Usenet Wire downloadenUsenet Wire – downloaden van Usenet met NZB bestanden

Geplaatst op: - bijgewerkt op (3.477 weergaven)
Usenet Wire downloaden

Usenet Wire.

Een van de voordelen van een goede payserver voor Usenet is dat je vaak een gratis programma krijgt om mee te downloaden. In deze handleiding leer ik je hoe je bestanden kunt downloaden van binaire nieuwsgroepen met Usenet Wire. 

Usenet Wire is de gratis software die een aantal Usenet providers, waaronder Tweaknews, aan hun klanten verstrekken. In deze handleiding gebruik ik Usenet Wire met een betaald abonnement van Tweaknews. Je kunt echter ook andere Usenet providers gebruiken.

Downloaden en installeren

Over het downloaden en installeren van Usenet Wire kan ik kort zijn. Het is namelijk super-eenvoudig. Via de link bovenaan deze pagina kun je de nieuwste versie voor Windows 10 van Usenet Wire downloaden. Het bestand is ongeveer 20MB groot.

De installatie kun je starten zo gauw het bestand op je computer staat. Open de installer, doorloop de stappen in het installatiebestand, pas eventueel aan op welke schijf je de tool wil installeren en klaar ben je.

De installatie van Usenet Wire is simpel.

De installatie van Usenet Wire is simpel.

Usenet Wire instellen

De Usenet Wire die ik in deze handleiding gebruik is afkomstig van de servers van Tweaknews. Dit betekent dat je versie van het downloadprogramma alleen kunt gebruiken in combinatie met de inloggevens van deze Usenet provider. Wil je Usenet Wire gebruiken met een andere Usenet provider? Download de tool dan van de website van de ontwikkelaar.

In onderstaand scherm moet je je username en password ingeven zoals je deze hebt ontvangen van Tweaknews. Let op: beide velden zijn hoofdlettergevoelig. Lukt het inloggen niet? Vul de beide velden dan opnieuw in door middel van knippen en plakken uit de e-mail.

Instellen Usenet Wire.

Voor het instellen van Usenet Wire heb je alleen je username en password nodig. Deze heb je ontvangen via e-mail.

Downloaden van Usenet

Heb je de inloggegevens van Tweaknews ingegeven dan ben je klaar om te beginnen met downloaden. Usenet Wire opent standaard met onderstaand scherm. Vanuit dit scherm kun je bestanden downloaden of zoeken naar media.

Het startscherm van Usenet Wire. Vanuit hier kun je gemakkelijk films, series, software of muziek downloaden.

Het startscherm van Usenet Wire. Vanuit hier kun je gemakkelijk films, series, software of muziek downloaden.

Om alle binaire nieuwsgroepen te doorzoeken kun je in het menu aan de linkerkant van het scherm kiezen voor een binaire nieuwsgroep. Je kunt nu in het scherm aan de rechterkant dubbelklikken op een bestand om het te downloaden.

Op dezelfde manier kun je door het ingeven van een zoekopdracht bestanden downloaden. Gebruik hiervoor het zoekveld aan de bovenzijde van het scherm. Geef een zoekwoord in, wacht tot Usenet Wire zoekresulten weergeeft en dubbelklik op hetgeen je wil downloaden.

Door op een bestand te dubbelklikken kun je het downloaden. Ook kun je de informatie weergeven die bij het bestand gepost is.

Door op een bestand te dubbelklikken kun je het downloaden. Ook kun je de informatie weergeven die bij het bestand gepost is.

Tot slot

Heb je een Tweaknews account en wil je liever downloaden zonder Spotnet? Dan is Usenet Wire een perfecte keuze. Het downloaden, installeren en instellen van het programma is erg gemakkelijk en ook het downloaden gaat van een leien dakje.

Heb je geen Tweaknews of wil je deze tool gebruiken in combinatie met een andere Usenet provider? Ook dan is Usenet Wire een goede keuze. Je hebt dan wel een andere versie van de tool nodig dan de versie van Usenet Wire die je bovenaan deze handleiding kunt downloaden.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 reacties