SpotnetSpotnet: makkelijk films en series downloaden

Geplaatst op: - bijgewerkt op (612.482 weergaven)
Spotnet

Spotnet

Deze handleiding is vervangen: check hier de nieuwe.

Spotnet wordt door steeds meer mensen gebruikt. Logisch: gratis films, series en muziek downloaden met Spotnet is erg gemakkelijk. Bovendien kun je met Spotnet anoniem blijven tijdens het downloaden. En dat is natuurlijk ook erg fijn.

Toch zijn er nog veel mensen die niet downloaden met behulp van Spotnet omdat ze niet weten hoe het downloadprogramma werkt. Om je op weg te helpen in het downloaden van films en series met Spotnet vandaag een ‘hoe moet je’ met als onderwerp ‘downloaden met Spotnet’.

Voordelen en nadelen van Spotnet

Een enorm voordeel van Spotnet is het programma gratis mag downloaden. Het programma wordt als shareware uitgebracht en iedereen mag het zonder kosten gebruiken en verder verspreiden.

Verder gaat downloaden met Spotnet vaak veel sneller dan met p2p software en is anoniem downloaden met Spotnet veel makkelijker. Wil je weten hoe Spotnet werkt of wil je Spotnet nu downloaden? In deze ‘hoe moet je’ alles over dit populaire downloadprogramma.

Spotnet 2.0 – een nieuwe Spotnet

Spotnet kent eigenlijk maar een groot nadeel: je hebt een betrouwbare Usenet provider met een flink retentie nodig om zonder problemen te downloaden. Met een gratis provider zoals bijvoorbeeld Ziggo zullen veel downloads mislukken.

Spotnet 2.0 of Spotnet 1.8.1?

Een aantal weken geleden verscheen er op het Spotnet forum een nieuw versie van het downloadprogramma. Deze versie heet Spotnet 2.0. Een groot aantal problemen uit versie 1.8.1. van Spotnet is in deze nieuwe versie opgelost. Belangrijk om te weten is dat Spotnet 2.0 geen officiële versie van Spotnet is.

Versie 1.8.1. van Spotnet is nog steeds de nieuwste officiële versie van de software. Onduidelijk is of deze versie ooit nog een update krijgt. Wil je films, series of films downloaden met Spotnet? Dan is het aan jou welke versie je gebruikt. Een ding is zeker: zowel Spotnet 2.0 als Spotnet 1.8.1. hebben hun eigen voor- en nadelen.

Let wel: het aanbod aan illegale downloads op Spotnet is groot. Gebruik de software dan ook alleen om gratis te downloaden wat ook echt gratis is.

Sickbeard – TV-Series downloaden en beheren

Spotnet downloaden

Om te kunnen downloaden moet je, logisch, de Spotnet software eerst downloaden en installeren. Je vindt de Spotnet software op een aantal plekken op het internet. Via de link onder het tabblad ‘nu downloaden’ kun je versie 1.8.1 van Spotnet downloaden. Na het downloaden van het programma, dat slechts 10MB groot is, moet je de installatie doorlopen.

Op zich wijzen de meeste stappen tijdens het installeren van Spotnet zichzelf, alleen het stukje waarin je een Usenet provider moet selecteren vereist extra aandacht. Daarom nu eerst extra informatie over Usenet en de manier waarop Spotnet Usenet gebruikt om gratis downloaden mogelijk te maken.

Usenet, wat is dat?

Usenet is een Engelse term waarvoor het Nederlandse woord ‘Nieuwsgroep’ is. Een nieuwsgroep is een discussie-forum waar naast ‘echte’ discussies ook bestanden geplaatst kunnen worden.

Bestanden worden binnen een nieuwsgroep geplaatst in de zogenaamde ‘binaries’. Omdat deze binaries bestanden tot een bepaalde grootte kunnen opslaan worden deze bestanden in stukjes op een nieuwsgroep geplaatst.

Om deze kleine stukjes weer te kunnen downloaden heb je speciale software nodig. Het gebruik van dit soort programma’s is best wel ingewikkeld en daarom is enige jaren geleden de Spotnet software ontwikkeld.

Spotnet gebruikt deze lastige software om van nieuwsgroepen te kunnen downloaden in een zeer vereenvoudigde interface.

Daardoor is het downloaden van Usenet veel gemakkelijker geworden: de lastige sofware om het downloaden mogelijk te maken, de interface van Spotnet om het makkelijk te maken.
De Spotnet software kun je gratis downloaden via het tabblad ‘downloaden’ bovenaan deze Spotnet handleiding.

Spotnet installeren

Om te kunnen downloaden van Usenet (nieuwsgroepen) heb je een provider nodig. De meeste Nederlandse internet providers bieden hun klanten ook nieuwsgroepen toegang. Zo kun je Spotnet installeren in combinatie met bijvoorbeeld Ziggo, KPN en Tele2. Om Spotnet te kunnen installeren samen met bijvoorbeeld KPN moet je de volgende gegevens gebruiken:

Adres: news.kpn.nl
Poort: 119
Verbindingen: 50
Gebruikersnaam: –
Wachtwoord: –

Let wel op, zowel de gebruikersnaam als het wachtwoord veld mogen leeg blijven, de authenticatie verloopt via het ip-adres en de inloggegevens die je van KPN hebt ontvangen. Uiteraard moet je wel verbinding maken met Usenet via een internet abonnement van KPN.

Heb je internet van Ziggo, Tele2 of een andere provider? Dan werken deze gegevens niet, je zult in dat geval moeten Googlen op ‘Spotnet instellingen Ziggo‘. Ziggo biedt nieuwe abonnee’s geen nieuwsgroepen meer aan. Bestaande abonnee’s kunnen in sommige gevallen nog wel gebruik maken van Spotnet in combinatie met de Ziggo nieuwsgroep.

Spotnet en retentie  of welke provider?

Wil je Spotnet gebruiken zonder dat je gebonden bent aan je eigen internet provider? Dan kun je bijvoorbeeld Giganews gebruiken om verbinding te maken met Usenet. Met deze betaalde provider, maar ook met andere Usenet providers, kun je probleemloos downloaden met Spotnet.

Check hier de beste provider met Usenet toegang

Ook is de retentie van dit soort speciale Usenet providers een stuk hoger dan die van de internet providers in Nederland. Retentie is de tijd in dagen waarop een film of album compleet te downloaden is van Usenet. Tenslotte hebben betaalde Usenet providers als voordeel dat ze verbindingen via SSL mogelijk maken, dit betekent dat niemand kan zien wat je precies download met Spotnet (met uitzondering van de provider uiteraard).

Na het instellen van de gegevens van je Usenet provider en het voltooien van de installatie opent zich de gebruikersvriendelijke interface van Spotnet. Als je het programma voor de eerste keer opstart duurt het even voordat de software alle gegevens heeft binnengehaald. Is dat eenmaal klaar dan kun je heel gemakkelijk en snel downloaden met behulp van Spotnet. Je kunt het zoekveld gebruiken maar ook kun je behulp van het keuze menu aangeven wat je precies wilt downloaden.

de beste software voor het downloaden van bestanden van Usenet

De interface van Spotnet

Spotnet en het downloadverbod

In Nederland geldt sinds begin dit jaar een verbod op downloaden uit illegale bron. Dit betekent niet dat het downloaden of gebruiken van Spotnet illegaal is. Wel is het nu verboden om met Spotnet films, tv-series of muziek te downloaden waarop auteursrechten zitten.  In de praktijk zal het downloadverbod niet leiden tot boetes voor mensen die via Spotnet downloaden.

Aan de andere kant zullen Usenet providers strenger moeten gaan optreden in het verwijderen van films, tv-series en software die via Spotnet worden aangeboden. Lukt jouw download van Spotnet niet? Dan is de betreffende download waarschijnlijk verwijderd door je provider.

Spotnet versies

Spotnet wordt al geruime tijd niet meer doorontwikkeld. De meest recente versie van het programma stamt uit 2012. Deze versie luistert naar nummer 1.8.1. Voor versie 1.8.1. van Spotnet verschenen onder andere versie 1.8, 1,7 en 1.6 van Spotnet.

** Inmiddels is er sprake van een nieuwe versie van Spotnet. Onduidelijk is welk versienummer deze nieuwe Spotnet zal krijgen. 1.8.2 is als onofficiële update uitgebracht dus waarschijnlijk krijgt Spotnet versienummer 1.8.3 of 1.8.4 mee.

Het is niet aan te raden om oudere versies van Spotnet te downloaden en te installeren. De kans op problemen tijdens het downloaden is groot met deze oudere Spotnet versies. Vooral de database die in oudere versies wordt gebruikt leidt tot problemen, vastlopers en andere vreemde symptomen tijdens het downloaden met Spotnet.

Spotnet nu downloaden

Wil je Spotnet gaan gebruiken om tv-series, films of muziek te downloaden. Dan kun je via deze link Spotnet downloaden via onze supersnelle server. Gratis en virusvrij, maar downloaden is natuurlijk wel voor eigen risico.

Ook op andere plekken op het internet kun je Spotnet direct downloaden. Controleer altijd met een virusscanner of je Spotnet download virusvrij is: omdat het programma erg populair is voegen internetters regelmatig virussen, spam en malware toe aan een Spotnet download.

Conclusie: Spotnet kent een groot nadeel.

Spotnet is een prima manier om gemakkelijk en snel te downloaden. Het aanbod op Usenet is groot alleen is het jammer dat er veel illegale downloads worden aangeboden. Wil je zelf experimenteren met Spotnet dan kun je de software terugvinden op de website die hierboven genoemd wordt. Je kunt die software gratis downloaden en ook aan het verdere gebruik van Spotnet in combinatie met je eigen provider zijn geen kosten verbonden.

Nog een laatste opmerking. Wil je veel kunnen downloaden met Spotnet dan heb je een betaald nieuwsgroepen abonnement nodig. Met een betaald abonnement heb je een langere retentie waardoor je langer terug in de tijd kunt downloaden. Een goede provider die betaalde abonnementen voor Usenet aanbiedt is bijvoorbeeld Giganews. Ook andere betaakde providers kun je prima gebruiken om te downloaden met Spotnet.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

365 reacties

 • ik wind spotnet prima om te download

 • klaas

  ik krijg het niet voor elkaar
  ik heb tele 2 wie kan helpen

  • martijn

   Volgens diverse fora zijn de nieuwsgroepen van Tele2 niet te gebruiken in combinatie met Spotnet. Alternatieven zijn er, maar daar moet je dus wel voor betalen. Wil je toch Spotnet gebruiken met Tele2 dan wordt aangeraden om news.tele2.nl te gebruiken zonder gebruikersnaam en wachtwoord. De snelheid waarmee je kunt downloaden is wel erg laag: verwacht rond de 60kb/s.

