Series films downloaden NetflixFilms en series downloaden via de Netflix app voor iOS en Android

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.478 weergaven)
Series films downloaden Netflix

Netflix

Netflix is in Nederland de grootste aanbieder van on-demand televisie. Meer dan 2 miljoen Nederlanders streamen momenteel films en series naar hun smart-tv via de Netflix applicatie voor Samsung, Sony en andere merken televisie’s. Ook Chromecast en Apple TV apparaten worden veel gebruikt om films en tv-series te streamen.

Wat veel mensen niet weten is dat Netflix ook applicaties aanbiedt voor iOS, Android en Windows 10. Met deze applicaties kun je via wifi of mobiel-internet films en series streamen. Daarnaast bieden de apps ook handige extra’s zoals informatie over acteurs, regisseurs en andere wetenswaardigheden over series en films op Netflix.

Wat veel mensen niet weten is dat je met de applicatie van Netflix ook series en films kunt downloaden. Door een film te downloaden kun je deze op een later moment terugkijken. En dat is natuurlijk vooral handig als je op een plek bent waar wifi of mobiel internet beschikbaar is.

Om een film of serie te downloaden moet je uiteraard een abonnement hebben op Netflix. Verder is het verstandig om geen tv-series of films te downloaden als je via mobiel-internet online bent: dat kan flink in de kosten lopen. Wil je een serie of film downloaden om deze op een later moment terug te kijken? Doe dat dan via een wi-fi verbinding. Tot slot kan niet het hele aanbod van Netflix offline beschikbaar gemaakt worden. Een aantal series en films is namelijk vanwege copyright bepalingen uitgesloten van deze mogelijkheid.

De mogelijkheid om een film of serie te downloaden van Netflix bestaat alleen in de applicatie voor iOS, Android en Windows 10. Dus met de versies van Netflix op smart-tv’s, Chromecast of Apple TV apparaten is het niet mogelijk om te downloaden. En dat is op zich logisch: een smart-tv beschikt vaak niet over een ingebouwd geheugen.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een reactie

 • Henk Willems

  Ik heb een film gedownload van Netflix, via windows 10, op de computer. Het heeft mij heel wat tijd gekost om de opslag locatie te bepalen, is wel gelukt bestand met alleen nummers. Maar hoe kan ik de film op mijn computer of TV afspelen of converteren naar b.v. MP4.
  Bij voorbaat dank voor uw antwoord.
  Met vriendelijke groet,
  Henk Willems
  hwillems@willemskwartier.nl