SpotnetSpotnet: makkelijk films en series downloaden

Geplaatst op: - bijgewerkt op (610.635 x bekeken)
Spotnet

Spotnet

Deze handleiding is vervangen: check hier de nieuwe.

Spotnet wordt door steeds meer mensen gebruikt. Logisch: gratis films, series en muziek downloaden met Spotnet is erg gemakkelijk. Bovendien kun je met Spotnet anoniem blijven tijdens het downloaden. En dat is natuurlijk ook erg fijn.

Toch zijn er nog veel mensen die niet downloaden met behulp van Spotnet omdat ze niet weten hoe het downloadprogramma werkt. Om je op weg te helpen in het downloaden van films en series met Spotnet vandaag een ‘hoe moet je’ met als onderwerp ‘downloaden met Spotnet’.

Voordelen en nadelen van Spotnet

Een enorm voordeel van Spotnet is het programma gratis mag downloaden. Het programma wordt als shareware uitgebracht en iedereen mag het zonder kosten gebruiken en verder verspreiden.

Verder gaat downloaden met Spotnet vaak veel sneller dan met p2p software en is anoniem downloaden met Spotnet veel makkelijker. Wil je weten hoe Spotnet werkt of wil je Spotnet nu downloaden? In deze ‘hoe moet je’ alles over dit populaire downloadprogramma.

Spotnet 2.0 – een nieuwe Spotnet

Spotnet kent eigenlijk maar een groot nadeel: je hebt een betrouwbare Usenet provider met een flink retentie nodig om zonder problemen te downloaden. Met een gratis provider zoals bijvoorbeeld Ziggo zullen veel downloads mislukken.

Spotnet 2.0 of Spotnet 1.8.1?

Een aantal weken geleden verscheen er op het Spotnet forum een nieuw versie van het downloadprogramma. Deze versie heet Spotnet 2.0. Een groot aantal problemen uit versie 1.8.1. van Spotnet is in deze nieuwe versie opgelost. Belangrijk om te weten is dat Spotnet 2.0 geen officiële versie van Spotnet is.

Versie 1.8.1. van Spotnet is nog steeds de nieuwste officiële versie van de software. Onduidelijk is of deze versie ooit nog een update krijgt. Wil je films, series of films downloaden met Spotnet? Dan is het aan jou welke versie je gebruikt. Een ding is zeker: zowel Spotnet 2.0 als Spotnet 1.8.1. hebben hun eigen voor- en nadelen.

Let wel: het aanbod aan illegale downloads op Spotnet is groot. Gebruik de software dan ook alleen om gratis te downloaden wat ook echt gratis is.

Sickbeard – TV-Series downloaden en beheren

Spotnet downloaden

Om te kunnen downloaden moet je, logisch, de Spotnet software eerst downloaden en installeren. Je vindt de Spotnet software op een aantal plekken op het internet. Via de link onder het tabblad ‘nu downloaden’ kun je versie 1.8.1 van Spotnet downloaden. Na het downloaden van het programma, dat slechts 10MB groot is, moet je de installatie doorlopen.

Op zich wijzen de meeste stappen tijdens het installeren van Spotnet zichzelf, alleen het stukje waarin je een Usenet provider moet selecteren vereist extra aandacht. Daarom nu eerst extra informatie over Usenet en de manier waarop Spotnet Usenet gebruikt om gratis downloaden mogelijk te maken.

Usenet, wat is dat?

Usenet is een Engelse term waarvoor het Nederlandse woord ‘Nieuwsgroep’ is. Een nieuwsgroep is een discussie-forum waar naast ‘echte’ discussies ook bestanden geplaatst kunnen worden.

Bestanden worden binnen een nieuwsgroep geplaatst in de zogenaamde ‘binaries’. Omdat deze binaries bestanden tot een bepaalde grootte kunnen opslaan worden deze bestanden in stukjes op een nieuwsgroep geplaatst.

Om deze kleine stukjes weer te kunnen downloaden heb je speciale software nodig. Het gebruik van dit soort programma’s is best wel ingewikkeld en daarom is enige jaren geleden de Spotnet software ontwikkeld.

Spotnet gebruikt deze lastige software om van nieuwsgroepen te kunnen downloaden in een zeer vereenvoudigde interface.

Daardoor is het downloaden van Usenet veel gemakkelijker geworden: de lastige sofware om het downloaden mogelijk te maken, de interface van Spotnet om het makkelijk te maken.
De Spotnet software kun je gratis downloaden via het tabblad ‘downloaden’ bovenaan deze Spotnet handleiding.

Spotnet installeren

Om te kunnen downloaden van Usenet (nieuwsgroepen) heb je een provider nodig. De meeste Nederlandse internet providers bieden hun klanten ook nieuwsgroepen toegang. Zo kun je Spotnet installeren in combinatie met bijvoorbeeld Ziggo, KPN en Tele2. Om Spotnet te kunnen installeren samen met bijvoorbeeld KPN moet je de volgende gegevens gebruiken:

Adres: news.kpn.nl
Poort: 119
Verbindingen: 50
Gebruikersnaam: –
Wachtwoord: –

Let wel op, zowel de gebruikersnaam als het wachtwoord veld mogen leeg blijven, de authenticatie verloopt via het ip-adres en de inloggegevens die je van KPN hebt ontvangen. Uiteraard moet je wel verbinding maken met Usenet via een internet abonnement van KPN.