  • huub

   opstappen bij tele 2.Is zowizo een pruts provider

 • Merel

  Ik kon de download niet vinden? Via google heb ik kunnen downloaden. Handig? Evengoed bedankt!

 • Ik krijg steeds berichten dat er iets niet goed is, graag uitleg aub

  CommentStarter: Unable to open the database file.

  Wat kan ik hier aan doen, 🙁

  GR. Helmer

  • martijn

   welke Usenet provider heb je?

   • gabrielle

    ik heb hetzelfde probleem en ik heb kpn, ik heb hem nu al 3 x verwijderd en opnieuw gedownload, maar steeds met het installeren gaat het al fout bij reacties opslaan en dan geeft ie aan dat er geen verbinding is en dan als ie klaar is en ik klik iets aan dan staat er “unable to open database”, wat gaat er fout??

    • martijn

     Kun je aangeven wat voor foutmelding Spotify geeft?

     • martijn

      Via een spotnet forum kwam ik terecht bij de Spotnet removal tool. Deze software verwijdert Spotnet compleet van je computer en doet dat zelfs beter dan een uninstall van de Spotnet software. De removal tool kun je downloaden via deze link. Volgens het forum zou de Spotnet ‘unable to open database’ melding verdwijnen als je Spotnet verwijdert via het tooltje en deze daarna opnieuw installeert. Let wel: gebruik van de tool is op eigen risico!

 • sjon

  Misschien een vreemde vraag, hoe kom ik aan een betaald nieuwsgroep abonnement ????

 • Ben

  Hoe kan ik deze activeren en wat kost een betaal abonnement ?

 • g.mathe

  Ik wil muziek voor eigen gebruik downloaden

 • alexander smit

  Ik vind spotnet erg goed maar op dit moment kan ik hem helaas niet gebruiken omdat hij met een foutbericht komt. Het foutbericht is
  502 Authentication (502) Misschien kan iemand mij helpen het weer draaiend te krijgen. Bij voorbaat dank.

  Alexander.

 • wilma

  Ook ik heb dat probleem nu steeds.Hij geeft die melding, laadt zich dan wel volledig op maar ik kan niks downloaden. Nu heb ik het proggie er af gehaald, opnieuw geïnstalleerd maar nu zegt die dat ik 3 dagen gratis mag proberen en daarna betalen moet voor deze dienst….. Eerst ook maar eens zien of die het nu wel weer ff doet….

  • martijn

   je hoeft nooit te betalen voor downloaden met Spotnet. Je betaalt alleen voor een Usenet abonnement. Maar daarvan krijg je nooit een melding. Deinstalleren en opnieuw installeren via de link in dit artikel.

 • Trudy

  Ik heb spotnet geinstalleerd. Mijn provider is Ziggo. Adres newshome.nl.
  Poort is meen ik 110
  aantal verbindingen kan ik niet achterhalen.
  Mijn gebruikersnaam en wachtwoord wordt niet herkend.
  Bij Ziggo kan ik hiermee gewoon inloggen.
  Wat doe ik verkeerd?

 • evert

  ik heb een account aangemaakt en betaald via eweka bij het laden van spotnet gaat alles goed maar als hij start komt steegds de fout melding 502 authentication failed waar gaat het fout weet iemand dat??

 • Mijn collega heeft spotnet gedownload. Met eweka als provider.
  Als ze nu een boek (epub formaat) wil downloaden komt de computer continue met een melding dat het bestand niet te openen is en/of beschadigd is. Zij kan dus op deze manier geen enkel boek binnen halen. Wat is het probleem??

  • martijn

   ePub boeken moet je openen met een speciaal programma. Heb je dat maar kun je nog steeds geen boeken openen? Misschien dat het bestand dat je hebt gedownload corrupt is. Probeer dan eens om andere boeken te downloaden via Spotnet.

 • he ik heb spotnet gedownload en nu zegt die van verkeerd wachtwoord/gebruikersnaam hoe kan ik dat oplossen

  • martijn

   Een foute naam/wachtwoord combinatie heeft te maken met je usenet provider. Kun je iets meer informatie geven over dit probleem met Spotnet?

 • stace

  ik heb spotnet gedownload, heb namelijk een hele lading films die ik nog wil zien! als ik bij de film op downloaden klik, staat er start downloaden en even later staat er: fout tijdens het starten van SABnzbd, bekijk de logfile. what now? 🙁

  • martijn

   Ik adviseer je om Spotnet van je computer af te halen en daarna het programma opnieuw te installeren. Dat zou het probleem moeten verhelpen.

 • Trudy

  Ik heb spotnet geinstalleerd en een paar boeken gedownload op mijn laptop in de map downloads.
  Als ik het boek wil openen krijg ik de melding:
  nzb kan niet worden geopend omdat dit bestandstype niet wordt ondersteund of omdat het bestand is beschadigd (omdat het bv als e-mailbijlage is verzonden en niet correct is gedecodeerd)
  Mijn provider is Ziggo en ik werk met Windows 7.
  Ben ik vergeten om nog iets te installeren?

  • martijn

   je melding wijst erop dat je in plaats van een e-book allen het NZB bestand hebt gedownload. SPotnet werkt via deze NZB bestanden, je kunt er zelf niets mee. Probeer eens een ander boek te downloaden met SPotnet om te zien of je dan wel het bestand kunt openen.

 • Ger

  Sinds een paar dagen grote problemen met spotnet. Het verbinding maken duurt heel lang en als ik dan het geluk heb dat het een keertje wel lukt, dan valt er helaas niets te downloaden, want dat lukt dan ook niet. Provider is Ziggo (zou wellicht het probleem zijn). Geen idee wat ik om moet doen om mijn favoriete site weer aan de praat te krijgen. Wie kan mij van advies dienen.

 • Ger

  Sinds een paar dagen werkt spotnet niet meer. Er wordt geen verbinding meer gemaakt. Soms krijg ik de melding dat gebruikersnaam en wachtwoord verkeerd is. Vreemd is dat, want voorheen gaf dat nooit problemen. De andere keer vogt er geen melding wat er aan de hand zou zijn. Heeft het er misschien mee te maken dat ik Ziggo abonnee ben. WAnt Ziggo heeft al vaker problemen gegeven. Ik heb trouwens geen idee wat er aan de hand is en wat ik er aan moet doen om mijn favoriete site wer aan de praat te krijgen.

 • Moontje

  gebruik al een jaar spotnet mar als ik spotnet nu open blijft hij “hangen”in VERBINDING MAKEN en opent het programma niet. Hoe los ik dit op?

  • martijn

   Er schijnen problemen te zijn met de nieuwsgroepen server (benodigd voor downloaden met Spotnet) van Ziggo. Een oplossing zou hem kunnen zitten in het vervangen van news.ziggo.nl door het ip adres 213.132.189.35. Dit kun je doen door in Spotnet te kiezen voor ‘bewerken’ en dan ‘provider’. Het adres dat je moet vervangen door het ip-adres van de nieuwsgroepen provider van Ziggo staat dan achter ‘Adres’. Niet duidelijk is waardoor de problemen met Usenet van Ziggo veroorzaakt worden.

   • Bedankt Martijn,
    Mijn vrouw kreeg het ook niet meer voor elkaar. Hij verbond niet meer. Verbindingsbalkje liep niet door. Heb nu, zoals jij adviseerde het adres in IP 213.132.189.35 veranderd. De Provider Ziggo is nu verandert in: Anders…! Maar alles werkt nu weer. Bedankt, en fijn weekend.
    Hylke

 • Ik kan ook niks meer beginnen met spotnet..blijft hangen en vraagt steeds om wachtwoord.wat is er aan de hand? Zit de fout bij Ziggo?

  • martijn

   Er schijnen problemen te zijn met de nieuwsgroepen server (benodigd voor downloaden met Spotnet) van Ziggo. Een oplossing zou hem kunnen zitten in het vervangen van news.ziggo.nl door het ip adres 213.132.189.35. Dit kun je doen door in Spotnet te kiezen voor ‘bewerken’ en dan ‘provider’. Het adres dat je moet vervangen door het ip-adres van de nieuwsgroepen provider van Ziggo staat dan achter ‘Adres’. Niet duidelijk is waardoor de problemen met Usenet van Ziggo veroorzaakt worden.

 • Bas

  Ik heb een account via provider Het Net en ik krijg steeds de foutcode 430, article too old. Oftewel ik kan geen bestanden dowloaden die ouder dan 28 dagen zijn. Weet iemand hoe ik dit kan aanpassen?

 • Goedenavond,
  Ik heb sinds een aantal dagen hetzelfde probleem.
  Spotnet blijft laden als ik het op wil starten.
  Ook vaak melding dat mijn wachtwoord of gebruikersnaam niet correct is of een melding in de trant van unlocked….
  Ik heb spotnet al een keer vewrwijderd en opnieuw erop gezet,maar dat helpt ook niet.
  Ik zit bij casema.

 • John

  Ik had de bovenstaande klachten , sinds vandaag IP adres ingevoerd en alles werkt.
  Thanks

 • Roxanne

  Hallo,

  Ik heb vandaag voor het eerst spotnet alles werkt prima. Maar op het moment dat ik download druk om een boek te downloaden opent die mijn reader voor pc maar het boek zelf download die niet.

 • wilma

  ik heb spotnet opnieuw geinstalleerd
  heb een payserver xsnews altijd goed gewerkt geeft nu de melding

  unable to open the database file

  wat doe ik niet goed?

 • Rita

  Hallo, Ik heb sinds kort internet via Ziggo, als ik nu mijn spotnet wil aanpassen om in te loggen, lukt dat niet.
  Ik heb als provider ‘ziggo’ ingevuld en als ik mijn gebruikersnaam@ziggo.nl en mijn ziggo wachtwoord invul krijg ik de melding dat gebuikersnaam en of wachtwoord onjuist is. Ik moet toch het wachtwoord invullen wat ik gebruik om bij ziggo in te loggen?

 • reactie is in afwachting van moderatie.
  16 juli 2013 om 06:47 ik heb een vraag. ik kan de spots niet meer openen op spotnet. Ik haal ze wel binnen maar als ik dan erop klik kreeg ik eerst een overzicht en de blauwe knop om te downloaden. Ik krijg nu een witte pagina.Wie herkent dit en hoe los ik het op?

