Schermopnames maken met IObit Screen Recorder

Geplaatst op: - bijgewerkt op (351 weergaven)

Logo

In deze periode van thuisonderwijs en werken op afstand zijn goede tips voor programma’s die je leven wat eenvoudiger maken altijd welkom. Vandaag heb ik zo’n goede tip. Vooral voor iedereen die online instructies, lessen of handleidingen waarin video’s een prominente rol spelen IOBit Screen Recorder een tool die niet wil missen. Maar ook als je game-video’s maakt voor op Youtube (geld verdienen?) kun je deze gratis software goed gebruiken!

IObit is een ontwikkelaar die een groot aantal handige tools maakt. Zo kun je bij het bedrijf terecht voor anti-virus programma’s, software voor het automatisch bijwerken van drivers en een tool waarmee je folders met prive-informatie kunt beschermen door middel van een wachtwoord. IObit Screen Recorder is de laatste toevoeging aan het grote aantal tools dat je via hun website kunt downloaden.

IObit Screen Recorder kun je gebruiken om een opname te maken van je computerscherm. Het is met de tool heel eenvoudig om een video te maken van het scherm dat jij ziet. Wat de tool extra handig maakt is dat je ook een gedeelte van je scherm kunt opnemen. Zo kun je bijvoorbeeld de interface van een videodienst uitsluiten van de opname van de video die je aan het bekijken bent. Maar ook kun je een opname maken van een bewerking in een bepaald programma terwijl je zelf op een ander gedeelte van je scherm meeleest met de stappen die je moet doorlopen.

Naast een video-opname van je scherm kun je met de tool ook geluid opnemen. Je kunt ervoor kiezen om het geluid van een video op te nemen. Maar ook is het mogelijk om tijdens de opname het geluid op te nemen dat via een microfoon binnenkomt. Dit is er handig voor het inspreken van commentaar bij een video die je opneemt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gaming-video’s of instructievideo’s.

 

schermopnames maken met IObit screen recorder

schermopnames maken met IObit screen recorder

IObit Screen Recorder kun je gratis downloaden via de link onderaan deze pagina. Deze gratis versie van het programma is volledig functioneel en biedt opnames in full HD. Daarnaast wordt er geen watermerk over de opgenomen video geplaatst. En dat is ook een compliment waard. Veel video-software die je gratis kunt gebruiken doet dat namelijk wel. Heb je vragen, opmerkingen of problemen met IObit screen recorder? Plaats ze onderaan deze review.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.