e beste internetprovider met gratis nieuwsgroepen.De beste internetprovider met gratis nieuwsgroepen

Geplaatst op: - bijgewerkt op (4.251 weergaven)
e beste internetprovider met gratis nieuwsgroepen.

De beste internetprovider met gratis nieuwsgroepen.

Om te downloaden met Spotnet, sabNZBd of Newsleecher heb je toegang tot een nieuwsgroepenprovider nodig. Verder moet je natuurlijk ook over een internetverbinding beschikken.

Nu zijn er in Nederland internetproviders die hun klanten toegang tot Usenet bieden. Wil je weten of jouw provider geschikt is om te downloaden met Spotnet of Spotweb Check dan onderstaand overzicht.

Om te downloaden van Usenet met jouw provider heb je naast toegang en goede software ook inloggegevens en een serveradres nodig. Check voor die informatie de website van je provider. Ook in de e-mail die je van jouw provider ontving toen je klant werd kan deze informatie bevatten.

Verder is het goed om te weten dat het downloaden van met copyright beschermde films, series en muziek via nieuwsgroepen illegaal is in Nederland. Je kunt zelfs vervolgd worden voor het gratis downloaden van muziek en films.

Internet provider

Op- en aanmerkingen

Caiway Caiway biedt haar klanten toegang tot nieuwsgroepen. Hier zit echter een meerprijs aan vast. Caiway rekent hier namelijk 5,30 euro per maand voor. De retentie bedraagt 200 dagen, headers van binaire nieuwsgroepen worden minder lang bewaard.
Fiber Deze provider biedt geen rechtstreekse toegang tot nieuwsgroepen.
InterNLnet Deze provider biedt geen rechtstreekse toegang tot nieuwsgroepen.
KPN De Usenet server van KPN is bereikbaar op news.kpn.nl. De retentie bedraagt volgens KPN zelf 28 dagen. In de praktijk zullen bestanden minder lang beschikbaar zijn. Zowel up- als downloaden van nieuwsgroepen via bijvoorbeeld Spotnet is gebonden aan snelheids- en datalimieten.
Online Deze provider biedt geen rechtstreekse toegang tot nieuwsgroepen
OnsBrabantNet Deze provider biedt geen rechtstreekse toegang tot nieuwsgroepen.
Tele2 Volgens diverse bronnen binnen Google is het mogelijk om te downloaden via nieuwsgroepen met Tele2. Op de site van Tele2 is echter geen informatie te vinden over deze mogelijkheid.
Telfort Deze provider biedt geen rechtstreekse toegang tot nieuwsgroepen
Vodafone Deze provider biedt geen rechtstreekse toegang tot nieuwsgroepen
XS4ALL XS4all biedt al jarenlang toegang tot binaire nieuwsgroepen. Van alle providers biedt XS4all dan ook de beste mogelijkheid tot het downloaden van Usenet met bijvoorbeeld Spotnet. De retentie bedraagt rond de 20 dagen en zowel de snelheid als de hoeveelheid data gebeurt op basis van Fair Use.
Zeelandnet Zeeland biedt een prima binaire nieuwsgroepenserver. Helaas kent de nieuwsgroep een datalimiet van 50GB per maand. Voor gebruikers die veel films of muziek downloaden met Spotnet is dat erg weinig.
Ziggo Ook over Ziggo nieuwsgroepen bestaan onduidelijkheid. Volgens de site is het bedrijf gestopt met Usenet maar kunnen bestaande klanten blijven downloaden met Usenet. Dat geldt overigens alleen voor alles-in-1 klanten bij Ziggo.

Biedt jouw provider geen toegang tot Usenet? Dan zit er niets anders op een payserver te nemen. Via Google vind je een groot aantal bedrijven die betaalde toegang tot Usenet bieden. Kijk en vergelijk via Google voor de beste payserver voor jouw situatie.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 reacties

 • Jhm Alards

  Geachte lezer;
  Wij hebben een 2 jarig contract met Fiber tot en met april 2017.
  Nu werd ons verteld dat wenu al kunnen overstappen naar ziggo zonder extra kosten, ook al is de einddatum nog niet bereikt.
  Is dit werkelijk zo?
  Er is wel bekend dat bij iedere provider alles maandelijks kan worden opgezegd. klopt dat?
  Wij zijn eerder klant bij jullie geweest, en toen konden we met Spotnet downloaden via Ziggo zonder usenet of een andere betaalde nieuwsgroep.Is dit nog steeds zo?
  In afwachting van Uw antwoord;
  hoogachtend jan alards

 • Gerard Bronckers

  Beste,
  Newsconnection ligt nog steeds plat ivm onderhoud.
  Is er voor mij een alternatief om met behulp van een andere newsgroup te downloaden via Spotnet en/of Place2Home?

  vriendelijke groet,

  Gerard Bronckers