 • henny

  hallo,

  via een kennis hoorde ik dat het ook mogelijk is om met Spotnet e-books te downloaden voor mijn e-reader. Klopt dat? Nu gebruik ik een torrent website voor mijn e-boeken maar ik begreep dat dat illegaal is? Hoe moet ik met spotnet e-books downloaden? Ik heb weinig verstand van SPotnet verder namelijk…

  • martijn

   hoi, op zich is e-books downloaden met Spotnet mogelijk. Je hebt wel enige technische kennis nodig voor het installeren van Spotnet op je computer. Lees deze handleiding om te beginnen en kijk of het je dan lukt om Spotnet te installeren. Heb je problemen? Stel dan een nieuwe vraag.

 • carla

  Hallo,

  Ik heb nu met de ziggo het nieuwe IP adres gebruikt maar krijg bij iedere download dat de NZB niet kan vinden. Als de spot nog niet zo oud is. Probeer het dan later nog eens……maar of ik nu 200 dagen doe of 30 dagen….hij blijft het geven

 • bertand

  ik wil tv-series downloaden met Spotnet!! Hoe doe ik dat?

 • Bekker

  Ik heb spotnet ook gedownload en het ging prima tot ik de volgende melding kreeg: fout tijdens parsen. Kan er helemaal niet meer mee. Heb op internet gezocht naar oplossing maar niet gevonden. Provider is Ziggo.

 • Ton

  Ik heb een account via provider Het Net en ik krijg steeds de foutcode 430, article too old. Oftewel ik kan geen bestanden dowloaden die ouder dan 28 dagen zijn. Weet iemand hoe ik dit kan aanpassen? KPN provider,

  • martijn

   Hoi Ton, helaas is dat het probleem dat je hebt met de nieuwsgroepen die je van je provider (in dit geval Het Net) hebt. Wil je een langere retentie om zo met Spotnet verder terug te kunnen downloaden dan zul je moeten overstappen naar een betaalde usenet provider. Zelf gebruik ik Giganews vanwege de SSL functie deze provider biedt. WIl je goedkoper downloadnen met Spotnet? Zoek dan met Google naar een goedkope nieuwsgroepen provider.

 • Rud

  Heb voor een kennis spotnet ingesteld gehad voor lijbrandt.
  Na nieuwe win 7 installatie lukt het niet meer om gratis te downloaden met spotnet.
  Wie weet de juiste instellingen?

  • martijn

   Volgens informatie op een forum is het downloaden via Spotnet met als Usenet provider Lijbrandt ietwat problematisch.

   Sowieso moet je de volgende gegevens gebruiken. Een wachtwoord en gebruikersnaam is niet nodig.
   server: news.lijbrandt.nl
   verbindingen: 2 (max)
   Snelheid: 512kb
   poort: 119 (Geen SSL mogelijk).

   Spotnet gebruikt standaard vier verbindingen. Twee voor de headers van de spots, 1 om te downloaden en om te uploaden. Dit werkt niet goed via Lijbrandt.

   Je moet daarom het bestand servers.xml, in de Spotnet map, bewerken. Hieronder zie je de regels die je moet aanpassen. Let vooral op de ‘1’ bij Connections. Daar staat nu bij ‘Headers’ nog een 2.

   <Spotnet>
   <Server Type=”Headers” Server=”news.lijbrandt.nl” Username=”” Password=”” Port=”119″ SSL=”0″ Connections=”1″ />
   <Server Type=”Downloads” Server=”news.lijbrandt.nl” Username=”” Password=”” Port=”119″ SSL=”0″ Connections=”1″ />
   <Server Type=”Uploads” Server=”news.lijbrandt.nl” Username=”” Password=”” Port=”119″ SSL=”0″ Connections=”1″ />
   </Spotnet>

   Hopelijk lukt het je nu! Anders hoor ik het graag.

  • martijn

   you are welcome 🙂 heb je goeie tips over downloaden met Spotnet?

   • patrick

    ik probeer de al diverse keren spotnet op te starten. spotnet blijft na installatie hangen op nieuwe spots gevonden, hangen. keer op keer verwijderd en terug ingestalleerd. ook met het rarbestandje wat je hierboven ergens heb geplaatst(removal).
    wat zou dit kunnen zijn?
    ik heb zelf een eweka als usenet

   • patrick

    om het even te verduidelijken. een voorbeeld:
    57.545 nieuwe spots gevonden (3,7 MB/s) groene balk die op een kwart blijft hangen. gebeurt gewoon niks meer…

 • Peter

  Sinds een paar dagen krijg ik de volgende melding wanneer ik een post open:
  Spotnet werkt niet meer
  Er is een probleem opgetreden waardoor het programma niet goed meer werkt. Het programma wordt gesloten en er wordt een melding weergegeven als een oplossing beschikbaar is.

  Het programma sluit vervolgens. Opnieuw installeren heb ik al geprobeerd, ook het removal bestandje wat hierboven is gepost.

  Iemand nog meer problemen of tips en adviezen??

  Gr.

 • jos van mierlo

  het is fijn om goede muziek hier te kunnen vinden.

 • spotnet

  Bedankt, Spotnet is echt supergemakkelijk om tv-programmaseries en films mee te downloaden. Vooral de snelheid is super bij Spotnet. Gewoon film of tv-episode downloaden in 20 minuten. Ik ben blij met Spotnet 🙂

 • Marit

  Ik maak nu al meer dan een jaar gebruik van spotnet en ben er erg enthousiast over. Nu krijg ik telkens de melding dat spotnet niet meer werkt. Ik heb het programma verwijdert, opnieuw gedownload en geïnstaleerd, maar toch lukt het niet. Weet iemand een oplossing?

  • martijn

   Welke melding geeft Spotnet precies? Als ik dat weet dan kan ik kijken of ik wellicht een oplossing heb voor je probleem 🙂

   • Peter

    Ik heb precies hetzelfde probleem…. Kan echt nergens een oplossing vinden…

    • Peter

     Dit is de melding die wordt gegeven:
     Spotnet werkt niet meer
     Er is een probleem opgetreden waardoor het programma niet goed meer werkt. Het programma wordt gesloten en er wordt een melding weergegeven als een oplossing beschikbaar is.

   • he Martijn ik lees dat je veel weet van Spotnet,kun je mij aub verder helpen

    • martijn

     misschien is het compleet deinstalleren van SPotnet een idee. Hierboven staat ergens een linkje (zie hem zo gauw zelf niet ;)) naar een programmaatje om Spotnet compleet te kunnen verwijderen. Probeer dat eens en installeer Spotnet daarna helemaal opnieuw.

     Tenslotte nog een opmerking over SABnzbD. Dat SABnzbD is namelijk software om mee te downloaden van nieuwsgroepen. Dat programma maakt onderdeel uit van Spotnet. Misschien staat ook op je computer geinstalleerd, apart van Spotnet? Verwijder die software dan eerst voordat je Spotnet opnieuw installeert.

 • Richard

  hallo

  Ik heb ook een probleem vorrige week heb ik een mail gehad dat er een nieuwe versie was en heb de ouwe er af gehaald de nieuwe er op gezet en nu is het probleem dat hij alle spots weer opnieuw binnen moet halen maar komt niet verder dan 650.00 spots dan loopt hij vast en krijg de melding

  931 fout tijdens het ophalen van de headers:
  the connection attempt timed out or the connectad host has fould to respond

  is er iets tegen te doen en zo ja wat dan heb al van alles gedaan mijn virus scanner afgezet de reacties uit gezet niets helpt baal er eenorm van

 • Bloem

  Hallo,
  Wil spotnet gaan proberen ivm e-books downloaden. MAAR heb een Macbook, dus apple.
  Is dit programma ook te gebruiken voor apple gebruikers. Ik heb de reacties gelezen, word nu wat huiverig ivm met de problemen.
  Graag lees ik hoe te handelen.
  Heb KPN als provider, ik lees dat dit goed is.

 • ik heb wel betaalt bij spotnet maar kom er niet meer in wat moet ik nu

  • martijn

   Hoi Helma, waar heb je precies voor betaald? Spotnet is gratis te downloaden, voor een usenet-abonnement moet je betalen. De gegevens die je dan ontvangt van je usenet-provider moet je ingeven bij de instellingen van Spotnet. Laat je weten of we je verder moeten helpen?

 • marc

  Ik gebruik al lang spotnet icm eweka nu krijg is ineens de foutmelding “430 No Such Article”

  Weet iemand wat dit is en hoe ik spotnet weer aan de gang krijg?

 • dlonra

  Hallo,
  Ik heb hetzelfde probleem als Marc, die heeft op 9 september 2013 een reactie geplaatst m.b.t. “430 No Such Article”.
  Kan iemand mij hierbij helpen, heb intussen al spotnet verwijdert en opnieuw geïnstalleerd.

  • Arno

   tja same hier dus.. article not found met eweka pay server 🙁 best naar .. spotnet update ook niet meer sins zaterdag.

   • Marco

    hier zo ook het zelfde probleem, ook betaald via Eweka. en al een dikke jaar nooit problemen gehad… sinds een weekje kan ik niks meer downloaden, hopelijk kan iemand ons hier helpen. anders heb ik voor niks betaald 🙁

 • Desiree

  Help, wil ook met spot-net downloaden….

  Krijg steeds de volgende melding :

  Kan NZB niet vinden, als deze spot ( nog ) niet zo oud is, probeer het later nog eens. Soms heeft je provider wat vertraging.

  Dit ook nog naar 1 week. Wat moet ik doen ?

  Kan en wil mij iemand helpen ?

  alvast bedankt Desiree

 • fred

  ik heb nu net spotnet gedownload en ik wilde het programmaatje opstarten maar nu vraagt hij om mijn providor (caiway)
  en dan lukt het me niet om hem op te starten zonder te hoeven betalen

 • Ton

  Hoi, ik heb sinds kort problemen met spotnet, via Eweka kreeg ik het bericht “De database moet opnieuw worden opgebouwd om de nieuwe headers te kunnen gebruiken. Verwijder Spotnet via de optie Verwijderen/wijzigen in het Configuratiescherm van Windows. Download en installeer de nieuwste versie van http://www.spot-net.nl
  Ik heb dat gedaan maar steeds hangt komt hij vast te hangen met de volgende melding 47.875 nieuwe spots gevonden (4,3 MB/s)

  Is hier een oplossing voor?

 • bianca

  ik download altijd via spotnet. Maar nu heb ik sinds zondag een probleem als ik spotnet aan klik krijg ik de melding: kan het configuratiesysteem niet initialiseren. Weet iemand hoe dit komt en hoe dit hersteld kan worden ?? Ik heb dit probleem nog nooit gehad en ineens krijg ik dit. Ik hoop dat iemand me kan helpen. Alvast bedankt

 • Miranda

  Ik heb spotnet nogmaals geïnstalleerd en blijf de melding krijgen.
  : “aantal maximale verbindingen bereikt”

  zit er een limiet op het aantal downloads?
  mijn provider is KPN

  Kan iemand iets hierover melden?

  groet Miranda

 • als ik het adres van kpn intikt geef die aan dat die niet gevonden kan worden

 • ik kan opeens niet meer downloaden films en muziek,het icoontje re bovenaan,is nu een vierkantje met kruisje en als ik daar op klik krijg ik een melding

 • de melding is al volgt en ik citeer ; fout tijdens het starten van SABnzbd ; bekijk de logfile ??????????????????

