PTGui logoAfbeeldingen samenvoegen met PTGui

Geplaatst op: - bijgewerkt op (412 weergaven)
PTGui logo

PTGui

Ben je op zoek naar software om losse afbeeldingen samen te voegen tot een grote (panorama-)foto? Dan is PTGUI een van de beste fotobewerkingsprogramma’s om te downloaden. Het programma zet geavanceerde logaritmes voor het samenvoegen van foto’s in zodat het maken van prachtige panorama-foto’s uit deze losse afbeeldingen een fluitje van een cent is. 

Door de manier waarop PTGui ontwikkeld is kan het programma heel snel grote afbeeldingen verwerken tot enorme panorama-foto’s. Professionele fotografen gebruik de tool bijvoorbeeld om prachtige afbeeldingen van landschappen te maken. Amateur-astronomen gebruiken PTGui bijvoorbeeld ook om enorme afbeeldingen van de sterrenhemel te maken.

PTGui is hier vooral geschikt voor omdat je ineens tientallen foto’s tegelijk kunt laden waarna het programma zelf bepaalt welke foto’s op elkaar aansluiten. Het is daarbij natuurlijk wel belangrijk om eerst je foto’s zo aansluitend mogelijk te maken. De algoritmes van PTGui voegen vervolgens de losse afbeeldingen samen tot een grote afbeelding. Deze grote afbeelding kun je vervolgens op verschil lende manieren laten weergeven.

PTGui is een betaald programma. En dat is logisch gezien de uitgebreide mogelijkheden van de tool en de prachtige afbeeldingen die je kunt maken met dit programma. Wil je toch liever eerst proberen of PTGui ook iets voor jou is? Je kunt via de downloadlink van het programma gratis uitproberen. Een (groot) nadeel van deze gratis versie is het watermerk dat in alle foto’s wordt geplaatst.

 

Panorama foto's maken met PTGui

Panorama foto’s maken met PTGui

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een reactie