MoOde software gratis downloadenMuziek streamen via een Raspberry Pi met MoOde Audio Player

Geplaatst op: - bijgewerkt op (967 weergaven)
MoOde software gratis downloaden
MoOde

Fancy muziekspelers die je kunt gebruiken om muziek te streamen via internet, zoals die van Sonos of Denon, zijn best prijzig: je telt er minimaal 150 euro voor neer. Gelukkig kan het ook goedkoper. Een Raspberry Pi met daarop moOde Audio Player is al genoeg om met een simpele hifi installatie muziek te streamen van internet. Daarnaast kun je met MooDe ook muziek downloads afspelen vanaf een NAS en kun je internetradio afspelen. 

MoOde gebruiken, als het eenmaal is geinstalleerd en werkt, is erg gemakkelijk. Via een device (iPad, smartphone) kun je heel gemakkelijk muziek downloads, audio-streams, Spotify of podcasts afspelen op via een geluidsinstallatie. De interface van MoOde ziet er superfancy uit en het selecteren van tracks of afspeellijsten is erg gebruikersvriendelijk. Verder toont de interface artwork, als dit beschikbaar is, en kun je andere informatie over de muziek die je beluistert bekijken. De afbeelding hieronder is een schermafbeelding van de MoOde applicatie zoals je deze op het scherm van een iPad kunt gebruiken.

MoOde - je bedient de software op een tablet of smartphone via een browser.

MoOde – je bedient de software op een tablet of smartphone via een browser.Het installeren van MoOde is iets ingewikkelder, dit komt natuurlijk omdat je het programma alleen kunt gebruiken op een Raspberry Pi. MoOde kun je alleen downloaden als een ISO-bestand, dit bestand moet je vervolgens kopiëren op een bootable geheugenkaart. Vervolgens kun je met deze geheugenkaart je Raspberry PI opstarten en via een device de installatie voltooien. Het precieze beschrijven van het precieze installatieproces gaat, voor nu tenminste, het doel van deze pagina te boven. In de handleiding Pi-Hole kun je meer lezen over manieren om via een geheugenkaart software te installeren op een Raspberry Pi

Vragen of problemen?

Een van de voordelen van MoOde is dat je bij problemen terecht kunt op het uitgebreide forum op de website van de ontwikkelaars van de software. Hier vind je uitgebreide handleidingen om MoOde te installeren met eenvoudige, maar met meer complexere speakersystemen. Wil je muziek streamen vanaf een NAS met je Raspberry of heb je problemen met een IR afstandsbediening waarmee je MoOde bedient? Check dan het forum van MoOde. De tool gelijk downloaden? Gebruik dan de downloadlink onderaan deze pagina.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.