 • Michel

  Sinds enige tijd werkt spotnet niet meer. De spots worden wel geladen maar bij het starten van het downloaden komt de melding “fout tijdens starten van SABnzbd”. Ik heb al de removaltool gebruikt en vervolgens (na booten) weer spotnet opnieuw geinstalleerd , maar dit helpt niet. Ook heb ik het via een andere server geprobeerd, dit geeft hetzelfde probleem. Downloaden via grabit werkt wel. Weet iemand hier misschien de oplossing voor ?

 • kev

  Hoi, ik kan spotnet openen maar als ik op een film klik dan krijg ik de foutmelding 430 no such article. ik weet niet wat ik moet doen. heb eerder spotnet gebruikt zonder problemen.

 • Freddy van Nieulande

  na installatie van Spotnet krijg ik steeds de melding:

  Fout tijdens het starten van SABnzbd: Kan SAB ini file niet aanmaken?
  en kan ik er dus niet mee werken

 • Hans

  het is me gelukt, dankjewel

 • wijnand

  Hallo iedereen,

  Ik zit bij KPN glasvezel en heb spotnet eerder gebruikt.
  Nu krijg ik elke keer foutcode 430…??/

  Kan iemand mij vertellen (in kindertaal) hoe ik dit kan verhelpen??

  groeten wijnand

 • Maurie

  Hallo,
  Ik heb online. Bij mij geeft die als adres: news.online.nl Poort:119 en 4 verbindingen (deze kan ik vermeerderen 8 – 12 en 16 verbindingen)
  Krijg de melding: No such host is unknown. The name is not an official hostname or alias (941)

  Ook als ik ‘m wel mijn gebruikersnaam en wachtwoord geef, krijg ik deze melding.

  Kan je mij helpen ??

  Gr,
  Moos

 • Spotnet blijft de melding gebruikersnaam en/of wachtwoord is onjuist. Wat moet ik doen, kan ook niets downloaden en lopende downloads staan stil..

 • Richard

  Hallo,
  Ik heb de nieuwe versie van Spotnet 1.8 gedownload en heb Eweka als provider.Ik heb de juiste gegevens ingevuld maar krijg elke keer een foutmelding 931.Heb Spotnet diverse malen opnieuw geinstalleerd maar kom er niet in door die 931 melding.
  Wat zou er aan de hand kunnen zijn ?
  Bedankt alvast.

 • Jurgenxxm

  Hulp gevraagd !
  Tot nu toe ging downloaden met spotnet prima, maar nu lukt het me steeds minder. Ik download via de download knop en dan in newsleecher met behulp van een payserver xsnews. De aangeklikte download opent in newsleecher en dan zie je bij ieder bestand Initializing en queued. Al de bestande zie je snel voorbij vliegen, maar worden niet gedownload.
  Wie weet wat ik verkeerd doe ?

 • yuna

  vraagje: waarom krijg ik 9 van de 10 keer mislukt bij de downloads van spotnet te zien?? terwijl andere op de zelfde dag het wel voor elkaar krijgen…..

 • Welle

  Ben al lid van deze club van sportnet en grabit,maar ik kan
  geen muziek op halen en films,

  Wilt u helpen lukt mijn niet!

  Vr, B.Welle

 • hartstikke bedankt en staat op pc; boeken kan ik zo naar mezelf mailen maar hoe krijg ik nu de films op de ipad??

 • bendef

  Sinds kort kan ik niet meer met spotnet downloaden, error 903 ??
  Please help!

 • bendef

  de volgende melding krijg ik met Spotnet bij het downloaden: An attempt was made to access a Socket in a way that is forbidden by its acces permission 903

 • AJ

  bESTE,IK WERK MET SPOTNET VIA EWEKA.
  NU BETAAL IK ELKE X ALS IK DOWNLOAD.ALLEEN NU WORD ER GEEN DATABASE MEER OPGEHAALD..??ENIG IDEE HOIE DIT KAN,INSTELLINGEN STAAN GOED.

  gROET

  ARNE

 • jenny van straten

  ik kan niks meer downloaden en krijg overal foutmelding
  430 no such article
  wat kan ik hieraan doen
  Wie kan mij helpen

 • jannymerx

  ga het proberen

 • jannymerx

  ik krijg nog steeds een foutmelding nadat ik spotnet het geinstalleerd

 • hi

  ik heb net een nzb bestand gedownload. HOe kan ik dat nu met spotnet(ik heb een betalend contract) laten downloaden, zodat ik de film heb??

  dank

  lucko

  http://www.spots4all.com/?search%5Btree%5D=&search%5Bvalue%5D%5B%5D=Poster:=:falang01&sortby=stamp&sortdir=DESC

  • martijn

   ALs ik een NZB bestand met Spotnet wil downloaden dan kies ik altijd voor SABnzbD om dat bestand mee te openen. Daarna start de download automatisch in Spotnet, omdat Spotnet ook download via SABnzbD.

 • margreet

  sorry, maar ik kan echt de link niet vinden om spotnet hier te downloaden …

 • DAANTJE

  Hoi, ik gebruik al een tijdje probleemloos spotnet en was erg tevreden.Nu krijg ik steeds in beeld dat ik teveel verbindingen heb, terwijl ik ongelimiteerd kan downloaden.Ik heb het adres al gewijzigd en ik kan nu wel op spotnet komen ( ik heb ziggo en dat loopt niet lekker volgens mij)maar hij geeft telkens een andere code aan. 582,592,687,104. Ik heb niets veranderd de laatste tijd en dit heeft hij nu al een week. Wordt er gek van. Kan iemand mij helpen???

 • DAANTJE

  En ik kan ook geen reactie plaatsen dan krijg ik
  403 remote server unavailable. Wat betekent dit allemaal??

 • DAANTJE

  Oja en als er wel iets doorkomt dan is het mislukt. Sorry voor mijn gezeur maar weet niet waar ik hiervoor naar toe moet. Alvast bedankt voor het lezen 😉

 • Mariëlle

  Hoi,

  Ik heb sinds gister spotnet en dit gedownload. Ik ben er nog niet zo handig mee eigenlijk. Maar ik heb nu een proefabonnement bij snelnl support een basis abonnement. Ik kan wel bestanden downloaden maar aan het eind zegt hij elke keer mislukt.. ook download hij rond de 900 kb/s klopt dit ? snap er niks van..

  Groetjes

 • "Georg

  Ik heb spotnet gedownload en als ik dan iets wil downloaden opent hij eerst U torrent en krijg ik de kreet “Torrent is niet goed gecodeerd” Wie kan mij vertellen hoe ik het wel kan downloaden?

 • jef

  ik heb spotnet gedownload
  als ik op het pijltje druk om een film te downloaden gaat dat niet moet ik nog een programma downloaden
  bedankt vast
  jef

 • leon

  ik heb spotnet geinstaleerd maar het loopt steeds vast bij de balk als hij de reacties zoekt

 • liek

  kpn blijft om een wachtwoord vragen. Kan het zijn, dat dit is, omdat ik kpn zakelijk heb? Wat kan ik doen?
  Hartelijk dank

 • anniezegers

  ik heb spotnet opnieuw geinstaleerd maar als ik wil inloggen krijg ik steeds een foutmelding 502 gebruikersnaam en pasword fout
  ik een betaalde provider xsnews hoe kan dit ,2 dagen geleden geen probleem

  gr annie

 • ilona

  Probeer spotnet te installeren, krijg alleen steeds de melding “kan het configuratiesysteem niet initaliseren”.

  wat kan ik hier aan doen, of zijn er meer mensen die hier last van hebben.

 • Bij mij zijn de instellingen provider HETNET adres NOVA.PLANET.NL
  poort 119 verbindingen 16 Als ik op de blauwe pijl druk wordt hij grijs maar kom ik niet in een ander scherm waar ik kan zien wat ik donwload wat staat er verkeerd of doe ik niet goed???

 • Nicolas

  beste ik wil graag heidi deel 6 download
  maar dat gaat niet kun je me helpen
  hoe moet ik heidi deel 6 download

  Mvg

 • witteven

  ik heb een vraag over spotnet.
  als ik een film wil dowloaden bv in divx bestand dan geeft hij
  negen van de tien keer mislukt.
  hoe kan dit ?

 • Jos

  Hallo,
  Ik zie mijn vraag ook regelmatig voorbij komen. Had de laatste dagen nogal wat problemen met de snelheid van spotnet. Daarom de nieuwste versie erop gezet en krijg ook de volgende melding:the connection attempt timed out, or the connected host has failed to respond (931).
  Krijg hem niet aan de gang terwijl mijn dochter hier in huis op een andere laptop met een oudere versie wel gewoon kan downloaden. Wie helpt??

 • louis

  ik krijg steeds de foutmelding 903 wanneer ik de provider kpn
  selecteer er staat an attempt was made to access a socket in a way that is forbidden by its permissions 903 kan iemand mij
  uitleggen wat ik moet doen

 • Evert

  Waarom zijn de ebook bestanden zo groot? Download via soulseek zijn beduidend kleiner er vaan slechts een aantal kb’s ipv mb.

 • Jan

  Klinkt allemaal heel mooi maar ik krijg boeken binnen als NZB bestand. Hoe kan ik daar Epub bestanden van maken?

  • martijn

   Een NZB bestand bevat geen e-book. Een NZB bestand is een index bestand voor een usenet download. Gebruik SABnzbD om met een nzb bestand een ebook te downloaden.

 • karimachafia

  Al mijn downloads blijven in newsleacher op initializing staan terwijl ik gewoon al een jaar probleemloos download en betaal
  Iemand enig idee?

 • Monique

  Bij het instellen van Spotnet gebruik ik de gegevens van KPN (news.kpn.nl/119/50) maar krijg ik de foutmelding: socket closed 954. Kan iemand mij vertellen hoe ik dit op kan lossen?

 • spotnet opgestart, zoekopdracht gedaan, verschillende resultaten maar wanneer ik wil downloaden is het scherm leeg. Bij dubbelklikken op het resultaat tref ik een leeg scherm??

