YoutubeGeld verdienen met online video op Youtube

Geplaatst op: - bijgewerkt op (3.994 weergaven)
Youtube

Youtube

Heb je een aantal leuke video’s op Youtube geplaatst die door veel mensen bekeken worden? Dan kan het interessant voor je zijn om geld te verdienen op Youtube. Maar ook als je zelf video’s maakt van games die je speelt of vlogs die je opneemt kan Youtube een mooi platform zijn om geld te verdienen met deze video’s.

Wil je weten hoe je geld kunt verdienen met Youtube video’s? Lees dan onze nieuwste ‘hoe moet je‘ waarin we je leest hoe je geld verdient met Youtube video’s. Zorg er wel voor dat de video’s die je gebruikt door jezelf gemaakt zijn. Video’s van anderen onder je eigen naam gebruiken om geld te verdienen is illegaal.

Youtube is wereldwijd de meest gebruikte website voor het publiceren, delen en beheren van muziek en video’s. Sinds 2011 is het voor mensen die video’s op Youtube zetten mogelijk om video’s van advertenties te voorzien om zo geld te verdienen.

De inkomsten die je met deze advertenties binnenhaalt kun je vervolgens op je Google Adsense account laten bijschrijven waardoor je makkelijk een centje bijverdient met je Youtube video’s. Sommige mensen verdienen een paar duizend euro per maand met een Youtube video. Hoeveel jij verdient hangt sterk af van het aantal views dat jouw video’s genereren.

Regels van Youtube voor het plaatsen van advertenties.

Geld verdienen met Youtube is voor iedereen mogelijk. Wel moet je rekening houden met de algemene voorwaarden van de videodienst. Wil je op een serieuze en eerlijke manier geld verdienen met video op Youtube dan zul je je aan de volgende voorwaarden moeten houden.

  • Allereerst moet de video die je van advertenties wil laten voorzien echt van jou zijn. Zo kun je geen geld verdienen met video-clips van populaire artiesten, zij verdienen liever zelf aan hun muziek dan dat jij dat doet (logisch…).

  • Ook als je muziek bij een video gebruikt mag deze muziek niet van andere artiesten zijn. Dat geldt ook voor geluidsfragmenten bij videobeelden en voor muziek bij bijvoorbeeld video met in-game beelden.

  • Per 1000 views van een video betaald Youtube jou uit. Deze uitbetaling verloopt via Google Adsense, je moet een goedgekeurd Google Adsense account hebben om op die manier door betaald te worden voor advertentie-inkomsten bij je video.

  • Geld verdienen met Youtube video’s loont pas echt bij kanalen of video’s die duizenden tot tienduizenden keren per maand bekeken worden. Met een video die 100 views per maand haalt ga je niet rijk worden…

  • Op het moment dat je advertenties bij je Youtube video’s aanvraagt gaat Youtube al de video’s op je kanaal controleren op illegale content. Zowel beeld als geluid worden geanalyseerd en op het moment dat je muziek of video publiceert waarop je geen rechten hebt wordt je aanvraag afgewezen.

  • Om geld te verdienen op Youtube moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Dat is namelijk de minimumleeftijd voor een Google adsense account. Ben je geen 18 en wil je toch geld verdienen met Youtube? Vraag dan je ouders om een Adsense account aan te maken.

Copyright op video’s en muziek

In de video hieronder zie je waar je op moet letten als je geld wil verdienen met je Youtube video’s. Verder vind je op deze pagina nog meer informatie over rechten op video’s, muziek en de manieren hoe je geld kunt verdienen met video’s waar jij de rechten op bezit.

Hoe moet je geld verdienen met een Youtube video?

Nu duidelijk is met welke zaken je rekening moet houden leren we je nu hoe je je Youtube account instelt om er geld mee te verdienen. Ga allereerst naar de accountinstellingen van Youtube en activeer de mogelijkheid om advertenties weer te geven. Doe je door ‘monetization’ op enable te zetten. In het scherm hieronder zie je hoe dat werkt.

Geld met Youtube verdienen instellingen.

Geld met Youtube verdienen instellingen.

Nu de optie om geld te verdienen op Youtube is aangezet is de volgende stap het toevoegen van advertenties aan je video’s.

Ga daarvoor naar videobeheer in Youtube en selecteer de video’s waarmee je geld wil verdienen. Zet vinkjes voor elke video en ga nu helemaal naar boven op de pagina. Klik op ‘acties’ en selecteer de optie ‘inkomsten genereren met video’s’.

Maak vervolgens een Adsense account aan via Google en koppel via de Adsense instellingen je Youtube account aan je Adsense account. Zorg nu voor leuke video’s die je zelf maakt en het geld zal vanzelf binnenstromen.

Klinkt simpel? Vergis je niet, het maken van leuke video’s is een boel werk en ook het verzamelen van abonnee’s op je kanalen die voor veel views zorgen is geen makkelijke klus.

Heb je echter tijd en zin en wil je graag geld verdienen op Youtube? Dan kan het de moeite lonen om aan de slag te gaan met de tips in deze ‘hoe moet je’ geld verdienen met Youtube!

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 reacties