Heb je internet van Ziggo, Tele2 of een andere provider? Dan werken deze gegevens niet, je zult in dat geval moeten Googlen op ‘Spotnet instellingen Ziggo‘. Ziggo biedt nieuwe abonnee’s geen nieuwsgroepen meer aan. Bestaande abonnee’s kunnen in sommige gevallen nog wel gebruik maken van Spotnet in combinatie met de Ziggo nieuwsgroep.

Spotnet en retentie  of welke provider?

Wil je Spotnet gebruiken zonder dat je gebonden bent aan je eigen internet provider? Dan kun je bijvoorbeeld Giganews gebruiken om verbinding te maken met Usenet. Met deze betaalde provider, maar ook met andere Usenet providers, kun je probleemloos downloaden met Spotnet.

Check hier de beste provider met Usenet toegang

Ook is de retentie van dit soort speciale Usenet providers een stuk hoger dan die van de internet providers in Nederland. Retentie is de tijd in dagen waarop een film of album compleet te downloaden is van Usenet. Tenslotte hebben betaalde Usenet providers als voordeel dat ze verbindingen via SSL mogelijk maken, dit betekent dat niemand kan zien wat je precies download met Spotnet (met uitzondering van de provider uiteraard).

Na het instellen van de gegevens van je Usenet provider en het voltooien van de installatie opent zich de gebruikersvriendelijke interface van Spotnet. Als je het programma voor de eerste keer opstart duurt het even voordat de software alle gegevens heeft binnengehaald. Is dat eenmaal klaar dan kun je heel gemakkelijk en snel downloaden met behulp van Spotnet. Je kunt het zoekveld gebruiken maar ook kun je behulp van het keuze menu aangeven wat je precies wilt downloaden.

de beste software voor het downloaden van bestanden van Usenet

De interface van Spotnet

Spotnet en het downloadverbod

In Nederland geldt sinds begin dit jaar een verbod op downloaden uit illegale bron. Dit betekent niet dat het downloaden of gebruiken van Spotnet illegaal is. Wel is het nu verboden om met Spotnet films, tv-series of muziek te downloaden waarop auteursrechten zitten.  In de praktijk zal het downloadverbod niet leiden tot boetes voor mensen die via Spotnet downloaden.

Aan de andere kant zullen Usenet providers strenger moeten gaan optreden in het verwijderen van films, tv-series en software die via Spotnet worden aangeboden. Lukt jouw download van Spotnet niet? Dan is de betreffende download waarschijnlijk verwijderd door je provider.

Spotnet versies

Spotnet wordt al geruime tijd niet meer doorontwikkeld. De meest recente versie van het programma stamt uit 2012. Deze versie luistert naar nummer 1.8.1. Voor versie 1.8.1. van Spotnet verschenen onder andere versie 1.8, 1,7 en 1.6 van Spotnet.

** Inmiddels is er sprake van een nieuwe versie van Spotnet. Onduidelijk is welk versienummer deze nieuwe Spotnet zal krijgen. 1.8.2 is als onofficiële update uitgebracht dus waarschijnlijk krijgt Spotnet versienummer 1.8.3 of 1.8.4 mee.

Het is niet aan te raden om oudere versies van Spotnet te downloaden en te installeren. De kans op problemen tijdens het downloaden is groot met deze oudere Spotnet versies. Vooral de database die in oudere versies wordt gebruikt leidt tot problemen, vastlopers en andere vreemde symptomen tijdens het downloaden met Spotnet.

Spotnet nu downloaden

Wil je Spotnet gaan gebruiken om tv-series, films of muziek te downloaden. Dan kun je via deze link Spotnet downloaden via onze supersnelle server. Gratis en virusvrij, maar downloaden is natuurlijk wel voor eigen risico.

Ook op andere plekken op het internet kun je Spotnet direct downloaden. Controleer altijd met een virusscanner of je Spotnet download virusvrij is: omdat het programma erg populair is voegen internetters regelmatig virussen, spam en malware toe aan een Spotnet download.

Conclusie: Spotnet kent een groot nadeel.

Spotnet is een prima manier om gemakkelijk en snel te downloaden. Het aanbod op Usenet is groot alleen is het jammer dat er veel illegale downloads worden aangeboden. Wil je zelf experimenteren met Spotnet dan kun je de software terugvinden op de website die hierboven genoemd wordt. Je kunt die software gratis downloaden en ook aan het verdere gebruik van Spotnet in combinatie met je eigen provider zijn geen kosten verbonden.

Nog een laatste opmerking. Wil je veel kunnen downloaden met Spotnet dan heb je een betaald nieuwsgroepen abonnement nodig. Met een betaald abonnement heb je een langere retentie waardoor je langer terug in de tijd kunt downloaden. Een goede provider die betaalde abonnementen voor Usenet aanbiedt is bijvoorbeeld Giganews. Ook andere betaakde providers kun je prima gebruiken om te downloaden met Spotnet.

3.3/5 - (861 stemmen)

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

365 reacties

 • Michiel

  Na al die jaren is het zonder twijfel nog steeds het beste usenet programma dat ik ken.
  Website worden constant offline gehaald, maar Spotnet blijft gewoon bestaan.