 • Ik wil muziek en spellen downloaden van spotnet.Maar het zijn nzb bestanden en dan lukt het niet.Welk programma kan ik downloaden zodat het wel lukt.Spotnet staat al een tijdje op mijn pc dus graag een passend antwoord.b.v.d. speelgoed1

  • Koos

   speelgoed1,dat kan met het gratis progje GrabIt, wel even je gebruikersnaam, wachtwoord, poort (119) en hostnaam invullen bij default server > server properties.

   Zie hier de handlieding.

   hier dus

 • Je moet echt een payserver nemen de meeste internet providers hebben een brake nieuwsserver of zelfs helemaal geen. Dus zo gratis is het niet.

 • tonny

  spotnet werkt weer niet? waar om niet .hij geeft aan spotnet werk niet goed .waneer dan wel.

 • hoi met hans als iet binnen wil halen via spotnet en klik op de pyl dan geeft hy aan gaat niet dan geeft ht adobe reader aan wat is er fout nu

 • wie kan mij helpen ? krijg iedere keer code 502 ?

 • AJ

  Goedemorgen,
  Heeft iemand advies over het volgende..
  Bijna elke film die ik download is incompleet of de bestanden zijn beschadigd.(sabnzb,newsleecher)
  Ik probeer die te repareren(quickpar) en uit te pakken(winrar) maar krijg steeds foutmeldingen.
  ik krijg alleen maar dit soort bestanden binnen(
  fMNUxJkEkI1YiVZ.part01)
  heeft iemand advies want alles heeft jaren goed gewerkt.
  alvast bedankt!!

  Aj

 • sharon

  Hallo.
  Voor iedereen die een melding krijgt met 502 erin. Dat betekent dat je dan weer een usenet abbonoment moet nemen en dan staat er op de site wat je in moet vullen bij poort en dat soort dingen. Ik heb dat ook elke keer maar komt dat me abbonoment afgelopen is. Ik heb een abbo bij yabnews.

 • Anouschka

  Ik krijg steeds als ik iets wil downloaden de volgende melding
  “kan de NZB (nog) niet vinden, als deze spot nog niet zo oud is, probeer het later nog eens. Soms heeft je provider een vertraging.

  Dat is apart, deze spot is al van een tijd geleden

  Heeft iemand de oplossing???

 • ik heb zojuist spotnet geinstaleerd maar kreeg de code 502 in beeld als ik op een titel van een dvd of cd wil klikken wat moet ik doen

 • rieamana

  Hallo mensen. Bij mij geeft hij de foutmelding. exception of type Systemoutofmemoryexception was thrown

 • frans

  heel fijn bedankt

 • Rob

  Probeer spotnet te herinstalleren op windows 7. Alle sporen van de oude zijn volledig verwijdert.
  Blij de melding krijgen 502 Autentication Failed (502)
  Start ik echter mijn laptop op dan krijg ik de melding niet en kan ik meteen downloaden.
  UYiteraard probeer ik geen dubbele verbinding te maken.
  Voorheen werkte het op de Windows 7 desktop perfect, heb echter om alles schoon te poetsen de pc geformatteerd en geherinstalleerd. Gebruik zoals altijd Windows security essentials op de pc en laptop.

 • De laatste tijd zijn er steeds meer bestanden op spotnet die dan een nzb bestand blijken te zijn. Ik probeer ze op te slaan op windows E (D werkt bij mij niet) maar weet niet wat ik dan vervolgens moet doen om het bestand over te zetten naar Epub of in het geval van een tijdschrift PdF. Weten jullie het? Alvast super bedankt !!

 • jo

  krijg iedere keer de melding 931 op spotnet weet kan mij iemand helpen wat ik moet doen om op spotnet te komen

 • Truus

  Spotnet staat al een hele tijd op mijn laptop. Sinds 3 weken kan ik niet vernieuwen of verbinding maken. Wat kan ik nu het beste doen?
  Ik heb ook bij de instellingen gekeken of deze goed zijn. Mijn mailadres eindigt op home.nl en heb dan ook news.home.nl ingegeven plus mijn naam en wachtwoord.

 • Nico

  Geweldig Spotnet had ik het maar eerder genomen!!!

 • Marjan

  Ik heb spotnet geinstalleerd, maar nu krijg is steeds de volgende melding:
  sqlite error no such table comments
  Wat kan ik doen om dit op te lossen ???
  Ik heb windows 8 en provider is extreme usenet..

  gr Marjan

 • Ton

  Sinds 2 dagen werkt Spotnet niet meer goed . Ik krijg een melding van Windows dat Spotnet niet goed werkt en word afgesloten. OOk , bij meerdere malen opnieuw installeren , blijft hij steeds alle reacties ophalen . Bij het opnieuw opstarten moet ik dis steeds 15 min wachten tot hij alles op heeft gehaald ..maar er staan bijna geen nieuwe spots bij. Wie kan mij helpen aub ??

  • Ikke

   Je moet alle restbestanden van Spotnet van de PC verwijderen voordat je opnieuw installeerd, druk op start en vul dan spotnet in bij programma’s en bestanden zoeken, verwijder vervolgens ALLE mappen en bestanden met de naam sotnet, vervolgens opnieuw installeren en dan zou het moeten werken.

   Groetjes, Ikke

  • Ed

   Door de windows explorer11 update op 9-9-2014 kreeg ik na een aantal klikken ( spotnet werkt niet meer) nu blijkt dat de headers via explorer worden opgehaalt en door een update te verwijderen werkte alles weer zoals het hoort.

   Ga naar windows update en klik dan op geinstalleerde updates.
   zoek naar 2977629 en verwijder deze.
   Als die verwijdert is laat windows update naar nieuwe updates zoeken en zet dan update 2977629 op verborgen.
   In IE11 zet ook updates automatisch zoeken op uit.
   Gebruik om te internetten google chrome of firefox zolang IE11 problemen geeft met spotnet of verwijder spotnet en zoek een alternatief zoal SabNzb en een online nzb database.

   2977629 Cumulative Security Update for Internet Explorer

 • corrie postma-beunis

  ik heb al een provider:vu_postma22 usenet01 heb pas betaald maar spotnet word er steeds uitgegooid :comment starter:get comments:datareader not aviable:sqlite error no such table: comments x save spots complited: commentsettings comment db: lost position sqlite error maar ik zit bij reader voordelig usenet.nl

 • Geert Rakers

  Ik heb mijn computer op nieuw moeten installeren.
  Dus spotnet ook. Dit lukt helaas niet omdat ik mijn wachtwoord en gebruikers naam kwijt ben. Hoe kan ik de gebruikersnaam en wachtwoord ophalen

 • sylvia

  Sinds een paar dagen werkt Spotnet niet meer. Hij zoekt verbinding, maar vind het niet.Is Spotnet uit de lucht gehaalt ofzo ? Voorheen nooit geen problemen gehad..Zelfs opnieuw installeren heeft geen succes.
  Zodra ik het icoontje van spotnet aanklik, blijft hij zoeken, en kan alleen gestopt worden door de laptop compleet af te sluiten..

 • Beste Spotnet,

  Vraagje ik bekijk al drie jaar mijn films via spotnet, maar sinds een week kan ik mijn films maar niet downloaden . Ligt dit aan spotnet ?

  Wat kan ik doen ?
  Alvast heel erg bedankt om mijn vraag te bekijken.

 • zings een paar dagen kan ik niks dounlouden hij blijf maar zoeken en maak geen vebinding en geef fout 954 aan

 • snob

  Dank je wel voor de hulp!

 • monica

  Hallo,
  Ik gebruik al enige tijd spotnet. Werkt prettig, alleen ik kan geen films downloaden die ouder zijn dan 28 dagen. Heb al mijn firewall uitgezet maar dit heeft ook geen nut. Kan iemand mij helpen waar dit aan ligt.

 • hoi als ik sportnet aan druk dan zeg sportnet dat ik al een sportnet heb kan er niet meer op wie kan me helpen dank je

 • jordy

  ik heb zelfde kan je mij helpen

 • jordy

  Hallo,
  Ik gebruik al enige tijd spotnet. Werkt prettig, alleen ik kan geen films downloaden die ouder zijn dan 28 dagen. Heb al mijn firewall uitgezet maar dit heeft ook geen nut. Kan iemand mij helpen waar dit aan ligt.

 • a.wessels

  mooi programma handig in gebruik

 • Het is altijd goed gegaan met spotnet en nu gaat het telkens fout
  Als ik spotnet opstart dan staat hij telkens op “anders”
  Ook kan ik maar 1 film downloaden ,wat anders nooit was
  heb wel Windows 8.1

 • Nadine

  Beste spotnet, bah, heb jammer genoeg problemen, spotnet geeft aan 502 to many connections, hoop dat iemand mij kan helpen, hiervoor had ik andere problemen, maar eerst deze maar oplossen mvg

 • peter

  Hoe installeer ik spotnet op een imac, wie kan mij helpen.

 • Sjors

  Ik wil spotnet opnieuw downloaden maar de computer geeft aan dat spotnet open staat en die eerst moet afsluiten en dat lukt niet. Wie kan mij helpen

 • Pas Spot-net geïnstalleerd, gekoppeld aan Pure Usenet. Na 2 maal gelukt, lukt het nu helemaal niet meer. Wat kan daar de oorzaak van zijn?

 • Hoe kan ik een WIN Spel uit Spotnet op CD branden zo dat mijn zoontje de spellen op de PC spellen kan?

  • Koos

   Ingrid,kun je omschrijven om wat voor bestand het gaat?
   Is het een ISO bestand, dan kan je met het gratis progje IMGBURN deze op een CD of DVD branden.

 • Wil

  Hallo heb al enige tijd spotnet nu is de pc opgeschoond en windowds 8.1 pro is erop gezet. Spotnet er opnieuw opgezet maar hij blijft hangen met de nieuwe spots binnenhalen. Moet ik hem tot in de treuren laten binnen halen. Hoe lang kan dat maximaal duren? Al een paar keer verwijderd en opnieuw geiinstalleerd. Wie weet hier antwoord op??? BVD

 • Wim Hinsen

  Door omstandigheden heb ik niet meer het maandelijkse bedrag overgemaakt. Hoe kan ik weer gaan downloaden?
  Ik verneem graag van jullie.
  Groeten
  Wim Hinsen
  Zoetermeer

 • walter de greef

  krijg melding comment starter get comments datareader not available sqlite errorno such table comments

 • les72

  ik weet wel mn gebruikersnaam maar ben mn wachtwoord vergeten en als ik dan mn email doorgeef staat er net bekend en nu

 • Cees

  Wie o wie kan mij helpen met de mededeling 903 van spotnet.
  Heb ook cmd al geprobeerd helpt ook niet.

