WebTorrent desktopWebtorrent Desktop: audio en video streamen

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.848 weergaven)

Webtorrent Desktop is een gratis programma waarmee je torrentbestanden kunt streamen op een computer of laptop. Het grote voordeel hiervan is dat je muziek- of videodownloads kunt afspelen terwijl deze nog incompleet zijn. De tool is gratis beschikbaar voor zowel Windows 10, Apple OS X en Linux. Versies voor mobiele devices op basis van Android en iOS zijn nog niet te downloaden.

WebTorrent Desktop is een gratis programma dat is ontwikkeld op basis van WebTorrent. WebTorrent is een downloadprogramma voor het Bittorrent protocol dat werkt via de browser. WebTorrent Desktop gaat nog een klein stapje verder met gebruikte P2P technologie. Met de tool kun je op je computer bestanden downloaden via Bittorrent en deze bestanden openen terwijl ze nog worden gedownload.

WebTorrent desktop ondersteunt audio- en videobestanden in bijvoorbeeld het MP3 of MP4 bestansformaat.

WebTorrent desktop ondersteunt audio- en videobestanden in bijvoorbeeld het MP3 of MP4 bestansformaat.

Dat laatste is natuurlijk alleen handig als het bestand dat je aan het downloaden bent ook incompleet gebruikt kan worden. WebTorrent desktop is dan ook met name handig voor gebruikers die muziekbestanden willen beluisteren of filmfragmenten willen bekijken zonder dat ze hoeven te wachten tot deze compleet gedownload zijn. Zodra de eerste minuten van een audio- of videobestand binnen zijn kun je ze afspelen via de ingebouwde mediaspeler in de tool.

Streaming video via de ingebouwde mediaspeler.

Streaming video via de ingebouwde mediaspeler.

Zowel de installatie als het gebruik van WebTorrent Desktop zijn erg eenvoudig. Op mijn Mac duurde dit complete proces (download en installatie) minder dan 2 minuten. Het startscherm van het programma wijst zichzelf ook. Je kunt een torrent of magnet openen via ‘file’ of je kunt deze in het scherm slepen. In beide gevallen start het programma binnen enkele seconden met het afspelen van de content. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het soort bestand en het aantal gebruikers dat tegelijkertijd met jou kijkt.

Ben je op zoek naar torrentbestanden met daarin legale content om te streamen? Dan kun je daarvoor terecht op veel verschillende plekken. Zo biedt Vuze (bekend van het gelijknamige downloadprogramma) een groot aantal tv-zenders die je via WebTorrent desktop kunt afspelen. Maar ook op BitLove vindt je een groot aanbod aan legale muziek- en videotorrents. Via Google, of een andere zoekmachine, vind je meer websites om legale torrents te downloaden.

bronnen:

  1. http://www.vuze.com/content/
  2. https://github.com/webtorrent/webtorrent-desktop
  3. http://bitlove.org/directory
  4. https://webtorrent.io/desktop/
  5. https://fossbytes.com/best-legal-torrents-websites/

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.