 • sandra

  Ik heb even een vraag en ik hoop dat iemand mij kan helpen.
  Ik gebruik Spotnet en heb een abonnement op Pure Usenet.
  Spotnet haalt wél nieuwe spots binnen maar ik kan bijna géén Spots zoeken.
  Als ik bijvoorbeeld naar Michael Jackson zoek krijg i hooguit één of twee Spots
  te zien en dat is natuurlijk veel te weinig.
  WIE HEEFT ER ADVIES VOOR MIJ ???
  Alvast bedankt!!!

 • Sjaakske

  hoi…

  ik heb Spotnet altijd met meerdere personen gedeeld,maar doordat er ruzie onderling is ontstaan,wil ik Spotnet gewoon voor mijn eigen hebben,moet ik dan mijn eigen Spotnet eraf doen en een nieuwe Spotnet downloaden?wie helpt mij?ben download verslaaft zoals zo velen (grinnik)

  Greetzzz uit Maastricht.

 • Billy

  Hallo mensen. Mijn probleem: ik heb spotnet 1.8.5 geinstalleerd en nu is hij al een eeuwigheid bezig de database bij te werken en dan kun je dus geen wijzigingen aanbrengen enz.
  Wat is de oplossing? werken in programmafiles?

 • Jelle Reitsma

  Hallo, wie weet wat men bedoelt met foutmelding E1 (441), dit is in beeld nadat ik de spotter wil bedanken, wat dan dus niet kan en dat vind ik vervelend. De spotter doet iets voor mij en ik wil graag een bedankje kwijt.

 • Patrick Maessen

  Ik krijg steeds een melding dat er al een instantie van spotnet loopt. Ik kan deze echter nergens vinden. Heb al via taakbeheer gekeken maar ook daar nergens spotnet te vinden.
  Ik kan spotnet ook niet verwijderen en opnieuw opstarten omdat hij ‘loopt’ en ik deze eerst moet afsluiten.
  Ik heb geprobeerd de nieuwere versie te downloaden. Dat werkt maar openen lukt weer niet, omdat ik weer de melding krijg van de lopende instantie.
  Ik heb gegoogeld en via Forums gezocht naar een oplossing, maar tot op heden zonder succes. Is er iemand die weet hoe ik dat kan oplossen?

 • Leo Douma

  Spots blijven heel lang staan, maar zijn vaak na een bepaalde ( korte ) tijd niet meer te downloaden. Waarom is dat??
  Waarom blijven die spots wel staan in het overzicht, maar kun je ze niet meer downloaden, raar en ook jammer.

 • Hans

  Hoi,

  Ik krijg de foutmelding “kan niet parsen” op spotnet.

  Hoe kan ik dat oplossen?

  Hoor het graag

 • Cleemput Alain

  ik heb op mijn vorige pc spotnet gehad.
  Ik wil dit nu op mijn nieuwe pc installeren?dit lukt maar niet daar ik mijn gebruikersnaam en wachtwoord vergeten ben.
  Gelieve enige informatie om spotnet opnieuw te installeren.
  Bij voorbaat dank !

 • ron

  is er iemand die mij kan vertellen hoe ik met NZB’s kan werken?Ik krijg vaak de melding: NZB niet gevonden en dan moet ik deze “handmatig aanmaken”, ik snap hier echt geen hout van!

 • Carl Streler

  Hallo ik wil spotnet weer activeren. Had een tijdje geleden een dertig dagen abonnement en wil dit weer activeren hoe en waar kan ik dit bewerkstelligen?

  Mvg. Carl

 • ron

  kan een site als IP Vanish je “beschermen/verbergen” tegen Stichting Brein als ik download via, bv, Spotnet/?

 • ik heb al een account en provider (Sunny usenet) maar krijg spotnet niet opnieuw geinstalleerd

 • Marcel

  Hoi ik ben nieuw met spotnet maar als ik films download krijg ik heel veel lege mapoen dus geen films wat doe ik verkeerd.

  Mvg msrcel

 • Richard Broers

  Ik zit met het volgende probleem. Voorop gesteld dat ik geen pro ben in de automatisering.
  Sinds een paar dagen gooit mijn virusscanner AVG Spotnet er steeds uit. Daarvoor gebeurde dat niet.
  Ook de virusscanner stil zetten helpt niet. Spotnet wordt geheel verwijderd ut de directory structuur.
  Wat kan er aan de hand zijn en wat is de oplossing. Ik zit bij Ziggo. Als je jaren lekker aan de gang bent
  valt het momenteel vies tegen

  • ron

   Ik had hetzelfde met AVG en Spotnet. Ik heb AVG verwijdert en de bescherming via KPN genomen en toen was het probleem opgelost. Het probleem zit echt in de AVG virusscanner.

 • A.de.Jong

  Helaas werkt het bij mij niet zo goed met Windows 10 alle downloads komen in de prullenbak terecht welke map ik ook kies als downloadmap.
  Wat kan ik hier aan doen?????

 • ron

  Vraag: ik lees, op Spotnet, allerlei berichten dat er Spotters zijn die bezoek (??!!) van een deurwaarder, namens stichting Brein, hebben gehad. Hoeveel waarde moet ik hechten aan dit soort berichten? Ik ben geen uploader maar ik download wel ‘ns wat muziek en boeken. Hoe “bang” moet ik, als downloader, voor dit soort berichten zijn?

