Cortona aan- of uitzetten op een Nederlandse Windows 10 versie

Geplaatst op: - bijgewerkt op (922 weergaven)

Cortona logo

Cortona is de persoonlijke assistent van Windows 10. De app is vergelijkbaar met Siri van Apple en Home Assistent (‘hey Google’) van Google: net zoals bij die apps kun je tegen Cortona praten om haar zo opdrachten te laten uitvoeren. Cortona kent een groot nadeel. Je kunt tegen de persoonlijke assistent van Windows 10 geen Nederlands praten.

En dat is om meerdere redenen natuurlijk best onhandig. Allereerst omdat je goed Engels moet spreken om Cortona te kunnen gebruiken. Maar ook omdat je telkens meldingen krijgt op je computer dat ‘Cortona niet beschikbaar is voor jouw regio’ als de app ingeschakeld. En dat laatste is het geval in een van de updates voor Windows 10 die vorig door Microsoft werden verspreid. Wil je dat deze melding niet langer wordt weergegeven? Lees dan verder 🙂

Cortona kun je gelukkig heel gemakkelijk uitzetten. Je gaat gaat daarvoor naar het configuratiescherm van Windows 10. Daar vind je het item ‘privacy’. In het menu aan de linkerkant van dit scherm vind je de knop ‘achtergrond-apps’. In het rijtje met ‘Kiezen welke apps op de achtergrond kunnen worden uitgevoerd’ hoef je alleen de switch maar op ‘uit’ te zetten om te voorkomen dat Cortona telkens meldt dat het zijn taak niet goed kan uitvoeren.

Cortona kun je aan- of uitzetten via het configuratiescherm.

Cortona kun je aan- of uitzetten via het configuratiescherm.Wil je, om wat voor reden, toch Cortona gebruiken op jouw Windows 10 device? Dan kun je op dezelfde manier Cortona ook weer aanzetten. Zet het schijf simpweg op ‘aan’ om Cortona op de achtergrond actief te laten worden.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.