FreeRecover downloadenFreeRecover: verwijderde bestanden terughalen onder Windows 10

Geplaatst op: - bijgewerkt op (361 weergaven)
FreeRecover downloaden

FreeRecover

Iedereen heeft wel eens per ongeluk een belangrijk bestand verwijderd van een computer of laptop. Gelukkig is er in de meeste gevallen altijd nog de prullenbak van Windows, de meeste verwijderde bestanden komen daarin terecht en kun je vanuit daar makkelijk weer terugzetten.

Heb jij een bestand verwijderd dat ook niet meer in de prullenbak staat? Ook dan is er nog hoop. Want met FreeRecover kun je je complete harddisk scannen op verwijderde bestanden. Met de gratis tool kun je vervolgens proberen om een verwijderd bestand te herstellen. In de meeste gevallen lukt dat probleemloos.

FreeRecover: gratis want freeware

FreeRecover wordt uitgebracht onder een freeware licentie. Iedereen die dat wil mag de software gratis downloaden en verder verspreiden. Ben je op zoek naar een gratis programma om snel een verwijderd bestand terug te zetten? Dan is FreeRecover een ideale oplossing.

Het programma is gemakkelijk in het gebruik. Vooral de eenvoudige interface is een plezier om mee te werken. Via de knop ‘search’ bovenin het startscherm scan je automatisch je complete harddisk op verwijderde bestanden. Dit proces duurt enkele minuten, afhankelijk van de snelheid van je PC en de grootte van je harddisk of SSD.

FreeRecover laat je na het scannen een lijst zien met alle bestanden die het programma gevonden heeft. Door een bestand eenmaal te selecteren kun je met de knop ‘Recover Files’ het bestand terugzetten naar de oorspronkelijke lokatie.  Of dit ook echt lukt hangt af van de mate waarin een bestand nog compleet op je harddisk staat.

De interface van FreeRecover is simpel en duidelijk.

De interface van FreeRecover is simpel en duidelijk.

Is de lijst met bestanden die je kunt terugzetten ontzettend lang of zoek je een bestand waarvan je de naam weet? Dan kun je de lijst van verwijderde bestanden doorzoeken door in het testvak ‘search string’ een gedeelte van de naam van het bestand in te geven. Klik op ‘search’ en de lijst met resulataten is als het goed is een flink stuk korter.

Tot slot

Voorkomen is beter dan genezen. En dat geldt zeker ook voor het terughalen van verwijderde bestanden. Want hoe goed een programma ook is: in sommige gevallen is een verwijderd bestand ook echt weg.

Als je geluk hebt dan kunnen bepaalde programma’s verwijderde bestanden terughalen. FreeRecover is zo’n programma. Binnen zijn soort is de tool erg snel en gemakkelijk in het gebruik. Vooral de zoekfunctie binnen de lijst met verwijderde bestanden is erg gemakkelijk.

Verder is het altijd fijn als een belangrijke tool, zeker voor mensen die per ongeluk bestanden hebben verwijderd, gratis te downloaden is. En dat is in het geval van FreeRecover dan ook het geval.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.