PicoTorrent downloadenMuziek of films downloaden met PicoTorrent

Geplaatst op: - bijgewerkt op (6.176 weergaven)
PicoTorrent downloaden

PicoTorrent

PicoTorrent is een downloadprogramma voor het downloaden van muziek en films. Picotorrent gebruikt hiervoor het Bittorrent protocol waarmee je via peer 2 peer moet downloaden. 

Wil je meer weten over Picotorrent? Check dan mijn review over PicoTorrent waarin ik je vertel of PicoTorrent haar belofte van een snelle en stabiele oplossing voor het downloaden via het Bittorrent protocol kan waarmaken.

Check deze pagina voor alles over muziek downloaden

PicoTorrent is een snel en eenvoudig te gebruiken programma voor het downloaden met magnet-bestanden. Een magnet bestand bevat verwijzingen naar computers binnen het netwerk dat jouw download aanbiedt.

PicoTorrent dankt haar snelheid aan de basale functionaliteit die de tool biedt. Weet je wat je wil downloaden en heb je geen behoefte aan een preview- of controle functie? Dan is Picotorrent precies wat je nodig hebt.

Libtorrent

PicoTorrent is ontwikkeld op basis van Libtorrent. Deze bibliotheek met bestanden voor het verwerken en downloaden van Bittorrent wordt door veel andere downloadprogramma’s ook gebruikt. Het voordeel van deze library is de grote snelheid waarmee torrents worden gedownload en verwerkt.

Na het downloaden en installeren van PicoTorrent kun je snel beginnen met downloaden. Het enige wat je echt nodig hebt is een link met daarin de informatie over je download. Je kunt PicoTorrent zowel gebruiken met magnet-links als met torrent-bestanden. Op internet zul je in de regel maar weinig torrents meer vinden, je zult dus op zoek moeten naar magnet-links.

De interface van Picotorrent

De interface van Picotorrent

Ben je op zoek naar een gemakkelijk te gebruiken en simpel uitziend programma voor het downloaden met Bittorrent? Dan is PicoTorrent een aanrader. Wil je uitgebreide mogelijkheden zoals het afspelen van muziek of film voordat de download compleet is? Dan kun je beter een alternatief gebruiken: denk bijvoorbeeld aan uTorrent.

Waar kun je legaal muziek of films downloaden met Bittorrent?

Muziek, films of software downloaden via Bittorrent is in een aantal gevallen legaal. Vooral als je bijvoorbeeld download via Bittorrent bundles ben je verzekerd van een legale download. Maar ook veel open-source software en rechtenvrije muziek mag je gewoon downloaden met deze tool.

Het aanbod aan illegale downloads die je via Bittorrent kunt downloaden is enorm. In Nederland is het niet toegestaan om uit illegale bron een nieuwe film of een populair album te downloaden. Ik adviseer je

Waar kun je PicoTorrent downloaden

De nieuwste versie van PicoTorrent is momenteel 0.15. Deze versie kun je via de link bovenaan deze pagina terugvinden. PicoTorrent is niet beschikbaar in het Nederlands en is beschikbaar voor Windows 10, Windows 8 en Windows 7.

Wellicht dat er in nabije toekomst ook versies van dit downloadprogramma voor Linux en Apple Mac verschijnen. De Libtorrent bibliotheek waarop deze tool is gebaseerd is namelijk prima geschikt voor het ontwikkelen van software voor deze besturingssystemen.

 

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 reacties