  • Volgens mij zijn verzonnen verhalen. Het is voor Brein en andere copyrightorganisaties erg lastig om te zien of je download en zoja wat je download van Spotnet. Dat komt omdat ze daarvoor gegevens van je provider moeten hebben en deze data moeten combineren met de gegevens van de usenet providers. Beide partijen zijn niet happig om deze gegevens te delen.

 • Zer07

  Martijn, Het verhaal hierboven, hoe oud is het? Windows 7 ultimate en spotnet loopt gewoon niet goed. Wat is de meest recente versie van spotnet 1.8.1 of 2.0? Die 2.0 is dus een kloon van de officiële 1.8.1?

  • Als je problemen hebt met Windows en Spotnet 1.8.1. dan zou ik Spotnet 2.0 downloaden. Zelf gebruik al tijden Windows 7 (niet de Ultimate versie) i.c.m. Spotnet 1.8.1. zonder problemen 🙂

 • Ik ben terug gegaan van windows 8.1 naar windows 7, en kan niet meer inloggen bij spotnet.
  Wat doe ik fout?

 • wendy van Kessel

  Hoi,
  Ik heb een samsung tablet e. Ik wil graag films downloaden die ik dan via de sd kaart op de tablet wil kijken. Welke type films kan ik daar het beste voor downloaden dvd5 x264 . Heb een film gedownload met het ios besturingssysteem maar deze kan ik niet op de tab afkijken. Wat nu

 • J.Kruithof

  Hoe komt het dat ik wel muziek kan downloaden, maar geen films. Het gaat om recente films.
  Dit probleem is een paar weken oud

 • R. de Jager

  Als ik een boek wil download via spotnet en ik op download, dan geeft hij aan dat hij het in de download lijst zet en kort er na dan krijg ik een foutmelding met allemaal vreemde tekens ??
  Dit alleen met boeken, films/series gaat goed !?!!?!

 • jannie

  je kan via ziggo niet meer met spotnet werken, maar wat is het alternatief?

  • Om Spotnet te downloaden met Ziggo moet je een andere Usenetprovider nemen. Giganews is een goeie (wel prijzig) anders is SnelNL ook een goed alternatief voor Spotnet i.c.m. Ziggo

 • Gerlien

  Sinds gisteren staan er opeens geen boeken meer op Spotnet. Heeft iemand een idee, wat het probleem is? Heb er zelf totaal geen verstand van, ben de aap die kunstjes heeft geleerd;)

 • spotnet kan ik al jaren niet meer gebruiken maar ik heb een vraag ik downloade al bijna 10 jaar en de laatste 2 jaar gaat het erg moeizaam en regelmatig kan ik geen series binnen halen en als het wel lukt zijn ze helemaal niet compleet … vroeger deed ik dan nog een keer downloaden maar dan pakt hij hem niet meer en nergens kan ik goede uitleg vinden wat er aan de hand is en wat ik kan doen om wel series binnen te kunnen halen …. is het zo dat als mensen films series of wat dan ook uploaden dat het dan heel vaak heel snel weer van internet wordt afgehaald door wie dan ook ?

 • Onlangs heb ik spotnet 2.0 gedownload. Om te openen voer ik mijn provider in (dit is Eweka en mijn inlog gegevens. Hierna krijg ik de melding dat mijn gebruikersnaam en/of paswoord onjuist is, terwijl ik met dezelfde gegevens wel kan inloggen in MijnEweka. Ik heb een account aangemaakt op spotnet en via mijn email geactiveerd maar zelfs met deze inlog gegevens kom ik er niet in.

 • Brigitte

  Goedenavond, sinds een paar dagen krijg ik de bestanden die ik download van Q&Q geen goede type bestand. Meestal heb ik mkv bestand die ik op tv kan afspelen. Maar nu staat er type: bestand. Verder niks. Weet iemand hoe dit kan?

 • s

  ik heb net sportnet gedownloaden
  een hij geeft aan 502 authentiaction failed 502
  maar de vraag is hoe kan ik dat verhelpen
  spelletjes daar gratis zo alles animal island adventure
  is zoort dieren spelletjes kan spellen op je pc of teblate
  maar hij pak hem niet bij

 • William Willems

  er is een uitzondering opgetreden van het type system. Out of Memory by exception

 • heb ook een vreemd probleem , heb een film gedownload maak de map open zie ik mijn documenten heft dat nog iemand meegemaakt

 • Thea ubben

  Mijn provider is home/ziggo ik kan niet gratis inloggen bij spotnet wel met betaalde provider.foutmeldingen 443 493
  931 482
  Wat gaat er mis ( ik heb ook een ziggo email ) wie kan mij helpen

  • louis

   bovenin niet ziggo invullen maar ,anders, invullen.
   bij adres server bv , reader.easyusenet.nl , of diegene die in je mail staat die je ontvangen hebt van je payserver.
   onderin gewoon je gebr naam en ww.

 • ed48nl

  ik heb een vreemd probleem. De gedownloade bestanden verdwijnen zo maar ineens van de harde schijf waar zij zijn opgeslagen. Is er iemand di een idee heeft hoe dat kan?

 • Er zijn sinds een aantal weken praktisch geen romans of romantische boeken meer te downloaden. Ik heb de versie 1.8.1. Voorheen was er een giga aanbod van boeken. Komt dat door de free download. Gaat dat wel als ik de betaalde versie download?

