IOBit - SchijfdefragmentatieIOBit – Harde schijf defragmenteren

Geplaatst op: - bijgewerkt op (2.334 weergaven)
IOBit - Schijfdefragmentatie

IOBit – Schijfdefragmentatie

De harde schijf in je computer of laptop is net als je bureau of boekenkast: als je hem niet regelmatig opruimt wordt het lastig om er snel mee of op te werken. Het opruimen van je harde schijf noem je defragmenteren. Wil je gratis software downloaden om te defragmenteren? Gebruik dan de gratis IObit software.

Hoe zie je wanneer je moet defragmenteren?

Als je computer traag reageert op bepaalde commando’s, bijvoorbeeld het openen van een document of het spelen van een kaartspelletje, dan kan dat een teken zijn dat je je harde schijf moet defragmenteren.

Je computer (of laptop) schrijft tijdens het gebruik veel gegevens uit het geheugen naar je harde schijf. Veel van deze gegevens worden gelijk weer verwijderd. Toch gebeurt het ook regelmatig dat een programma ‘vergeet’ om bepaalde informatie op de goede manier weg te gooien. Goede software om je schijf te defragmenteren maakt hier werk van.

Waarom defragmenteren

Defragmentatie software zorgt ervoor dat overbodige informatie op je harde schijf wordt verwijderd. Ook worden stukjes informatie die verspreid over je harddisk staan samengevoegd tot een groot geheel. Beide acties zorgen ervoor dat je computer weer sneller wordt: je harde schijf hoeft minder hard te werken om de juiste gegevens op te zoeken.

Daarnaast kijkt goede defragmentatie software ook naar de frequentie waarmee bepaalde bestanden geopend worden. Deze bestanden krijgen dan prioriteit waardoor je computer of laptop ook sneller wordt.

Gratis software voor defragmentatie

Gratis software voor het defragmenteren van je harde schijf is er volop. Goede software is echter lastiger te vinden. Zo is het gratis bij je computer meegeleverde Windows Defrag niet de beste software om je harddisk te defragmenteren.

Ontwikkelaar IObit werkt al geruime tijd aan een alternatief voor Windows Defrag. IObit Smart Defrag versie 3.0.3 is een van de beste gratis programma’s voor het defragmenteren van je harde schijf. Het programma heeft een overzichtelijke interface en werkt snel.

Het enige nadeel aan de IObit Smart Defrag is de pop-up naar een betaald ander programma van dezelfde ontwikkelaar. Toch is IObit Smart Defrag de beste gratis software om te downloaden voor het defragmenteren van je harde schijf.

IObit is gratis software om je harde schijf te defragmenteren.

IObit is gratis software om je harde schijf te defragmenteren.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.