Films downloaden met iTunesiTunes: muziek en video downloaden voor iPhone en iPad

Geplaatst op: - bijgewerkt op (5.929 weergaven)
iTunes downloaden

iTunes downloaden

Als je een iPhone, iPod of iPad hebt ben je natuurlijk bekend met iTunes. Dit programma wordt door Apple ontwikkeld en is voor iedereen met een eerdergenoemd apparaat de beste software om muziek, films en tv-series te downloaden en naar je iPhone, iPod of iPad over te zetten.

Op deze pagina vind je informatie over iTunes maar ook nieuwe versie van dit programma staan op deze pagina. Wil je iTunes downloaden? Dan kan dat via de link naast deze pagina. Ook kun je de iTunes software beoordelen.

iTunes downloaden

De kwaliteit van de gratis iTunes software zit hem vooral in het grote aanbod van applicaties, muziek en films. Over de gebruikerservaring van iTunes valt nog het nodige te zeggen: veel gebruikers die iTunes downloaden en installeren klagen over de lastige en onoverzichtelijke interface van iTunes.

Nieuwe iTunes downloaden

Gratis de nieuwste versie van de iTunes software downloaden doe je uiteraard via de Apple website.

Gratis de nieuwste versie van de iTunes software downloaden doe je uiteraard via de Apple website.

Vandaag bracht Apple een update uit voor de laatste versie van iTunes. Deze versie, 10.6, had een aantal beveiligings- en stabiliteitsproblemen. Daarnaast werkte versie 10.6 van iTunes niet op de nieuwste versie van Apple’s eigen besturingssysteem OS X.

Met de update van versie 10.6 van iTunes die vandaag uitkwam zijn die beveiligs- en stabiliteitsproblemen opgelost. Daarnaast werkt iTunes nu ook onder OS X Mountain Lion (de laatste versie van OS X). Verder zijn er in deze iTunes versie nieuwe mogelijkheden om muziek, films en applicaties te zoeken en te downloaden.

iTunes downloaden voor Apple en Windows

Omdat Apple haar eigen besturingssysteem gebruikt komt iTunes uit voor 2 besturingssystemen. Allereerst natuurlijk voor OS-X. Ook voor Windows XP en alle latere versie van Windows zijn versies van iTunes beschikbaar. Via de link naast dit artikel kun je de iTunes software gratis downloaden en installeren op zowel Apple Mac als op Windows.

Wil je makkelijk muziek, films en andere media op je iPod, iPhone of iPad zetten? Dan is iTunes de beste software die je kunt gebruiken. Uiteraard is iTunes gratis te downloaden op de website van Apple. Gebruik daarvoor de link bij dit bericht. Helaas is het downloaden van muziek, films en applicaties via iTunes niet gratis, al heeft Apple soms aanbiedingen waarbij je tijdelijk wel gratis software kunt downloaden.

Naast het downloaden en beheren van muziek, films en andere media kun je iTunes ook gebruiken als mediaspeler op je desktop of laptop computer.

iTunes updates

Update mei 2014

Inmiddels kun je via de website van Apple een nieuwe versie van iTunes downloaden. Deze versie heeft als nummer 11.2.2. meegekregen en biedt een groot aantal verbeteringen ten opzichte van de in dit artikel behandelde versie van de iTunes software. Gratis downloaden uiteraard via de iTunes website.

Update september 2014

Vandaag verscheen er op de Apple website een nieuwe versie van iTunes. Die nieuwe versie heeft natuurlijk alles te maken met de aankondiging van nieuwe iPhones en de Apple Watch. Die nieuwe producten van Apple draaien namelijk op iOS 8 en op een nieuw besturingssysteem speciaal bedoeld voor de Apple Watch. Om iTunes te laten werken met de nieuwe iPhones en de Apple Watch heb je versie 11.4 nodig van iTunes. Downloaden via de link naast deze pagina.

Update mei 2016

Op 15 mei verscheen versie 12.4 van iTunes. Vooral voor mensen die muziek downloaden met het programma is een update naar deze nieuwe versie aan te raden. Eerdere versies van iTunes blijken problemen te hebben met het beheren van muziekbestanden: bij sommige gebruikers verdwenen automatisch mp3 bestanden uit hun muziekcollectie. Zowel muziek die mensen gratis downloaden als muziek die via iTunes gekocht is kan in sommige gevallen verdwijnen uit de iTunes library.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 reacties