  Mvg Cees

 • Jelle Vermeulen

  Hallo,
  Sinds gisteren heb ik de melding ” kan het configuratiesysteem niet initialiseren ” ik heb dit een jaar geleden ook al gehad, toen moest ik iets weghalen van een windows download maar weet niet meer hoe dat gaat. Ik werk met windows 7

  Bij voorbaat dank,
  Jelle

 • Cor Bakker

  Na het installeren van Eweka, wat goed ging krijg bij het sarten te zien: Unable to open the database file.
  Heb van alles al geprobeerd om het te verhelpen, helaas lukt niets
  Help mij a.u.b.

 • Renaat

  kan niet downloaden

 • Huub Vleugels

  Kan door een storing nu niet meer downloaden.
  Hij herkend mijn inlog code niet meer.

 • hoe krijg ik alle reacties gedownloaded, hij stopt als hij bijna klaar is en zegt dan dat hij niet genoeg geheugen heeft ofzo.

 • erick

  mijn vraag is simpel op de radio hoor je steeds dat je niet mag downloaden maar mag het met spotnet waar ik voor betaal nou wel of eigenlijk ook niet ????

 • romke

  Hoi ik heb spotnet geinstalleerd op mijn computer.
  maar hij wil niet updaten.
  iedere keer krijg ik de melding,
  exception of keys ‘system.outofmemoryexception’ was trhown
  hoe los ik het op ?
  mvg Romke

 • Eeuwe

  Spotnet wil niet updaten.iedere keer krijg ik de melding.
  system.outofmemoryexception.

 • anneke zaal

  ik kan moeilijk films downloaden dan krijg ik te zien to old en snelnl doet het helemaal niet meer terwijl ik het wel gekocht heb ik heb betaald tot 13 mei maar ik wil hem ook verhogen ik betaal nu 10,00 euro per maand wat kan ik hieraan doen groetjes anneke zaal

 • romyvanderlaan

  heyy ik heb een vraagje
  ik spotnet gedownload maar dan staat er iets van adres en ik weet niet precies hoe het werkt dus zou je dat willen zeggen in de reacties?

 • arthur

  Ik heb spotnet zie dat het op een schijf is met genoeg ruimte. erick je mag dat downloaden als je het gebruikt voor jezelf 😀

 • a.kooper

  geachte heren,

  mijn pc was stuk en er is een nieuwe versie van windows opgekomen.
  om een lang verhaal kort te houden mijn spotnet account is weg en ik kan hem ook niet meer aktiveren want ik heb de gegevens niet opgeschreven.
  volgens mij heb ik al wel betaald,zou u mij verder kunnen helpen.

  m.vr.gr. A Kooper

 • hallo ik heb volgens mijn bewindvoerder betaald maar heb nog geen gebruikersnaam en wachtwoord van jullie ontvangen kunnen jullie me hierbij helpen groetjes Rob Rutten

 • Lucienne

  onmogelijk om spotnet te downloaden

 • krijg steeds fout melding bij het opstarten van spotnet moet steeds op ok e klikken.
  krijg veel r5 bestanden maar kan die niet als film bestand zien.hoe kun je die omzetten naar bv avi bestand of video ts bestand

  gr corina

 • marieke

  Hoi,

  Ik heb en versie van spotnet, maar zojuist een nieuwere versie gedownload. Alleen moet ik mijn gebruikersnaam en wachtwoord opnieuw invullen en ik heb geen idee meer wat die zijn. Ik kan ze ook niet terug vinden in de oude versie.
  Heb jij een tip?

 • martin

  Hallo wie weet hoe ik dit kan oplossen? als ik een download wilt opstarten komt er in beeld. Fout tijdens starten van SABnzbd bekijk de logfile. wat bedoelen ze hier mee en hoe kan ik dit oplossen.

 • Jan de beer

  IK krijg na het downloaden en uitpakken steeds de melding mislukt bij de kolom staat na controleren

  • martijn

   Waarschijnlijk ligt de oorzaak van dit probleem in het incompleet zijn van je download. Zeker als je populaire tv-series of films download dan zijn deze vaak niet compleet. Probeer een andere Usenet-provider is de beste tip die ik je kan geven.

 • Theo Stolp

  Heb sinds kort XLned en gebruikte spotnet 8. Ik heb dit geudated naar versie 10. Nu werkt downloaden niet meer. Ik zie wel alle bestanden en nieuwe bestanden worden ook toegevoegd. Bij provider moet ik invullen news.xlned.com maar spotnet verandert dat steeds in reader2.xlned.com. Hebben jullie een advies? Alvast bedankt!

 • Carolus Wareman

  LS

  Ik krijg als melding bij het aanklikken van een item hetvolgende:
  ” CommentStarter:Unable to open database file”. Spotnet 1.8.1, windows 7.

  Alvast bedankt voor Uw hulp,

  Carolus

 • A. batenburg

  Goedemiddag,

  Ik heb een usenet account en tot 1 mei ging het downloaden prima via spotnet. Nu wil ik weer wat boeken opzoeken via spotnet maar er zijn geen uploads en het programma reageert niet op zoektermen. Ik krijg foutcode 502?! Wat kan ik doen?

  Met vriendelijke groet,

  A. Batenburg

 • Bert

  Ik heb een account op mijn laptop. Nu heb ik een nieuwe laptop aangeschaft en de laatste versie van Spotnet gedownload. Na de installatie heb ik de provider ingesteld, maar krijg geen verbinding. Spotnet blijft zoeken naar nieuwe spots. Hoe kan ik dit oplossen ?

 • Kunnen jullie vertellen waarom er iedere keer als ik spotnet op start .Dat ie iedere keer weer alles gaat binnen hallen .Het duurt iedere keer zo lang

 • Willy Wijnen

  Geachte heer/mevr,

  Elke keer als ik betaald heb en spotnet wil gebruiken
  krijg ik een melding dat spotnet niet is afgesloten.
  Hoe moet ik dat probleem oplossen.
  Ben ook al via taakbeheer geweest om te beëindigen maar is help
  niet. Ook al het programma opnieuw gedownload

  Kunt u mij via deze weg een raad geven wat ik moet doen

  met vriendelijke groet
  mevr W.Wijnen

 • wat is mijn wachtwoord en gebruikersnaam van spotnet

  • martijn

   hoi Tristan, Spotnet heeft zelf geen wachtwoord en gebruikersnaam. Je Usenetprovider heeft een wachtwoord . Kijk even in je mailbox of in de gegevens van je provider voor de inloggegevens van je nieuwsgroepenprovider om te kunnen downloaden met Spotnet.

 • Rolf

  hoi beste mensen
  ik ben bezig om Sons Of Anarchie te dl.
  nu is dat allemaal gewoon gelukt tot ik bij s7 e2 ben gekomen.
  het dl lukt ineens niet meer. de snelheid loopt niet verder op dan een bites/s. en hierbij maakt het niet uit welke afl ik wil dl of vanaf welke spot/persoon ik dat wil doen.
  dacht eerst het aan spotnet ofzo lag dus ben ik andere dingen dan Sons Of anarchy gaan dl en deze lukken gewoon wel weer. ik snap hier echt geen donder van, hopelijk kan iemand mij helpen aub.
  ps. ik ben niet veel meer dan een leek hierin dus aub geen moeilijke computertaal aub 😉
  bvd gr Rolf

 • Frank Smits

  Hallo,

  Ik heb zins paar dagen dat de download snelheid in kb’s ipv mb’s van bv een film taag is.
  Mijn provider is Pure Usenet
  Wat kan ik hier aan doen.

  Bvd,
  Frank

  • martijn

   hoi Frank, dan is je download wellicht verwijderd van Usenet. Probeer eens een andere (gratis) provider met Spotnet om te zien of je dan wel de volledige snelheid haalt.

 • Leen de Fouw

  ik kan de zoek functie in spotnet niet gebruiken ! wat moet ik doen?

  • martijn

   De zoekfunctie van Spotnet repareer je door eerst Spotnet volledig van je computer te verwijderen met Revo Uninstaller (Google even voor een download). Daarna Spotnet opnieuw installeren om het programma weer werkend te krijgen.

 • John

  Downloaden van films spelletjes etc. gaat prima.
  Echter als ik wii spelletjes ( Fifa 15 en Sims 4) wil downloaden zakt de downloadsnelheid bijna naar 0.
  Bij Fifa 15 heb ik alle spots geprobeerd en allemaal met hetzelfde resultaat.
  Iemand enig idee wat hiervan de oorzaak kan zijn?

  • martijn

   Hoi John, uitgevers van spelletjes (en dan vooral de populaire spellen zoals Fifa en Sims) zijn heel actief in het verwijderen van hun spelletjes van Usenet. Zij willen natuurlijk niet dat mensen hun spellen gratis downloaden. Is een download verwijderd van Usenet dan merk je dat in Spotnet doordat de downloadsnelheid zakt naar bijna 0. Ook voor Spotlite en Spotweb geldt dit probleem overigens.

 • Erik

  ik krijg via ziggo bij spotnet telkens de reactie: 931 wat kan ik hier aan doen?

 • M.K.Bakker

  Ik krijg foutcode 954 wat moet ik hieraan doen

 • Huib van der Krans

  ik krijg foutcode 931 hoe los ik dit op?

 • huib van der Krans

  Het probleem is opgelost, heb een andere provider ingevuld(kpn) met de bijbehorende wachtwoorden en nu werkt her weer.
  had eerst als provider ingevuld ssl-news.snelnl.com en heb nu mijn KPN gebruikt als inlog.
  Bedankt voor de aandacht en succes.

  Groeten,
  Huib.

 • erwin meyknecht

  Hallo,
  Ik heb net een nieuwe image op mijn pc gezet van windows7
  Daarna heb ik spotnet 1.8.1 opnieuw geinstalleerd.
  Sinds dien kan ik niet meer downloaden. Ik zie het object wel staan maar er gebeurd niets.
  Firewall al uitgeschakeld heeft niet geholpen.
  Herinstallatie (meerdere keren) heeft niet geholpen.
  Graag jullie advies.

 • Hugo Harrewijn

  Ik krijg steeds deze melding

  fout bij het ophalen van de headers
  Socket closed (954)

  ook na het verwijderen van spotnet en opnieuw installeren

  hoe los ik dit op??

 • Ron

  de films die binnen gehaald zijn hebben steeds vaker beveiliging klopt dit.
  en wat doeik er aan.

 • ha eckhardt

  ik wil graag films kijken ?
  heb alles van kpn
  zijn er kosten aan verbonden
  zoja hoeveel per mnd

 • f.spekle

  hoe kan het dat spotnet telkens weergeeft dat deze niet meer reageert

 • wat kost voor een jaarabonnement

 • Hoi, heb net spotnet opgestart door in te loggen bij mijn nieuwsserver en nu is spotnet al uur spots aan het laden. Klopt het dat dat zo lang duurt (104.000 spots inmiddels). Zolang het programma spots laadt kan ik niets doen! Dit kan wel een dag gaan duren!

