gratis Chrome Browser software downloadenMijn favoriete gratis software

Geplaatst op: - bijgewerkt op

Net zoals iedereen heb ik mijn eigen favoriete gratis software terwijl ik aan het werk ben. Wil je weten welke software ik bijna elke dag gebruik bekijk dan mijn lijstje hieronder. Handig om te weten is dat ik met geen enkele van de aanbieders van software commerciële belangen heb.

De enige manier waarop ik met downloadcentrum.com geld verdien is via Google Adsense. En hoewel Chrome ook van Google is verdien ik niets door mensen Chrome te laten gebruiken of downloaden.

Om te internetten

gratis Chrome Browser software downloaden

Chrome

In de eerste plaats gebruik ik mijn computer om te internetten. Mijn favoriete browser is Google Chrome. Net zoals meer dan de helft van de Nederlandse internetters ben ik een grote fan van de browser van Google.

Vooral de snelheid van Chrome in combinatie met de veiligheid van het programma zijn voor mij redenen om Chrome te gebruiken. Ook de koppeling tussen Chrome en mijn Android smartphone is een uitkomst!

Voor tekstverwerking

Open Office

Open Office

Voor het maken en bewerken van teksten gebruik ik thuis Open Office. Op mijn werk gebruik ik Word, het is daarom erg makkelijk dat het uitwisselen van bestanden tussen Open Offic en Word erg eenvoudig is. Verder is het natuurlijk het feit dat Open Office gratis is een groot voordeel van dat programma.

Voor het beheren van bestanden

Total Commander

Total Commander

Al jarenlang gebruik ik in plaats van de Windows Verkenner een ander programma voor het beheren van bestanden. Total Commander heeft een spartaanse interface en ziet er niet modern uit.

Toch is Total Commander door de twee schermen naast elkaar heel gemakkelijk en ben ik in de loop der jaren nog geen ander bestandsbeheerprogramma tegengekomen dat mij sneller de taken rondom bestandsbeheer laat uitvoeren.

Voor het maken van websites

Wordpress

WordPress

WordPress is mijn ideale keuze voor het maken van websites. Al meer dan vijf jaar ontwikkel, beheer en promoot ik websites die ik maak met WordPress. De templates, plugins en eenvoud van WordPress maken dit CMS voor mij de beste keuze.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

6 reacties

 • Leila tante

  Hoi Martijn,

  Ik heb via filmspeler x9 software besteld ( foutje ik dacht dat ik de x9 mediabox had besteld.
  Omdat ik heel graag via de tv wil streamen. Nu zeggen ze dat de software ook op de tv geïnstalleerd worden. Ik heb een smart tv van Philips. Weet jij hoe ik het kan fixen zonder Chromecast. Te hoeven kopen.

  Dank je wel alvast

  Met vriendelijke groet,

  Leila

 • Son

  Hoi Martijn.
  Ik heb Classic Shell opnieuw gedownload, maar in het startmenu blijft favorites leeg, nooit eerder gebeurd en hoe los ik dit op?

  Groetjes Sonja

 • Joop Jasperse

  Hi

  Ik gebruik al jaren Spotnet, daarvoor FTD.
  Altijd op een PC of laptop met een I5 processor.
  Onlangs heb ik een nieuwe PC aangeschaft met een I7 processor 64 bits Windows 10.
  De oude PC met windows 10 en een I5 processor werkte wel.

  Ik krijg spotnet niet aan de praat, welke versie ik ook probeer van 1.7.5 tot 1.i of 2.1 steeds struikelt de instatallie bij het laden van de database, bij de eene versie blijft hij op een spot hangen bij de andere versie geeft hij aan een probleem te hebben met het laden van de database.

  Kan je me helpen?
  Ik ben tijdelijk overstapt naar een oude laptop met een I5 processor

 • cor.landzaat

  Mijn naam is Cor,en ik heb zins een paar dagen een fout melding van code 931 van spotnet. Hoe kom ik daar weer vanaf?

 • Rien de Graaf

  Hallo,Menno ik heb google chrome enkele malen geinstalleerd en ook weer verwijderd.
  Omdat ik
  instellen van een startpagina erg lastig vindt
  ik zal het wel verkeerd doen ik heb nl problemen met dingen lezen.
  En dan in de gelezen volgorde uitvoeren als gevolg van een herseninfarct toen ik 43 was.
  ik ben nu 63

 • Hallo Martijn,
  Ik heb gedownloade MP4 bestanden in verkenner staan die ik wil afspelen op mijn Pioneer Navigatie AVIC-Z710DAB met een USB stick. Kan ik deze MP4 omzetten naar een bestand wat deze navigatie met beeld en geluid kan afspelen, als jij op blz 95 van de nederlandse handleiding ga staan, dan zie ik dat een usb stick H.264—WMV en MPEG4 kan afspelen. Niemand kan mij tot nu toe helpen omdat ik met vragen aan video converter bedrijven niet in de Nederlandse taal mijn vragen kan stellen. Ik wordt er moedeloos van, want het programma moet ik ook kunnen begrijpen in het Nederlands stap voor stap, en vragen moet ik dan ook kunnen stellen in het Nederlands. Het zijn vooral Chinese sites met Nederlandse instructies. Kan en wil jij mij helpen?
  Met vriendelijke groeten,

  Martin Storm