Bleachbit downloadenBleachbit – een goed CCleaner alternatief

Geplaatst op: - bijgewerkt op (2.588 weergaven)
Bleachbit downloaden

Bleachbit downloaden

Veel handleidingen waarin je leert hoe je een computer moet opschonen gebruiken het programma CCleaner. Maar naast die software zijn er ook andere programma’s die je goed kunt gebruiken voor het opschonen van een computer.

Een van de betere alternatieven voor CCleaner is Bleachbit. Dit programma wordt aangeboden onder een open-source licentie en is daarom ook beschikbaar voor computers waarop Linux is geinstalleerd. Verder kun je Bleachbit gratis downloaden: ook dat is een voordeel van open-source software, je mag deze software bijna altijd gratis downloaden.

Een ander voordeel van Bleachbit is de grote verscheidenheid aan talen waarin je de software kunt gebruiken. De ontwikkelaars van het programma hebben maar liefst 60 vertalingen toegevoegd. Uiteraard ontbreekt het Nederlands niet.

Waarom opschonen?

Het opschonen van een computer dient een aantal doelen: je computer wordt sneller door hem regelmatig te laten controleren door software zoals Bleachbit. Ook voorkom je beveiligingsproblemen door regelmatig je computer te laten scannen. Veel software die je computer trager maakt is namelijk malware, spyware of adware. Alle drie die soorten software kunnen schadelijk zijn voor je privé-gegevens.

Wat doet Bleachbit?

Bleachbit scant je computer op overbodige bestanden. Het gebruikt hiervoor Winapp2.ini, een uitbreidingsbestand dat informatie bevat over welke bestanden bij welk programma horen. Met dit bestand kan Bleachbit van bijna 2000 verschillende programma’s alle bestanden verwijderen. Dit doet Bleachbit volledig automatisch.

Verder kan Bleachbit je ook helpen met het verwijderen van bestanden. De bestanden die je wil verwijderen overschrijft Bleachbit enkele malen zodat deze op geen enkele manier teruggehaald kunnen worden. Door op deze manier bestanden te verwijderen weet je zeker dat niemand deze na verwijdering nog kan terughalen.

Verder kun je Bleachbit op Windows computers zonder installatie gebruiken. Je kunt het programma op een USB-stick kopieren om vervolgens op elke willekeurige computer het programma te gebruiken om schijfruimte te besparen en om veiligheidsproblemen te voorkomen.

Gratis downloaden?

Wil je Bleachbit downloaden? Gebruik dan de link naast deze pagina. Het programma is slechts 6 MB groot en is volledig kostenloos te downloaden en te gebruiken. Problemen, vragen of ervaringen met Bleachbit? Reageer dan onder deze pagina.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een reactie

  • Ad_G

    hoe stel je bleachbit veilig in? Ik krijg altijd zwetende handen als ik mee bezig ben. Gelukkig dat bleachb af en toe mij een halt toeroep haha.

    Groetjes Ad_G

    ach je askismet, spam in een woord ja hoor, jullie hebben altijd gelijk zo