Spotnet downloaden in 5 stappen.Spotnet: downloaden in 5 stappen

Spotnet downloaden in 5 stappen.

Spotnet

Spotnet is een gratis programma om films, series, software en muziek te downloaden van Usenet. In deze handleiding vertel ik je hoe je in 5 stappen kunt beginnen met downloaden via Spotnet.

Deze handleiding vervangt de vorige Spotnet handleiding. Wil je toch de oude handleiding lezen? Dan kan dat hier. Onder die handleiding staan veel vragen en antwoorden op problemen met Spotnet.

Stap 1: Spotnet downloaden

Spotnet is een programma dat je moet downloaden voor je het kunt gebruiken. In deze handleiding gebruik ik versie 2.0 van Spotnet. Dat is geen officiële Spotnet versie maar wel een versie die regelmatig wordt bijgewerkt.

Via deze link kun je versie 2.0 van Spotnet gratis downloaden. Veel virusscanners bestempelen Spotnet als een trojan. Ik heb het programma zelf geinstalleerd en ik heb geen problemen met de tool. Installatie en gebruik van Spotnet is voor eigen risico!

Stap 2: de installatie

De installatie van Spotnet is erg eenvoudig. Open het installatiebestand via Windows verkenner of rechtstreeks vanuit je browser. Geef aan in welke map je Spotnet wil installeren en doorloop de installatie.

Tip: Let tijdens de installatie op dat je geen toolbar of andere ongewenste extra’s installeert.

Stap 3: Spotnet instellen

Spotnet is een erg gemakkelijk programma om mee te downloaden. De enige technische stap is stap 3 in dit stappenplan. Om te kunnen downloaden moet je namelijk verbinding hebben met een provider die nieuwsgroepen aanbiedt.

Om Spotnet verbinding te laten maken met de nieuwsgroepen start je Spotnet eerst op. Zodra het programma is geopend druk je op <ctrl>+<p>.  Je krijgt nu een scherm te zien dat eruit ziet zoals het scherm hieronder.

Het scherm waar je Spotnet verbinding laat maken met Usenet.

Het scherm waar je Spotnet verbinding laat maken met Usenet.

Tip: Klik op ‘geavanceerde instellingen’ als het scherm wat je ziet er niet uitziet zoals mijn schermafbeelding.

Neem vervolgens de gegevens van je nieuwsgroepenprovider, zoals je deze hebt ontvangen in een e-mail, over in de goede velden. Noodzakelijk zijn alleen de ‘Headers server’ en de velden ‘Gebruikersnaam’ en ‘Wachtwoord’.

Stap 4: downloads zoeken

Heeft Spotnet verbinding met Usenet dan kun je nu beginnen met het zoeken naar de bestanden die je wil downloaden. Dat kan via het menu aan de linkerkant maar ook de zoekfunctie werkt prima.

Downloads zoeken met Spotnet via de zoekfunctie of het menu.

Downloads zoeken met Spotnet via de zoekfunctie of het menu.

Om een bestand te downloaden ga je met de muis op de regel staan waarop dat bestand staat. er verschijnt nu een kort menu, een druk op de blauwe pijl start de download.

Stap 5: je download bekijken

Spotnet slaat je downloads automatisch op in de map ‘downloads’ van Windows. Wil je de serie, de film, het spel of het programma dat je hebt gedownload bekijken? Ga dan via de Windows verkenner naar de map ‘downloads’.

Tip: Spotnet download heel snel. Afhankelijk van de grootte van het bestand dat je download en je internetverbinding duurt het downloaden een paar minuten tot enkele uren.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Een reactie