 • Charles

  Hallo, Ik heb op mijn laptop (Windows7) Spotnet geïnstalleerd en als ik een film aanklik en op download knop druk gaat hij wel naar de Download map maar hij download niet. Ik heb Ziggo (vroeger Chello) als provider. OP mijn oude pc had ik nog XP en daar had ik geen problemen. Moet iets veranderen om weer te kunnen downloaden?
  Graag antwoord want mijn dochter staat me in me nek te hijgen.

 • Inge

  ik had met mijn Xs4all-account een goed werkend Spotnet. Nu overgegaan naar KPN. Zowel op voorgestelde instellingen als die van u geeft Spotnet foutmelding: Er is een uitzondering opgetreden van het type System.OutOfMemoryException.

  Weet u hoe ik mijn Spotnet weer werkend krijg? Ik heb de oude versies verwijderd en een nieuwe van uw site gedownload.

  Thanxxx,
  Inge

 • Marcel

  waarom kan ik de films die ik via spotnet download niet meer afspelen. gebruikte altijd Vlc maar andere werken ook niet. muziek en boeken zijn geen probleem om te beluisteren of te lezen. Heb jij een idee of oplossing?

 • adrie

  mijn computer is automatisch geupdated naar windows 10 en nu werkt spotnet niet meer krijg nu de melding: 502 autentifaction failed. wat moet ik doen

 • Harvangel

  Ik kan de divx filmpjes niet meer afspelen want ik moet een codec(?) ophalen. Verschillende keren geprobeerd met als resultaat dat mijn virusscanner op hol ging en wel twintig trijan horses moest verwijderen, ongevraagd opera werd geinstalleerd,
  Waar kan ik een veilige pakket vinden?
  Dank,
  Harvangel

 • Imsa

  Goedenavond,

  Ik krijg steeds de melding de code 430 no such artical 430 in beeld.
  Ik zoek de film op bij de zoek opdracht dan dubbelklik ik erop maar dan geeft die steeds de bovengenoemde fout code ook bij andere films en series.
  Weet iemand een oplossing.

 • john

  er is al een versie 2.0 waarom gebruiken jullie 1.8

  • martijn

   Versie Spotnet 2.0 is niet officieel maar is ontwikkeld door een derde partij. Dat doet overigens niets af van de kwaliteit van Spotnet 2.0. Binnenkort zal ik een pagina over deze nieuwe versie van Spotnet publiceren.

 • theo

  Hoi ik heb spotnet geinstalleerd op mijn computer.
  maar hij wil niet updaten.
  iedere keer krijg ik de melding,
  exception of keys ‘system.outofmemoryexception’ was trhown
  hoe los ik het op ?

 • ik krijg een melding Comment starter Unable te open the database file en er is een uitzondering opgetreden van het type systeem out of memory exception.
  Wat moet ik nu doen?

 • Timman

  Wat zijn de kosten om iets te downloaden ongeveer
  per Maand

 • John

  spotnet blijft headers downloaden en start niet meer op sinds downloaden 2.0.
  Opnieuw gedownload maar doet het niet. Wat kan ik doen?

 • beunis

  ik kan niet inloggen, wachtwoor en/of gebruikersnaam onbekend.
  wat te doen?

 • Goedemiddag,
  Weet niet meer hoe ik Spotnet moet installeren (daar mijn pc was vastgelopen en er een nwe schijf is geplaatst)
  Mijn abonnement geldt voor News Sunny Usenet, doch weet niet meer hoe ik in moet loggen.
  Met dank en vr. gr.

 • sonja

  Hoi Ik heb een vraagje over spotnet,
  mijn Man is internationaal vrachtwagenchauffeur en wil graag films kijken als hij stilstaat. daarom dachten we aan spotnet.
  nu mijn vraag, kan ik na het downloaden, de gedownloaden film, op een usb stick zetten of kan ik hem daar meteen naartoe downloaden. heb ik hier nog een ander programma voor nodig.
  deze usb stick kan hij in zijn tv plaatsen.

  • peter

   hoi waarom gebruik je geen popcorn time…daar kan je films downloaden en die op bv een tablet of laptop zetten…en altijd kijken wanneer en waar je maar wilt!
   groet peter

 • Jorinde van de Haagdoorn

  Hallo , onlangs heeft een vriend van mij spotnet 181 geinstalleerd dat hij van mij had gekregen. Bij mij werkt alles prima, maar bij hem verschijnen er geen reacties. ‘Automatisch Reacties Binnenhalen’ staat wel aangevinkt. Ik weet niet goed hoe ik hem moet helpen bij dit probleem. kunnen jullie ons helpen ?
  Mvg. Jorinde

 • Richard

  Kan ik spotnet gebruiken op Apple-computer en Mac-book?

 • Graag wil ik dit downloaden en me aanmelden voor spotnet.
  Maar de niewee versie minder virussen.
  Hoe pakken we dit aan?

  Met vriendelijke groet,
  Louise

 • c.stavenuiter

  Ik wil spotnet van mijn computer afhalen en opnieuw installeren…..ben ik dan al mijn downloads kwijt?

 • Patrick

  Beste Martijn,

  Is dat zo dat ik mijn ziggo niet in combinatie met spotnet kan gebruiken??

  • martijn

   Inderdaad, Ziggo is gestopt met het aanbieden van nieuwsgroepen. Je zult dus een alternatief moeten zoeken. SnelNL is een goeie of anders GIganews (maar die is wel prijzig…)

 • Ruud Hamelnck

  Als ik bv een boek of bv een software programma wil downloaden… komt er een “oeps”scherm te voorschijn. En kan ik het betreffende boek dan wel software niet downloaden. Is dit te omzeilen?

  Hartelijke groet, Ruud

 • ria

  ik weet niet wat ik moet doen,comp is terug gebracht naar fabrieks instellingen,spotnet op harde schijf terug geplaats op computer,ik heb betaald bij newsgrabber,maar kom niet op spotnet,steeds fout melding.doe ik iets verkeerd mijn provider is toch diegene waar ik aan betaal wan,t daar heb ik een gebruikersnaam en wwoord,ik weet echt niet meer wat ik moet doen,help

 • Hi,

  Sinds ik een nieuwe pc heb blijf ik steeds foutmeldingen krijgen. Ik probeer iets te downloaden wat dinsdag is geplaatst, vanmiddag nergens last van gehad en nu krijg ik de volgende foutmelding : Error on File downloading. Maakt niet uit wat ik wil downloaden.

 • sabine

  ik gebruikte altjd kpn, maar ben nu overgestapt naar vodafone, maar weet daar de poorten bv niet van, bij kpn was het nova.planet.nl, wie kan mij helpen.

 • Kees Dijkstra

  Hallo !

  Ik zou graag willen weten of ik Spotnet ook in Duitsland kan downloaden.!

  Groetjes Kees

 • is spotnet virus en spam vrij?

 • Jacky Neele

  Hallo,
  Ik had om printmaster gevraagd maar is in mijn spambox gekomen en per ongeluk gedeleted.
  Kunt U mij de link nogmaals toesturen?
  Mvg

 • Jacky Neele

  Hallo,
  Ik zoek de software van printmaster.
  Zou U deze link nog eens kunnen doorsturen
  Mvg Jacky

 • Mien van Dijk

  Hallo Spotnet

  Sinds 14 dagen kan ik niets meer downloaden.
  Ik krijg dan dat mijn limiet bereikt is.
  Zo vaak doe ik dat niet.
  Hebben jullie hier een oplossing voor.

  Bij voorbaat dank.
  Mvg Mien

 • bennie

  ik kan geen reacties meer plaatsen, hij geeft aan sleutel is niet meer geldig

 • Gerrit

  Ik krijg sinds kort de foutmelding 404 als ik een bedankje wil posten. Ik gebruik versie 2.0.0.143 en windows 10. Mijn usenet provider is pureusenet. Verder werk het erg goed. blacklist ,whitelist ,downloaden etc gaat goed. Ik kan ook posten. Wie weet de oorzaak van deze fout en de oplossing?

 • H. Zuidijk

  Helaas krijg ik sinds zondag geen nieuwe spots meer te zien.
  Kan dit kloppen?

 • Monique

  Hallo,

  Ik krijg sinds maandag ook geen nieuwe spots meer binnen. Hoe kan dit?

  Groetjes, Monique

 • Dennis

  Ik probeer spotnet te instaleren met vodafone deze staat niet in het lijstje als ik dan anders aanklick moet ik gebruikersnaam en ww intypen deze zijn dan niet goed HELP

 • Clemens

  Hoe kan ik e-books lezen die ik gedown load heb via spotnet??

 • Herman

  Kan ik spotnet ook op mijn IPad downloaden

 • jj

  ik krijg sinds kort deze mededeling
  502 acces dinied maxium connetions reached
  en kan nu niet meer goed downloaden en ook geen reactie,s meer te zien
  ik hoop dat iemand mij kan helpen
  bedankt

 • annemiekmarcolisa

  ik heb alles geïnstalleerd maar ik krijg spotnet niet geopend heb een nieuwe pc en heb problemen met inloggen wie kan me helpen

 • arno van de donk

  kan ik de database verkleinen tot een leeftijd van bv 1000 dagen

 • Merel

  heb een film gedownload, maar hoe kan ik hem nu zien?

 • bosgriet

  Hoe weet ik of een download legaal is of niet??

 • lupo

  heb spotnet 1.8.1 gedownload en maak gebruik van pure use net. spotnet indexeert en ik krijg in het overzicht diverse zaken te zien die ik kan downloaden. als ik iets kies, krijg ik de pagina te zien. als ik op de downloadknop druk, gebeurd er echter helemaal niets. de kleur groen verdwijnt van de downloadknop, maar er gaat niet gedownload worden. het maakt niet uit welk type file het is, er gebeurd verder niets. heb in het verleden nooit dit gehad (ook niet met dezelfde pure usenet). rara, wie weet de oplossing?

 • Ramon

  ik kan geen boeken meer downloaden van spotnet wat is er aan de hand?
  Ik zit nog op de versie 1.8.1.
  Kan iemand me vertellen wat ik moet doen?

 • fred

  spotnet 2.0 werkt de database niet meer bij !!!

 • Patricia van Terheijden

  Kan niet meer alle boeken openen die op spotnet staan, ook wordt gevraagd of ik het naar de witte lijst wil verplaatsen ?
  Hoezo witte lijst ?
  Alvast vriendelijk bedankt voor u reactie

 • Er zijn sinds een aantal weken praktisch geen romans of romantische boeken meer te downloaden. Ik heb de versie 1.8.1. Voorheen was er een giga aanbod van boeken. Komt dat door de free download. Gaat dat wel als ik de betaalde versie download?

