FilebotFileBot – films, muziek en serie downloads beheren op OS X

Geplaatst op: - bijgewerkt op (997 weergaven)
Filebot

Filebot

Filebot is een ontzettend handig programma voor gebruikers van een Apple Mac die regelmatig films, series of muziek downloaden van Usenet of via Bittorrent. Wil je meer weten over de mogelijkheden van FileBot? Check mijn review van deze handig tool voor je Apple Mac.

Met FileBot is het beheren van grote collecties aan tv-afleveringen, films of mp3 bestanden namelijk erg eenvoudig. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk je gehele collectie voorzien van eenduidige naamgeving. En dat ziet er niet alleen heel netjes uit, het is ook nog eens erg handig.

Wil je series of films downloaden? Klik hier.

Ook kan de tool losse afleveringen van tv-series verplaatsen naar mappen op basis van het seizoen. Vooral als je veel losse afleveringen van leuke series download is dat handig: FileBot zorgt ervoor dat de verschillende afleveringen netjes bij elkaar in een submap ‘seizoen’ van de juiste serie komen te staan .

Nederlandse ondertiteling bij series en films

Verder biedt Filebot de mogelijkheid om automatisch Nederlandse ondertiteling bij je downloads te zoeken. Hiervoor gebruikt het programma diverse database met ondertitelingsbestanden uit verschillende landen, waaronder dus ook Nederland. FileBot zoekt niet alleen de ondertiteling op, het progamma plaatst deze ook gelijk bij de goede aflevering.

Met FileBot is het beheren van je muziek en film collectie erg makkelijk.

Met FileBot is het beheren van je muziek en film collectie erg makkelijk.

FileBot is beschikbaar als betaalde download voor de Apple Mac. De OS X versie is enige versie  van het programma waar je voor moet betalen. De Windows versie van FileBot kun je namelijk gratis downloaden en ook de Linux versie is gratis.

Verder kun je ook voor de Synology NAS FileBot downloaden. Deze versie is ontwikkeld op basis van de Linux versie en biedt grotendeels dezelfde functionaliteit als de OS X en Windows versie.

FileBot: mijn mening

Ben je op zoek naar een programma dat automatisch bestanden hernoemt en verplaatst zodat je collectie aan films en series overzichtelijker wordt? Dan is FileBot een prima programma. De prijs van 20 dollar voor de OS X versie vind ik echter aan de hoge kant. Er zijn alternatieven die voor minder geld of zelfs gratis hetzelfde doen.

De functie voor het zoeken en toevoegen van ondertiteling beviel mij een stuk minder. Voor veel populaire series vond de tool geen bijpassende ondertiteling. Wil je Nederlandse ondertiteling bij series en films? Dan is het handiger om daar tijdens het downloaden al op te letten.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.