beste software voor bestandsbeheer Total CommanderTotal Commander – een goed alternatief voor Windows Verkenner downloaden

Geplaatst op: - bijgewerkt op (3.310 weergaven)
beste software voor bestandsbeheer Total Commander

Total Commander

Als jij ook genoeg hebt van de gebrekkige functionaliteit van de Windows Verkenner software dan zou je eens kunnen kijken of Total Commander iets voor je is.

Je kunt Total Commander gratis downloaden; er is ook een betaalde versie beschikbaar. De meest recente stabiele versie van Total Commander is 8.52. Wil je een beta versie downloaden? Dan is versie 9 bèta 11 de meest recente versie. 

Total Commander is een  gratis programma dat bij uitstek geschikt is voor thuisgebruikers die eenvoudig alle bestanden op hun computer willen beheren via een overzichtelijke interface. Ook professionele gebruikers kunnen veel taken handig uitvoeren via het programma. Zo kun je bijvoorbeeld verbinding maken met netwerkschijven of met FTP-servers.

Total Commander is beschikbaar als stable release maar je kunt ook een bèta versie downloaden

Total Commander is beschikbaar als stable release maar je kunt ook een bèta versie downloaden

Total Commander heette eerst Windows Commander

Total Commander werd oorspronkelijk uitgebracht in 1996. Toen heette het programma nog Windows Commander. Sinds de eerste versie zijn er natuurlijk veel aanpassingen en toevoegingen gedaan aan dit superhandige programma dat op geen enkele pc mag ontbreken voor het bestandsbeheer.

Een van de handigste toepassingen van Total Commander Software is de mogelijkheid waarbij je eenvoudig door je computer kunt bladeren. Hiervoor gebruikt Total Commander ‘platte knoppen’ die je snel toegang geven tot alle schijven in je pc en in je netwerk. Ook USB-schijven en DVD-stations zijn via deze knoppen bereikbaar.

Inpakken en uitpakken

Bestanden verwijderen, hernoemen, uitpakken, inpakken en verplaatsen is met Total Commander erg eenvoudig. Zo biedt de gratis versie van het programma standaard ondersteuning voor een breed scala aan ingepakte bestanden.

Zo kan Total Commander overweg met .zip, .rar en .tar bestanden. Deze bestanden download je vaak van internet en ze zijn daarom ingepakt om ze kleiner te maken. Met Windows Verkenner kun je niets met deze bestanden, Total Commander biedt je de mogelijkheid om deze bestanden vanuit het programma zelf in te zien en zelfs te openen.

Op de redactie van downloadcentrum.com is Total Commander al jarenlang de software die gebruikt wordt om eenvoudig bestanden te kopieren, hernoemen, uit te pakken en te verwijderen. Ben jij op zoek naar een van de beste gratis software programma’s voor het beheren van je bestanden? Dan moet je Total Commander downloaden.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 reacties

  • harriet

    Voorlopig kom ik er nog niet uit: Windows(7-10) Verkenner sorteert onverbiddellijk bestanden in een map alfabetisch. Behalve door registerwijzigingen (al dan niet mbv een script, waarvan er een aantal op internet circuleren, en op zich goed werken, maar die uiteindelijk door Win-updates geheel of gedeeltelijk geslachtofferd worden), is dat niet te veranderen. Ik zoek een -gratis- bestandbeheerder waarmee ik èn vrijelijk bestanden in een bepaalde volgorde in een map kan plaatsen èn die in staat is de inhoud van jpg-bestanden weer te geven ( een minifotootje dus) èn de gebruiker-gewenste volgorde handhaaft bij sluiten van het propgramma. De meeste NC-klonen of later ontwikkelde vergelijkbare versies doen òf het een(weergave) òf het ander (vrije volgorde, maar samen heb ik nog niet ontdekt. Heb intussen al een stuk of acht bestandsbeheerders geïnstalleerd (en weer gedeïnstalleerd). Ideeën?

  • Ineke Peters -Zwiers

    Ik heb met total commander per ongeluk mp4 bestanden gewist; staan niét in prullenbak van computer; waar kan ik die gewiste bestanden terug vinden en terug plaatsen.

  • F.J.van Mulken

    Kan ik met de totalcommander ook een HD clonen naar een ssd?