 • ed48nl

  ik heb een vreemd probleem. De gedownloade bestanden verdwijnen zo maar ineens van de harde schijf waar zij zijn opgeslagen. Is er iemand di een idee heeft hoe dat kan?

 • Thea ubben

  Mijn provider is home/ziggo ik kan niet gratis inloggen bij spotnet wel met betaalde provider.foutmeldingen 443 493
  931 482
  Wat gaat er mis ( ik heb ook een ziggo email ) wie kan mij helpen

  • louis

   bovenin niet ziggo invullen maar ,anders, invullen.
   bij adres server bv , reader.easyusenet.nl , of diegene die in je mail staat die je ontvangen hebt van je payserver.
   onderin gewoon je gebr naam en ww.

 • heb ook een vreemd probleem , heb een film gedownload maak de map open zie ik mijn documenten heft dat nog iemand meegemaakt

 • William Willems

  er is een uitzondering opgetreden van het type system. Out of Memory by exception

 • s

  ik heb net sportnet gedownloaden
  een hij geeft aan 502 authentiaction failed 502
  maar de vraag is hoe kan ik dat verhelpen
  spelletjes daar gratis zo alles animal island adventure
  is zoort dieren spelletjes kan spellen op je pc of teblate
  maar hij pak hem niet bij

 • Brigitte

  Goedenavond, sinds een paar dagen krijg ik de bestanden die ik download van Q&Q geen goede type bestand. Meestal heb ik mkv bestand die ik op tv kan afspelen. Maar nu staat er type: bestand. Verder niks. Weet iemand hoe dit kan?

 • Ron

  Onlangs heb ik spotnet 2.0 gedownload. Om te openen voer ik mijn provider in (dit is Eweka en mijn inlog gegevens. Hierna krijg ik de melding dat mijn gebruikersnaam en/of paswoord onjuist is, terwijl ik met dezelfde gegevens wel kan inloggen in MijnEweka. Ik heb een account aangemaakt op spotnet en via mijn email geactiveerd maar zelfs met deze inlog gegevens kom ik er niet in.

 • spotnet kan ik al jaren niet meer gebruiken maar ik heb een vraag ik downloade al bijna 10 jaar en de laatste 2 jaar gaat het erg moeizaam en regelmatig kan ik geen series binnen halen en als het wel lukt zijn ze helemaal niet compleet … vroeger deed ik dan nog een keer downloaden maar dan pakt hij hem niet meer en nergens kan ik goede uitleg vinden wat er aan de hand is en wat ik kan doen om wel series binnen te kunnen halen …. is het zo dat als mensen films series of wat dan ook uploaden dat het dan heel vaak heel snel weer van internet wordt afgehaald door wie dan ook ?

 • Gerlien

  Sinds gisteren staan er opeens geen boeken meer op Spotnet. Heeft iemand een idee, wat het probleem is? Heb er zelf totaal geen verstand van, ben de aap die kunstjes heeft geleerd;)

 • jannie

  je kan via ziggo niet meer met spotnet werken, maar wat is het alternatief?

  • Om Spotnet te downloaden met Ziggo moet je een andere Usenetprovider nemen. Giganews is een goeie (wel prijzig) anders is SnelNL ook een goed alternatief voor Spotnet i.c.m. Ziggo

 • R. de Jager

  Als ik een boek wil download via spotnet en ik op download, dan geeft hij aan dat hij het in de download lijst zet en kort er na dan krijg ik een foutmelding met allemaal vreemde tekens ??
  Dit alleen met boeken, films/series gaat goed !?!!?!

 • J.Kruithof

  Hoe komt het dat ik wel muziek kan downloaden, maar geen films. Het gaat om recente films.
  Dit probleem is een paar weken oud

 • wendy van Kessel

  Hoi,
  Ik heb een samsung tablet e. Ik wil graag films downloaden die ik dan via de sd kaart op de tablet wil kijken. Welke type films kan ik daar het beste voor downloaden dvd5 x264 . Heb een film gedownload met het ios besturingssysteem maar deze kan ik niet op de tab afkijken. Wat nu

 • Ik ben terug gegaan van windows 8.1 naar windows 7, en kan niet meer inloggen bij spotnet.
  Wat doe ik fout?

 • Zer07

  Martijn, Het verhaal hierboven, hoe oud is het? Windows 7 ultimate en spotnet loopt gewoon niet goed. Wat is de meest recente versie van spotnet 1.8.1 of 2.0? Die 2.0 is dus een kloon van de officiële 1.8.1?

  • Als je problemen hebt met Windows en Spotnet 1.8.1. dan zou ik Spotnet 2.0 downloaden. Zelf gebruik al tijden Windows 7 (niet de Ultimate versie) i.c.m. Spotnet 1.8.1. zonder problemen 🙂

 • ron

  Vraag: ik lees, op Spotnet, allerlei berichten dat er Spotters zijn die bezoek (??!!) van een deurwaarder, namens stichting Brein, hebben gehad. Hoeveel waarde moet ik hechten aan dit soort berichten? Ik ben geen uploader maar ik download wel ‘ns wat muziek en boeken. Hoe “bang” moet ik, als downloader, voor dit soort berichten zijn?

  • Volgens mij zijn verzonnen verhalen. Het is voor Brein en andere copyrightorganisaties erg lastig om te zien of je download en zoja wat je download van Spotnet. Dat komt omdat ze daarvoor gegevens van je provider moeten hebben en deze data moeten combineren met de gegevens van de usenet providers. Beide partijen zijn niet happig om deze gegevens te delen.

 • A.de.Jong

  Helaas werkt het bij mij niet zo goed met Windows 10 alle downloads komen in de prullenbak terecht welke map ik ook kies als downloadmap.
  Wat kan ik hier aan doen?????

 • Richard Broers

  Ik zit met het volgende probleem. Voorop gesteld dat ik geen pro ben in de automatisering.
  Sinds een paar dagen gooit mijn virusscanner AVG Spotnet er steeds uit. Daarvoor gebeurde dat niet.
  Ook de virusscanner stil zetten helpt niet. Spotnet wordt geheel verwijderd ut de directory structuur.
  Wat kan er aan de hand zijn en wat is de oplossing. Ik zit bij Ziggo. Als je jaren lekker aan de gang bent
  valt het momenteel vies tegen

  • ron

   Ik had hetzelfde met AVG en Spotnet. Ik heb AVG verwijdert en de bescherming via KPN genomen en toen was het probleem opgelost. Het probleem zit echt in de AVG virusscanner.

 • Marcel

  Hoi ik ben nieuw met spotnet maar als ik films download krijg ik heel veel lege mapoen dus geen films wat doe ik verkeerd.

  Mvg msrcel

 • ik heb al een account en provider (Sunny usenet) maar krijg spotnet niet opnieuw geinstalleerd

 • ron

  kan een site als IP Vanish je “beschermen/verbergen” tegen Stichting Brein als ik download via, bv, Spotnet/?

 • Carl Streler

  Hallo ik wil spotnet weer activeren. Had een tijdje geleden een dertig dagen abonnement en wil dit weer activeren hoe en waar kan ik dit bewerkstelligen?

  Mvg. Carl

 • ron

  is er iemand die mij kan vertellen hoe ik met NZB’s kan werken?Ik krijg vaak de melding: NZB niet gevonden en dan moet ik deze “handmatig aanmaken”, ik snap hier echt geen hout van!

 • Cleemput Alain

  ik heb op mijn vorige pc spotnet gehad.
  Ik wil dit nu op mijn nieuwe pc installeren?dit lukt maar niet daar ik mijn gebruikersnaam en wachtwoord vergeten ben.
  Gelieve enige informatie om spotnet opnieuw te installeren.
  Bij voorbaat dank !

 • Hans

  Hoi,

  Ik krijg de foutmelding “kan niet parsen” op spotnet.

  Hoe kan ik dat oplossen?

  Hoor het graag

 • Leo Douma

  Spots blijven heel lang staan, maar zijn vaak na een bepaalde ( korte ) tijd niet meer te downloaden. Waarom is dat??
  Waarom blijven die spots wel staan in het overzicht, maar kun je ze niet meer downloaden, raar en ook jammer.

 • Patrick Maessen

  Ik krijg steeds een melding dat er al een instantie van spotnet loopt. Ik kan deze echter nergens vinden. Heb al via taakbeheer gekeken maar ook daar nergens spotnet te vinden.
  Ik kan spotnet ook niet verwijderen en opnieuw opstarten omdat hij ‘loopt’ en ik deze eerst moet afsluiten.
  Ik heb geprobeerd de nieuwere versie te downloaden. Dat werkt maar openen lukt weer niet, omdat ik weer de melding krijg van de lopende instantie.
  Ik heb gegoogeld en via Forums gezocht naar een oplossing, maar tot op heden zonder succes. Is er iemand die weet hoe ik dat kan oplossen?

 • Jelle Reitsma

  Hallo, wie weet wat men bedoelt met foutmelding E1 (441), dit is in beeld nadat ik de spotter wil bedanken, wat dan dus niet kan en dat vind ik vervelend. De spotter doet iets voor mij en ik wil graag een bedankje kwijt.

 • Billy

  Hallo mensen. Mijn probleem: ik heb spotnet 1.8.5 geinstalleerd en nu is hij al een eeuwigheid bezig de database bij te werken en dan kun je dus geen wijzigingen aanbrengen enz.
  Wat is de oplossing? werken in programmafiles?

 • Sjaakske

  hoi…

  ik heb Spotnet altijd met meerdere personen gedeeld,maar doordat er ruzie onderling is ontstaan,wil ik Spotnet gewoon voor mijn eigen hebben,moet ik dan mijn eigen Spotnet eraf doen en een nieuwe Spotnet downloaden?wie helpt mij?ben download verslaaft zoals zo velen (grinnik)

  Greetzzz uit Maastricht.

 • sandra

  Ik heb even een vraag en ik hoop dat iemand mij kan helpen.
  Ik gebruik Spotnet en heb een abonnement op Pure Usenet.
  Spotnet haalt wél nieuwe spots binnen maar ik kan bijna géén Spots zoeken.
  Als ik bijvoorbeeld naar Michael Jackson zoek krijg i hooguit één of twee Spots
  te zien en dat is natuurlijk veel te weinig.
  WIE HEEFT ER ADVIES VOOR MIJ ???
  Alvast bedankt!!!

 • Michiel

  Na al die jaren is het zonder twijfel nog steeds het beste usenet programma dat ik ken.
  Website worden constant offline gehaald, maar Spotnet blijft gewoon bestaan.