 • Patricia van Terheijden

  Kan niet meer alle boeken openen die op spotnet staan, ook wordt gevraagd of ik het naar de witte lijst wil verplaatsen ?
  Hoezo witte lijst ?
  Alvast vriendelijk bedankt voor u reactie

 • fred

  spotnet 2.0 werkt de database niet meer bij !!!

 • Ramon

  ik kan geen boeken meer downloaden van spotnet wat is er aan de hand?
  Ik zit nog op de versie 1.8.1.
  Kan iemand me vertellen wat ik moet doen?

 • lupo

  heb spotnet 1.8.1 gedownload en maak gebruik van pure use net. spotnet indexeert en ik krijg in het overzicht diverse zaken te zien die ik kan downloaden. als ik iets kies, krijg ik de pagina te zien. als ik op de downloadknop druk, gebeurd er echter helemaal niets. de kleur groen verdwijnt van de downloadknop, maar er gaat niet gedownload worden. het maakt niet uit welk type file het is, er gebeurd verder niets. heb in het verleden nooit dit gehad (ook niet met dezelfde pure usenet). rara, wie weet de oplossing?

 • bosgriet

  Hoe weet ik of een download legaal is of niet??

 • Merel

  heb een film gedownload, maar hoe kan ik hem nu zien?

 • arno van de donk

  kan ik de database verkleinen tot een leeftijd van bv 1000 dagen

 • annemiekmarcolisa

  ik heb alles geïnstalleerd maar ik krijg spotnet niet geopend heb een nieuwe pc en heb problemen met inloggen wie kan me helpen

 • jj

  ik krijg sinds kort deze mededeling
  502 acces dinied maxium connetions reached
  en kan nu niet meer goed downloaden en ook geen reactie,s meer te zien
  ik hoop dat iemand mij kan helpen
  bedankt

 • Herman

  Kan ik spotnet ook op mijn IPad downloaden

 • Clemens

  Hoe kan ik e-books lezen die ik gedown load heb via spotnet??

 • Dennis

  Ik probeer spotnet te instaleren met vodafone deze staat niet in het lijstje als ik dan anders aanklick moet ik gebruikersnaam en ww intypen deze zijn dan niet goed HELP

 • Monique

  Hallo,

  Ik krijg sinds maandag ook geen nieuwe spots meer binnen. Hoe kan dit?

  Groetjes, Monique

 • H. Zuidijk

  Helaas krijg ik sinds zondag geen nieuwe spots meer te zien.
  Kan dit kloppen?

 • Gerrit

  Ik krijg sinds kort de foutmelding 404 als ik een bedankje wil posten. Ik gebruik versie 2.0.0.143 en windows 10. Mijn usenet provider is pureusenet. Verder werk het erg goed. blacklist ,whitelist ,downloaden etc gaat goed. Ik kan ook posten. Wie weet de oorzaak van deze fout en de oplossing?

 • bennie

  ik kan geen reacties meer plaatsen, hij geeft aan sleutel is niet meer geldig

 • Mien van Dijk

  Hallo Spotnet

  Sinds 14 dagen kan ik niets meer downloaden.
  Ik krijg dan dat mijn limiet bereikt is.
  Zo vaak doe ik dat niet.
  Hebben jullie hier een oplossing voor.

  Bij voorbaat dank.
  Mvg Mien

 • Jacky Neele

  Hallo,
  Ik zoek de software van printmaster.
  Zou U deze link nog eens kunnen doorsturen
  Mvg Jacky

 • Jacky Neele

  Hallo,
  Ik had om printmaster gevraagd maar is in mijn spambox gekomen en per ongeluk gedeleted.
  Kunt U mij de link nogmaals toesturen?
  Mvg

 • is spotnet virus en spam vrij?

 • Kees Dijkstra

  Hallo !

  Ik zou graag willen weten of ik Spotnet ook in Duitsland kan downloaden.!

  Groetjes Kees

 • sabine

  ik gebruikte altjd kpn, maar ben nu overgestapt naar vodafone, maar weet daar de poorten bv niet van, bij kpn was het nova.planet.nl, wie kan mij helpen.

 • Hi,

  Sinds ik een nieuwe pc heb blijf ik steeds foutmeldingen krijgen. Ik probeer iets te downloaden wat dinsdag is geplaatst, vanmiddag nergens last van gehad en nu krijg ik de volgende foutmelding : Error on File downloading. Maakt niet uit wat ik wil downloaden.

 • ik weet niet wat ik moet doen,comp is terug gebracht naar fabrieks instellingen,spotnet op harde schijf terug geplaats op computer,ik heb betaald bij newsgrabber,maar kom niet op spotnet,steeds fout melding.doe ik iets verkeerd mijn provider is toch diegene waar ik aan betaal wan,t daar heb ik een gebruikersnaam en wwoord,ik weet echt niet meer wat ik moet doen,help

 • Ruud Hamelnck

  Als ik bv een boek of bv een software programma wil downloaden… komt er een “oeps”scherm te voorschijn. En kan ik het betreffende boek dan wel software niet downloaden. Is dit te omzeilen?

  Hartelijke groet, Ruud

 • Patrick

  Beste Martijn,

  Is dat zo dat ik mijn ziggo niet in combinatie met spotnet kan gebruiken??

  • martijn

   Inderdaad, Ziggo is gestopt met het aanbieden van nieuwsgroepen. Je zult dus een alternatief moeten zoeken. SnelNL is een goeie of anders GIganews (maar die is wel prijzig…)

 • c.stavenuiter

  Ik wil spotnet van mijn computer afhalen en opnieuw installeren…..ben ik dan al mijn downloads kwijt?

