gratis-software-computer-beheren-onderhoudenSysinternals Suite – Systeembeheer Software

Geplaatst op: - bijgewerkt op (2.208 weergaven)

Microsoft leeft natuurlijk van betaalde software. Het bedrijf is de ontwikkelaar en leverancier van een groot aantal software programm’s zoals Windows, Office en Skype. Toch brengt Microsoft ook gratis software uit. Een van de gratis software programma’s waar Microsoft bekend om staat is de Sysinternals Suite. Van die gratis software om systemen te optimaliseren kwam afgelopen week een nieuwe versie uit.

De Sysinternals Suite is een pakket aan handige gereedschappen om je computer of laptop kunt beheren en optimaliseren. Zo biedt de software uitgebreide info over je machine maar kunnen ook allerhande problemen opgelost worden. In totaal biedt de gratis Sysinternals Suite een pakket van 68 afzonderlijke programma’s om elk stukje van de hardware en software van je computer te kunnen beheren en optimaliseren. Wel moet je uiteraard een versie van Windows op je computer of laptop hebben staan. De gratis software werkt alleen onder Windows.

Welke programma’s?

Voorbeelden van programma’s die zijn opgenomen in de Sysinternals Suite zijn onder andere de Diskmon om harde schijven te analyseren en de Process Explorer om lopende processen op je computer te bekijken. Andere software in de Sysinternals Suite zijn Contig. Hex2Dec en BGinfo. Losse onderdelen van de Sysinternals Suite kunnen trouwens ook gedownload worden, daarvoor kun je op deze pagina een kijkje nemen.

De gratis software die Microsoft uitbrengt als de Sysinternals Suite wordt binnen het bedrijf ontwikkeld door twee programmeurs. Zij zijn de oorspronkelijke oprichters van het software pakket dat enige tijd geleden werd overgenomen door Microsoft. Na de overname bleven zij verantwoordelijk voor de Sysinternals Software en de ontwikkeling van nieuwe tools binnen het pakket. Wil je deze gratis software downloaden? Gebruik dan de link naast dit artikel. Wil je meer weten over de mogelijkheden van de gratis software om je computer te optimaliseren en beheren? Lees dan de handleidingen voor de verschillende tools op diezelfde pagina.

gratis-software-computer-beheren-onderhouden

De interface van de Sysinternals Suite van Microsoft

September 2014

Vandaag bracht ontwikkelaar Microsoft een nieuwe versie uit van de Sysinternals software. Deze versie kreeg als nummer de datum van 12 september mee. In deze versie (gratis te downloaden via de link naast dit artikel) zijn een groot aantal verbeteringen en bugfixes doorgevoerd. Ben je op zoek naar gratis software voor het oplossen van pc-problemen? Probeer dan Sysinternals.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.