transmission downloadenTransmission: downloaden met Bittorrent op een Mac

Geplaatst op: - bijgewerkt op (901 weergaven)

transmission downloaden

Transmission


Transmission is een Bittorrent cliënt voor Apple Mac (OS X) en Linux. Wil je films of tv-series downloaden op je Macbook of iMac? Dan is Transmission verreweg het beste gratis programma dat momenteel ontwikkeld wordt.

Transmission is beschikbaar voor OS X 10.7 en hoger. Verder werkt de tool op een groot aantal Linux distributies waaronder Ubuntu en OpenSuse. Ook kun je Transmission als preview versie installeren en gebruiken onder Windows 10.

Transmission is een tool die te vergelijken is met uTorrent of Frostwire. Net zoals die beide downloadprogramma’s voor Windows kenmerkt Transmission zich ook door haar lage systeemeisen. Het programma heeft maar weinig geheugen nodig en werkt ook op wat oudere computers zonder problemen.

Wil je Transmission gaan gebruiken om met behulp van magnet-links of torrents films, series of software te downloaden? Dan kun je het programma downloaden via de link bovenaan deze handleiding. Downloaden hoeft alleen voor OS X, Linux distributies hebben in de meeste gevallen het programma standaard in hun applicatie overzicht.

Transmission configureren

Transmission kan out-of-the-box gebruikt worden om te downloaden. Toch is het mogelijk om via ‘edit’ te kiezen voor ‘preferences’. In dat scherm kun je bijvoorbeeld de maximale download- en uploadsnelheid aangeven. Ook kun je de map waarin complete downloads moeten worden opgeslagen aanpassen.

Verder biedt het instellingenscherm een aantal andere instelmogelijkheden die voor meer ervaren gebruikers handig kunnen zijn. Zo kun je aangeven of je notificaties wil zien van complete downloads en is het mogelijk om bij problemen of fouten tijdens het downloaden ook een melding te ontvangen.

Superhandig, en bekend van andere downloadprogramma’s voor Bittorrent, is de mogelijkheid om Transmission automatisch een map te laten scannen op torrent bestanden. Vindt de tool een torrent? Dan zal het programma automatisch de inhoud van de torrent downloaden, uitpakken en controleren op fouten. Deze mogelijk bevindt zich in het tabblad ’transfers’ binnen de instellingen voor Transmission.

Het instellingenscherm van Transmission. Hier kun je een aantal zaken aanpassen.

Het instellingenscherm van Transmission. Hier kun je een aantal zaken aanpassen.

Downloaden met Transmission

Is Transmission up-and-running? Dan kun je gelijk beginnen met het downloaden van grote bestanden. In het startscherm van Transmission kies je voor de optie ‘add’. Navigeer vervolgens naar de map waarin je je torrents opslaat, selecteer de juiste torrent en kies nogmaals voor ‘add’.

Transmission zal nu je bestand(en) gaan downloaden. Zoals je gewend bent van het Bittorrent protocol verloopt het downloaden in eerste instantie traag. Na verloop van tijd zal de snelheid oplopen en zal je bestand snel compleet zijn. Het scherm met daarin de actuele downloads ziet er (onder Linux) uit zals onderstaand scherm.

Door op een download te klikken krijg je meer informatie over deze download te zien. Je op deze manier ook een download verwijderen, pauzeren of hervatten. Gaan je downloads traag? Dan kun je proberen om een aantal downloads tijdelijk te pauzeren om zo de andere downloads de ruimte te geven.

Je kunt met Transmission eenvoudig nieuwe software downloaden.

Je kunt met Transmission eenvoudig nieuwe software downloaden.

Conclusie: Transmission, een prima tool

Transmission is een lichtgewicht downloadprogramma voor Bittorrent dat zijn werk goed doet op Linux en OS X. Ben je op zoek naar een tool om mediabestanden of andere grote files te downloaden op je Mac of Linux computer? Dan is Transmission de beste keuze.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.