 • Graag wil ik dit downloaden en me aanmelden voor spotnet.
  Maar de niewee versie minder virussen.
  Hoe pakken we dit aan?

  Met vriendelijke groet,
  Louise

 • Richard

  Kan ik spotnet gebruiken op Apple-computer en Mac-book?

 • Jorinde van de Haagdoorn

  Hallo , onlangs heeft een vriend van mij spotnet 181 geinstalleerd dat hij van mij had gekregen. Bij mij werkt alles prima, maar bij hem verschijnen er geen reacties. ‘Automatisch Reacties Binnenhalen’ staat wel aangevinkt. Ik weet niet goed hoe ik hem moet helpen bij dit probleem. kunnen jullie ons helpen ?
  Mvg. Jorinde

 • sonja

  Hoi Ik heb een vraagje over spotnet,
  mijn Man is internationaal vrachtwagenchauffeur en wil graag films kijken als hij stilstaat. daarom dachten we aan spotnet.
  nu mijn vraag, kan ik na het downloaden, de gedownloaden film, op een usb stick zetten of kan ik hem daar meteen naartoe downloaden. heb ik hier nog een ander programma voor nodig.
  deze usb stick kan hij in zijn tv plaatsen.

  • peter

   hoi waarom gebruik je geen popcorn time…daar kan je films downloaden en die op bv een tablet of laptop zetten…en altijd kijken wanneer en waar je maar wilt!
   groet peter

 • Goedemiddag,
  Weet niet meer hoe ik Spotnet moet installeren (daar mijn pc was vastgelopen en er een nwe schijf is geplaatst)
  Mijn abonnement geldt voor News Sunny Usenet, doch weet niet meer hoe ik in moet loggen.
  Met dank en vr. gr.

 • beunis

  ik kan niet inloggen, wachtwoor en/of gebruikersnaam onbekend.
  wat te doen?

 • John

  spotnet blijft headers downloaden en start niet meer op sinds downloaden 2.0.
  Opnieuw gedownload maar doet het niet. Wat kan ik doen?

 • Timman

  Wat zijn de kosten om iets te downloaden ongeveer
  per Maand

 • ik krijg een melding Comment starter Unable te open the database file en er is een uitzondering opgetreden van het type systeem out of memory exception.
  Wat moet ik nu doen?

 • theo

  Hoi ik heb spotnet geinstalleerd op mijn computer.
  maar hij wil niet updaten.
  iedere keer krijg ik de melding,
  exception of keys ‘system.outofmemoryexception’ was trhown
  hoe los ik het op ?

 • john

  er is al een versie 2.0 waarom gebruiken jullie 1.8

  • martijn

   Versie Spotnet 2.0 is niet officieel maar is ontwikkeld door een derde partij. Dat doet overigens niets af van de kwaliteit van Spotnet 2.0. Binnenkort zal ik een pagina over deze nieuwe versie van Spotnet publiceren.

 • Imsa

  Goedenavond,

  Ik krijg steeds de melding de code 430 no such artical 430 in beeld.
  Ik zoek de film op bij de zoek opdracht dan dubbelklik ik erop maar dan geeft die steeds de bovengenoemde fout code ook bij andere films en series.
  Weet iemand een oplossing.

 • Harvangel

  Ik kan de divx filmpjes niet meer afspelen want ik moet een codec(?) ophalen. Verschillende keren geprobeerd met als resultaat dat mijn virusscanner op hol ging en wel twintig trijan horses moest verwijderen, ongevraagd opera werd geinstalleerd,
  Waar kan ik een veilige pakket vinden?
  Dank,
  Harvangel

 • adrie

  mijn computer is automatisch geupdated naar windows 10 en nu werkt spotnet niet meer krijg nu de melding: 502 autentifaction failed. wat moet ik doen

 • Marcel

  waarom kan ik de films die ik via spotnet download niet meer afspelen. gebruikte altijd Vlc maar andere werken ook niet. muziek en boeken zijn geen probleem om te beluisteren of te lezen. Heb jij een idee of oplossing?

 • Inge

  ik had met mijn Xs4all-account een goed werkend Spotnet. Nu overgegaan naar KPN. Zowel op voorgestelde instellingen als die van u geeft Spotnet foutmelding: Er is een uitzondering opgetreden van het type System.OutOfMemoryException.

  Weet u hoe ik mijn Spotnet weer werkend krijg? Ik heb de oude versies verwijderd en een nieuwe van uw site gedownload.

  Thanxxx,
  Inge

 • Charles

  Hallo, Ik heb op mijn laptop (Windows7) Spotnet geïnstalleerd en als ik een film aanklik en op download knop druk gaat hij wel naar de Download map maar hij download niet. Ik heb Ziggo (vroeger Chello) als provider. OP mijn oude pc had ik nog XP en daar had ik geen problemen. Moet iets veranderen om weer te kunnen downloaden?
  Graag antwoord want mijn dochter staat me in me nek te hijgen.

 • Hoi, heb net spotnet opgestart door in te loggen bij mijn nieuwsserver en nu is spotnet al uur spots aan het laden. Klopt het dat dat zo lang duurt (104.000 spots inmiddels). Zolang het programma spots laadt kan ik niets doen! Dit kan wel een dag gaan duren!

