Spotnet downloaden in 5 stappen.Spotnet: downloaden in 5 stappen

Spotnet downloaden in 5 stappen.

Spotnet

Spotnet is een gratis programma om films, series, software en muziek te downloaden van Usenet. In deze handleiding vertel ik je hoe je in 5 stappen kunt beginnen met downloaden via Spotnet.

Ook mijn ervaringen met Spotnet bespreek ik kort en tot slot heb ik een aantal oplossingen voor problemen tijdens het downloaden van films en series met Spotnet.

Tip: Deze handleiding vervangt de vorige Spotnet handleiding. Wil je toch de oude handleiding lezen? Dan kan dat hier. Onder die handleiding staan veel vragen en antwoorden op problemen met Spotnet.

Stap 1: Spotnet downloaden

Spotnet is een programma dat je moet downloaden voor je het kunt gebruiken. In deze handleiding gebruik ik versie 2.0 van Spotnet. Dat is geen officiële Spotnet versie maar wel een versie die regelmatig wordt bijgewerkt.

Mijn ervaringen met Spotnet 2.0 zijn beter dan die met oudere versies zoals versie 1.8.1. van het downloadprogramma. Minder problemen en sneller downloaden dus 🙂

Via deze link kun je versie 2.0 van Spotnet gratis downloaden. Veel virusscanners bestempelen Spotnet als een trojan. Ik heb het programma zelf geinstalleerd en ik heb geen problemen met de tool. Mijn ervaring is dat je met Spotnet sneller een virus download dan dat de tool zelf besmet is met een virus..

Tip: Installatie en gebruik van Spotnet is voor eigen risico! Vertrouw je het niet begin dan niet aan het downloaden met Spotnet.

Stap 2: de installatie

De installatie van Spotnet is erg eenvoudig. Open het installatiebestand via Windows verkenner of rechtstreeks vanuit je browser. Geef aan in welke map je Spotnet wil installeren en doorloop de installatie.

Tip: Let tijdens de installatie op dat je geen toolbar of andere ongewenste extra’s installeert.

Stap 3: Spotnet instellen

Spotnet is een erg gemakkelijk programma om mee te downloaden. De enige technische stap is stap 3 in dit stappenplan. Om te kunnen downloaden moet je namelijk verbinding hebben met een provider die nieuwsgroepen aanbiedt.

Om Spotnet verbinding te laten maken met de nieuwsgroepen start je Spotnet eerst op. Zodra het programma is geopend druk je op <ctrl>+<p>.  Je krijgt nu een scherm te zien dat eruit ziet zoals het scherm hieronder.

Het scherm waar je Spotnet verbinding laat maken met Usenet.

Het scherm waar je Spotnet verbinding laat maken met Usenet.

Tip: Klik op ‘geavanceerde instellingen’ als het scherm wat je ziet er niet uitziet zoals mijn schermafbeelding.

Neem vervolgens de gegevens van je nieuwsgroepenprovider, zoals je deze hebt ontvangen in een e-mail, over in de goede velden. Noodzakelijk zijn alleen de ‘Headers server’ en de velden ‘Gebruikersnaam’ en ‘Wachtwoord’.

Stap 4: downloads zoeken

Heeft Spotnet verbinding met Usenet dan kun je nu beginnen met het zoeken naar de bestanden die je wil downloaden. Dat kan via het menu aan de linkerkant maar ook de zoekfunctie werkt prima.

Downloads zoeken met Spotnet via de zoekfunctie of het menu.

Downloads zoeken met Spotnet via de zoekfunctie of het menu.

Om een bestand te downloaden ga je met de muis op de regel staan waarop dat bestand staat. er verschijnt nu een kort menu, een druk op de blauwe pijl start de download.

Stap 5: je download bekijken

Spotnet slaat je downloads automatisch op in de map ‘downloads’ van Windows. Wil je de serie, de film, het spel of het programma dat je hebt gedownload bekijken? Ga dan via de Windows verkenner naar de map ‘downloads’.

Tip: Mijn ervaring is dat Spotnet heel snel download. Afhankelijk van de grootte van het bestand dat je download en je internetverbinding duurt het downloaden een paar minuten tot enkele uren.

Spotnet downloaden: final thoughts

Tot slot nog een paar opmerkingen rondom het gebruik van Spotnet. Wil of ga je series en films downloaden met Spotnet check dan zeker deze final thoughts rondom het gebruik van en mijn ervaringen met Spotnet.

  1. Neem betrouwbare Usenet provider met een goeie retentie. Giganews bevalt mij prima: deze provider is wel wat duurder dan haar concurrenten. Het voordeel van Giganews is de mogelijkheid tot het downloaden via SSL.
  2. Gratis films, series of muziek downloaden mag in Nederland niet. Je zal waarschijnlijk geen boete krijgen als je betrapt wordt maar het gebruik van Spotnet is moreel gezien natuurlijk omstreden.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Een reactie