NNTPGrab downloadenMuziek downloaden van Usenet met NNTPGrab

Geplaatst op: - bijgewerkt op (2.434 weergaven)

NNTPGrab is programma om muziek te downloaden van Usenet. Daarnaast kun je met het programma natuurlijk ook andere (media) bestanden van Usenet downloaden. NNTPGrab is gratis beschikbaar voor Windows 10, OS X en Linux. Wil je meer weten over deze handige tool, check dan mijn review.

Tip: Om optimaal van NNTPGrab gebruik te kunnen maken is een betaald Usenet abonnement aan te raden. Sommige providers bieden gratis nieuwsgroepen aan bij hun abonnement. Deze bieden een lage retentie en zijn daardoor minder bruikbaar.

De nieuwste versie van NNTPGrab is versie 7.2. Deze versie is alweer vijf jaar geleden uitgebracht. Toch werkt deze nog prima, ook onder Windows 10. Oudere versies van NNTPGrab raad ik je niet aan: door verschillende problemen en onhandige functies vraagt deze veel geheugen en schijfruimte.

Downloaden, controleren en uitpakken

NNTPGrab is een downloadprogramma voor Usenet dat alleen werkt met NZB bestanden. Door een NZB bestand te importeren in NNTPGrab zal het programma automatisch de benodigde bestanden, inclusief PAR2 herstelbestanden, downloaden van de in de NZB vermelde nieuwsgroepen downloaden.

Is de download eenmaal compleet dan gaat NNTPGrab automatisch verder met het controleren en uitpakken van je download. Deze download kan vervolgens automatisch worden opgeslagen in een van de te voren aangegeven map. Albums in de map muziek-downloads en films in de map films bijvoorbeeld.

Wil je liever zelf je downloads controleren en uitpakken? Dan kun je in het scherm met daarin de instellingen aangeven dat NNTPGrab niets hoeft uit te pakken. In dit scherm kun je ook aangeven hoeveel PAR2 bestanden NNTPGrab moet downloaden. Wil je een snelle download dan is het handig om een beperkt aantal PAR2 bestanden mee te nemen.

Downloaden en installeren

De installatie van NNTPGrab is erg eenvoudig. Het enige wat je bij de hand moet hebben om het programma goed te installeren zijn de gegevens van je Usenetprovider. Gebruik je een Usenet-abonnement dat vastzit aan je internetabonnement dan zijn de inloggegevens vaak gelijk aan die van je internetverbinding.

NNTPGrab heeft een Nederlandstalige interface.

NNTPGrab heeft een Nederlandstalige interface.

Zoals je weet kun je namelijk alleen downloaden van Usenet van een speciale server met daarop binaire bestanden die muziek, films, tv-series en software bevatten. Met een downloadprogramma zoals NNTPGrab kun je deze bestanden downloaden en kijken of luisteren.

Tot slot

NNTPGrab is een handig programma om muziek te downloaden van Usenet. Maar ook voor films en series kun je de tool goed gebruiken. NNTPGrab valt op door de eenvoud waarmee het programma werkt. De Nederlandstalige interface werkt daar overigens ook aan mee.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.