 • wat kost voor een jaarabonnement

 • f.spekle

  hoe kan het dat spotnet telkens weergeeft dat deze niet meer reageert

  • martijn

   Probeer eens om Spotnet compleet van je computer te verwijderen met ReVo Uninstaller. Dan Spotnet opnieuw downloaden (versie 1.8.1.) en het programma opnieuw installeren zou het probleem op moeten lossen

 • ha eckhardt

  ik wil graag films kijken ?
  heb alles van kpn
  zijn er kosten aan verbonden
  zoja hoeveel per mnd

 • Ron

  de films die binnen gehaald zijn hebben steeds vaker beveiliging klopt dit.
  en wat doeik er aan.

 • Hugo Harrewijn

  Ik krijg steeds deze melding

  fout bij het ophalen van de headers
  Socket closed (954)

  ook na het verwijderen van spotnet en opnieuw installeren

  hoe los ik dit op??

 • erwin meyknecht

  Hallo,
  Ik heb net een nieuwe image op mijn pc gezet van windows7
  Daarna heb ik spotnet 1.8.1 opnieuw geinstalleerd.
  Sinds dien kan ik niet meer downloaden. Ik zie het object wel staan maar er gebeurd niets.
  Firewall al uitgeschakeld heeft niet geholpen.
  Herinstallatie (meerdere keren) heeft niet geholpen.
  Graag jullie advies.

 • huib van der Krans

  Het probleem is opgelost, heb een andere provider ingevuld(kpn) met de bijbehorende wachtwoorden en nu werkt her weer.
  had eerst als provider ingevuld ssl-news.snelnl.com en heb nu mijn KPN gebruikt als inlog.
  Bedankt voor de aandacht en succes.

  Groeten,
  Huib.

 • Huib van der Krans

  ik krijg foutcode 931 hoe los ik dit op?

 • M.K.Bakker

  Ik krijg foutcode 954 wat moet ik hieraan doen

 • Erik

  ik krijg via ziggo bij spotnet telkens de reactie: 931 wat kan ik hier aan doen?

  • martijn

   Ziggo biedt geen Usenet meer aan haar klanten. Je zult dus een andere provider moeten zoeken die je van nieuwsgroepen kan voorzien.

 • John

  Downloaden van films spelletjes etc. gaat prima.
  Echter als ik wii spelletjes ( Fifa 15 en Sims 4) wil downloaden zakt de downloadsnelheid bijna naar 0.
  Bij Fifa 15 heb ik alle spots geprobeerd en allemaal met hetzelfde resultaat.
  Iemand enig idee wat hiervan de oorzaak kan zijn?

  • martijn

   Hoi John, uitgevers van spelletjes (en dan vooral de populaire spellen zoals Fifa en Sims) zijn heel actief in het verwijderen van hun spelletjes van Usenet. Zij willen natuurlijk niet dat mensen hun spellen gratis downloaden. Is een download verwijderd van Usenet dan merk je dat in Spotnet doordat de downloadsnelheid zakt naar bijna 0. Ook voor Spotlite en Spotweb geldt dit probleem overigens.

 • Leen de Fouw

  ik kan de zoek functie in spotnet niet gebruiken ! wat moet ik doen?

  • martijn

   De zoekfunctie van Spotnet repareer je door eerst Spotnet volledig van je computer te verwijderen met Revo Uninstaller (Google even voor een download). Daarna Spotnet opnieuw installeren om het programma weer werkend te krijgen.

 • Frank Smits

  Hallo,

  Ik heb zins paar dagen dat de download snelheid in kb’s ipv mb’s van bv een film taag is.
  Mijn provider is Pure Usenet
  Wat kan ik hier aan doen.

  Bvd,
  Frank

  • martijn

   hoi Frank, dan is je download wellicht verwijderd van Usenet. Probeer eens een andere (gratis) provider met Spotnet om te zien of je dan wel de volledige snelheid haalt.

 • Rolf

  hoi beste mensen
  ik ben bezig om Sons Of Anarchie te dl.
  nu is dat allemaal gewoon gelukt tot ik bij s7 e2 ben gekomen.
  het dl lukt ineens niet meer. de snelheid loopt niet verder op dan een bites/s. en hierbij maakt het niet uit welke afl ik wil dl of vanaf welke spot/persoon ik dat wil doen.
  dacht eerst het aan spotnet ofzo lag dus ben ik andere dingen dan Sons Of anarchy gaan dl en deze lukken gewoon wel weer. ik snap hier echt geen donder van, hopelijk kan iemand mij helpen aub.
  ps. ik ben niet veel meer dan een leek hierin dus aub geen moeilijke computertaal aub 😉
  bvd gr Rolf

 • wat is mijn wachtwoord en gebruikersnaam van spotnet

  • martijn

   hoi Tristan, Spotnet heeft zelf geen wachtwoord en gebruikersnaam. Je Usenetprovider heeft een wachtwoord . Kijk even in je mailbox of in de gegevens van je provider voor de inloggegevens van je nieuwsgroepenprovider om te kunnen downloaden met Spotnet.

