ioBit Uninstaller gratis downloadenioBit Uninstaller – software verwijderen uit Windows

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.987 weergaven)
ioBit Uninstaller gratis downloaden

ioBit Uninstaller

Niets zo vervelend als een trage computer door overbodige software, spyware, adware of een virus. Voor veel van dat soort oorzaken van problemen met een trage computer is er gelukkig een oplossing in de vorm van handige software voor het sneller maken van je computer.

Zo kun je met ioBit uninstaller (gratis software) programma’s grondig verwijderen van je Windows computer om deze sneller te maken. In deze handleiding meer over het opschonen van je computer met ioBit uninstaller. Via de link naast de inleiding kun je ioBit gelijk downloaden voor Windows.

Klik hier om meer te lezen over het opschonen van je computer

ReVo of ioBit Uninstaller downloaden?

ioBit Uninstaller is een alternatief voor ReVO Uninstaller. Over dat programma kon je enige tijd geleden al een handleiding lezen op downloadcentrum.com. Beide programma’s voor het opschonen van je computer kun je gratis downloaden. Welke software je kiest hangt dan ook af van je eigen voorkeur.

Zelf gebruik ik beide programma’s op verschillende computers. De interface van ioBit vind ik persoonlijk iets mooier terwijl ReVo door de eenvoudigere interface gemakkelijker is te gebruiken door minder ervaren gebruikers. De werking van beide programma’s vrijwel identiek. Je computer opschonen is met beide programma’s erg makkelijk.

Vanuit het startscherm is het grondig verwiijderen van software uit Windows mogelijk

Vanuit het startscherm is het grondig verwiijderen van software uit Windows mogelijk

ioBit Uninstaller downloaden en installeren

ioBit Uninstaller wordt uitgebracht onder een shareware licentie. Daardoor kan iedereen de software gratis downloaden. Het programma is klein en is daardoor snel binnen. Na het downloaden moet je het programma installeren om te beginnen met het grondig opschonen van je computer.

De installatie is op zich redelijk simpel. Wel is het belangrijk om een ‘advanced install’ te doorlopen om zo de ASC plugin, die standaard meegeleverd wordt met ioBit uninstaller, te deselecteren. Deze ‘Advanced System Care’ plugin voegt onder andere een toolbar toe aan je browser en dat heb je natuurlijk liever niet als je een snelle computer wil houden.

Is de installatie zonder problemen verlopen dan kun je nu via het startmenu ioBit Uinstaller uitvoeren. Via de interface van het scherm, die erg eenvoudig is opgebouwd en een modern jasje heeft, kun je nu een aantal mogelijkheden kiezen om je computer op te schonen.

Je computer opschonen

De optie ‘All Programs’ zul je het meest gebruiken. Je kunt via dat menu programma’s selecteren die je bijna nooit gebruikt of software verwijderen die veel ruimte op je computer inneemt. Ook krijg je via deze optie in het menu een handig inzicht in recentelijk geïnstalleerde software.

Ook software die je niet bewust installeert staat in dit rijtje, zo vind je dus ook spyware en malware die automatisch op je computer staan snel terug. Verder worden ook Windows updates en andere software die zichzelf automatisch installeert op je computer, denk aan stuurprogramma’s en drivers, vind je via een van deze opties makkelijk terug.

Andere mogelijkheden in ioBit Uninstaller zijn onder meer de mogelijkheid om je Windows installatie op te schonen en de mogelijkheid om toolbars en browser-plugins automatisch te detecteren en desgewenst te verwijderen.

Tenslotte

Wil je een snelle computer of wil je je computer opschonen? Dan is het downloaden en installeren van ioBit Uninstaller absoluut aan te raden. Vergeet niet om tijdens de installatie de CSA plugin uit te vinken om zo een nieuwe plugin installatie te voorkomen.

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een reactie