zoals Netflix geen downloaden. Als je een film kijkt via Netflix wordt deze niet op jouw computer opgeslagen.
In plaats daarvan stream je de filmbestanden naar je

computer of televisie.

Naast een groot aanbod aan films kun je via streaming videodiensten ook leuke series kijken.
Veel series worden exclusief uitgezonden op een streaming videodienst. Zo is House of Cards alleen te bekijken via Netflix en biedt HBO Game of Thrones aan. Een abonnement op een streaming video dienst kost geld: er is dus geen sprake van gratis kijken of downloaden.

Gratis films downloaden

Wil je toch gratis film downloaden dan kan dat met veel verschillende soorten software. Zo vind je op Usenet veel films die je kunt downloaden. Een film downloaden van Usenet kan met Spotnet of SABnzbD.

Ook met veel p2p software kun je gratis een film downloaden. Je hebt hiervoor een programma als uTorrent nodig. In combinatie met een torrent of magnet-link heb je binnen korte tijd de nieuwste films gedownload.

Gratis film downloaden van internet is in veel gevallen illegaal. Let goed op als je toch gratis films download via p2p programma’s zoals Bittorrent of Vuze. Doordat je namelijk niet alleen film download maar ook verantwoordelijk bent voor film downloads van andere gebruikers riskeer je hoge boetes vanwege het verspreiden van met copyright beschermd materiaal.

Met p2p software films downloaden

Frostwire

Twijfelachtig is daarnaast ook het gratis films downloaden via Bittorrent met je eigen upload op 0KB/s. In theorie download je dan namelijk alleen van Bittorrent zonder dat je meewerkt aan het uploaden en verspreiden van de film die je download.

Toch lijkt het gratis film downloaden via Bittorrent ook op deze manier niet legaal, je werkt namelijk wel mee aan het in standhouden van het Bittorrent netwerk.

Software om films te downloaden

Wil je ondanks de bezwaren toch een film downloaden? Dan vind je hieronder een aantal programma’s die je daarvoor kunt gebruiken. Meer informatie over de verschillende tools via de ‘lees meer’ links onder de naam van het programma.

Webtorrent Desktop: audio en video streamen

Webtorrent Desktop is een gratis programma waarmee je torrentbestanden kunt streamen op een computer of laptop. Het grote voordeel hiervan is dat je muziek- of videodownloads kunt afspelen terwijl deze nog incompleet zijn. Wil je meer weten over WebTorrent Desktop? Check dan mijn review waarin je alles leest over de voordelen en nadelen van WebTorrent Desktop.lees meer

Beeld- of geluidsbestanden converteren met Convertilla

Convertilla is een gratis programma voor het converteren (omzetten) van videobestanden. De tool is bijvoorbeeld handig als je een film downloadt die je wil afspelen op een iPad of iPhone. In deze review vertel ik je meer over Convertilla. Ook kun je de tool gratis downloaden via de link bovenaan deze pagina en kun je vragen, problemen of opmerkingen plaatsen onderaan deze review.lees meer

Wat is een WMV bestand en hoe open je het?

Films en series die je download van internet hebben vaak de extensie .WMV. Wil je weten wat een WMV bestand is en hoe je dit soort bestanden kunt openen of omzetten? Check dan deze handleiding waarin je meer leest over WMV bestanden.lees meer

Transmission: downloaden met Bittorrent op een Mac

Transmission is een Bittorrent cliënt voor Apple Mac (OS X) en Linux. Wil je films of tv-series downloaden op je Macbook of iMac? Dan is Transmission verreweg het beste gratis programma dat momenteel ontwikkeld wordt. Transmission is beschikbaar voor OS X 10.7 en hoger. Verder werkt de tool op een groot aantal Linux distributies waaronder Ubuntu en OpenSuse. Ook kun je Transmission als preview versie installeren en gebruiken onder Windows 10.lees meer

Usenet Wire - downloaden van Usenet met NZB bestanden

Een van de voordelen van een goede payserver voor Usenet is dat je vaak een gratis programma krijgt om mee te downloaden. In deze handleiding leer ik je hoe je bestanden kunt downloaden van binaire nieuwsgroepen met Usenet Wire.  Usenet Wire is de gratis software die een aantal Usenet providers, waaronder Tweaknews, aan hun klanten verstrekken. In deze handleiding gebruik ik Usenet Wire met een betaald abonnement van Tweaknews. Je kunt echter ook andere Usenet providers gebruiken.lees meer

Films en series downloaden via de Netflix app voor iOS en Android

Netflix is in Nederland de grootste aanbieder van on-demand televisie. Meer dan 2 miljoen Nederlanders streamen momenteel films en series naar hun smart-tv via de Netflix applicatie voor Samsung, Sony en andere merken televisie's. Wat veel mensen niet weten is dat Netflix ook applicaties aanbiedt voor iOS, Android en Windows 10. Met deze applicaties kun je via wifi of mobiel-internet films en series streamen. Daarnaast bieden de apps ook handige extra's zoals informatie over acteurs, regisseurs en andere wetenswaardigheden over series en films op Netflix.lees meer

Spotnet om ook in 2021 films en series via Usenet te downloaden

Spotnet is een gratis programma om films, series, software en muziek te downloaden van Usenet. In deze handleiding vertel ik je hoe je in 5 stappen kunt beginnen met downloaden van Usenet met behulp van Spotnet. Naast een handleiding 'Spotnet instellen' lees in deze review ook alles over mijn ervaringen met Spotnet. Tot slot heb ik een aantal oplossingen voor problemen tijdens het downloaden van films en series met Spotnet.lees meer

Muziek downloaden van Usenet met NNTPGrab

NNTPGrab is programma om muziek te downloaden van Usenet. Daarnaast kun je met het programma natuurlijk ook andere (media) bestanden van Usenet downloaden. NNTPGrab is gratis beschikbaar voor Windows 10, OS X en Linux. Wil je meer weten over deze handige tool, check dan mijn review.lees meer

Muziek of films downloaden met PicoTorrent

PicoTorrent is een van de nieuwste programma's waarmee je muziek en films kunt downloaden via Bittorrent. Wil je meer weten over deze gratis tool? Check dan mijn review over PicoTorrent waarin ik je vertel of PicoTorrent haar belofte van een snelle en stabiele oplossing voor het downloaden via het Bittorrent protocol kan waarmaken.lees meer

FileBot - films, muziek en serie downloads beheren op OS X

Filebot is een ontzettend handig programma voor gebruikers van een Apple Mac die regelmatig films, series of muziek downloaden van Usenet of via Bittorrent. Wil je meer weten over de mogelijkheden van FileBot? Check mijn review van deze handig tool voor je Apple Mac. Met FileBot is het beheren van grote collecties aan tv-afleveringen, films of mp3 bestanden namelijk erg eenvoudig. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk je gehele collectie voorzien van eenduidige naamgeving. En dat ziet er niet alleen heel netjes uit, het is ook nog eens erg handig.lees meer

Older Entries »

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een reactie

  • Cornelissen J-P

    Deze maand in New Orléans geweest en enkele goede groepen gezien.Oandere The black angels en T Bone burnett. Deze heb ik terug gevonden op You Tube. Maar hier in belgie zijn er geen cds van te vinden. Ik zou toch graag een cdeetje zelf willen samenstellen.Hoe kan ik dit het beste doen.