 • Willy Wijnen

  Geachte heer/mevr,

  Elke keer als ik betaald heb en spotnet wil gebruiken
  krijg ik een melding dat spotnet niet is afgesloten.
  Hoe moet ik dat probleem oplossen.
  Ben ook al via taakbeheer geweest om te beëindigen maar is help
  niet. Ook al het programma opnieuw gedownload

  Kunt u mij via deze weg een raad geven wat ik moet doen

  met vriendelijke groet
  mevr W.Wijnen

 • Kunnen jullie vertellen waarom er iedere keer als ik spotnet op start .Dat ie iedere keer weer alles gaat binnen hallen .Het duurt iedere keer zo lang

 • Bert

  Ik heb een account op mijn laptop. Nu heb ik een nieuwe laptop aangeschaft en de laatste versie van Spotnet gedownload. Na de installatie heb ik de provider ingesteld, maar krijg geen verbinding. Spotnet blijft zoeken naar nieuwe spots. Hoe kan ik dit oplossen ?

 • A. batenburg

  Goedemiddag,

  Ik heb een usenet account en tot 1 mei ging het downloaden prima via spotnet. Nu wil ik weer wat boeken opzoeken via spotnet maar er zijn geen uploads en het programma reageert niet op zoektermen. Ik krijg foutcode 502?! Wat kan ik doen?

  Met vriendelijke groet,

  A. Batenburg

 • Carolus Wareman

  LS

  Ik krijg als melding bij het aanklikken van een item hetvolgende:
  ” CommentStarter:Unable to open database file”. Spotnet 1.8.1, windows 7.

  Alvast bedankt voor Uw hulp,

  Carolus

 • Theo Stolp

  Heb sinds kort XLned en gebruikte spotnet 8. Ik heb dit geudated naar versie 10. Nu werkt downloaden niet meer. Ik zie wel alle bestanden en nieuwe bestanden worden ook toegevoegd. Bij provider moet ik invullen news.xlned.com maar spotnet verandert dat steeds in reader2.xlned.com. Hebben jullie een advies? Alvast bedankt!

 • Jan de beer

  IK krijg na het downloaden en uitpakken steeds de melding mislukt bij de kolom staat na controleren

  • martijn

   Waarschijnlijk ligt de oorzaak van dit probleem in het incompleet zijn van je download. Zeker als je populaire tv-series of films download dan zijn deze vaak niet compleet. Probeer een andere Usenet-provider is de beste tip die ik je kan geven.

 • martin

  Hallo wie weet hoe ik dit kan oplossen? als ik een download wilt opstarten komt er in beeld. Fout tijdens starten van SABnzbd bekijk de logfile. wat bedoelen ze hier mee en hoe kan ik dit oplossen.

 • marieke

  Hoi,

  Ik heb en versie van spotnet, maar zojuist een nieuwere versie gedownload. Alleen moet ik mijn gebruikersnaam en wachtwoord opnieuw invullen en ik heb geen idee meer wat die zijn. Ik kan ze ook niet terug vinden in de oude versie.
  Heb jij een tip?

 • krijg steeds fout melding bij het opstarten van spotnet moet steeds op ok e klikken.
  krijg veel r5 bestanden maar kan die niet als film bestand zien.hoe kun je die omzetten naar bv avi bestand of video ts bestand

  gr corina

 • Lucienne

  onmogelijk om spotnet te downloaden

 • hallo ik heb volgens mijn bewindvoerder betaald maar heb nog geen gebruikersnaam en wachtwoord van jullie ontvangen kunnen jullie me hierbij helpen groetjes Rob Rutten

 • a.kooper

  geachte heren,

  mijn pc was stuk en er is een nieuwe versie van windows opgekomen.
  om een lang verhaal kort te houden mijn spotnet account is weg en ik kan hem ook niet meer aktiveren want ik heb de gegevens niet opgeschreven.
  volgens mij heb ik al wel betaald,zou u mij verder kunnen helpen.

  m.vr.gr. A Kooper

 • arthur

  Ik heb spotnet zie dat het op een schijf is met genoeg ruimte. erick je mag dat downloaden als je het gebruikt voor jezelf 😀

 • romyvanderlaan

  heyy ik heb een vraagje
  ik spotnet gedownload maar dan staat er iets van adres en ik weet niet precies hoe het werkt dus zou je dat willen zeggen in de reacties?

 • anneke zaal

  ik kan moeilijk films downloaden dan krijg ik te zien to old en snelnl doet het helemaal niet meer terwijl ik het wel gekocht heb ik heb betaald tot 13 mei maar ik wil hem ook verhogen ik betaal nu 10,00 euro per maand wat kan ik hieraan doen groetjes anneke zaal

 • Eeuwe

  Spotnet wil niet updaten.iedere keer krijg ik de melding.
  system.outofmemoryexception.

 • romke

  Hoi ik heb spotnet geinstalleerd op mijn computer.
  maar hij wil niet updaten.
  iedere keer krijg ik de melding,
  exception of keys ‘system.outofmemoryexception’ was trhown
  hoe los ik het op ?
  mvg Romke

 • erick

  mijn vraag is simpel op de radio hoor je steeds dat je niet mag downloaden maar mag het met spotnet waar ik voor betaal nou wel of eigenlijk ook niet ????

 • hoe krijg ik alle reacties gedownloaded, hij stopt als hij bijna klaar is en zegt dan dat hij niet genoeg geheugen heeft ofzo.

 • Huub Vleugels

  Kan door een storing nu niet meer downloaden.
  Hij herkend mijn inlog code niet meer.

 • Renaat

  kan niet downloaden