SpotnetFilms en series downloaden met Spotnet

Geplaatst op: - bijgewerkt op
Spotnet

Spotnet

Deze handleiding is vervangen: check hier de nieuwe.

Spotnet wordt door steeds meer mensen gebruikt. Logisch: gratis films, series en muziek downloaden met Spotnet is erg gemakkelijk. Bovendien kun je met Spotnet anoniem blijven tijdens het downloaden. En dat is natuurlijk ook erg fijn.

Toch zijn er nog veel mensen die niet downloaden met behulp van Spotnet omdat ze niet weten hoe het downloadprogramma werkt. Om je op weg te helpen in het downloaden van films en series met Spotnet vandaag een ‘hoe moet je’ met als onderwerp ‘downloaden met Spotnet’.

Voordelen en nadelen van Spotnet

Een enorm voordeel van Spotnet is het programma gratis mag downloaden. Het programma wordt als shareware uitgebracht en iedereen mag het zonder kosten gebruiken en verder verspreiden.

Verder gaat downloaden met Spotnet vaak veel sneller dan met p2p software en is anoniem downloaden met Spotnet veel makkelijker. Wil je weten hoe Spotnet werkt of wil je Spotnet nu downloaden? In deze ‘hoe moet je’ alles over dit populaire downloadprogramma.

Spotnet 2.0 – een nieuwe Spotnet

Spotnet kent eigenlijk maar een groot nadeel: je hebt een betrouwbare Usenet provider met een flink retentie nodig om zonder problemen te downloaden. Met een gratis provider zoals bijvoorbeeld Ziggo zullen veel downloads mislukken.

Spotnet 2.0 of Spotnet 1.8.1?

Een aantal weken geleden verscheen er op het Spotnet forum een nieuw versie van het downloadprogramma. Deze versie heet Spotnet 2.0. Een groot aantal problemen uit versie 1.8.1. van Spotnet is in deze nieuwe versie opgelost. Belangrijk om te weten is dat Spotnet 2.0 geen officiële versie van Spotnet is.

Versie 1.8.1. van Spotnet is nog steeds de nieuwste officiële versie van de software. Onduidelijk is of deze versie ooit nog een update krijgt. Wil je films, series of films downloaden met Spotnet? Dan is het aan jou welke versie je gebruikt. Een ding is zeker: zowel Spotnet 2.0 als Spotnet 1.8.1. hebben hun eigen voor- en nadelen.

Let wel: het aanbod aan illegale downloads op Spotnet is groot. Gebruik de software dan ook alleen om gratis te downloaden wat ook echt gratis is.

Sickbeard – TV-Series downloaden en beheren

Spotnet downloaden

Om te kunnen downloaden moet je, logisch, de Spotnet software eerst downloaden en installeren. Je vindt de Spotnet software op een aantal plekken op het internet. Via de link onder het tabblad ‘nu downloaden’ kun je versie 1.8.1 van Spotnet downloaden. Na het downloaden van het programma, dat slechts 10MB groot is, moet je de installatie doorlopen.

Op zich wijzen de meeste stappen tijdens het installeren van Spotnet zichzelf, alleen het stukje waarin je een Usenet provider moet selecteren vereist extra aandacht. Daarom nu eerst extra informatie over Usenet en de manier waarop Spotnet Usenet gebruikt om gratis downloaden mogelijk te maken.

Usenet, wat is dat?

Usenet is een Engelse term waarvoor het Nederlandse woord ‘Nieuwsgroep’ is. Een nieuwsgroep is een discussie-forum waar naast ‘echte’ discussies ook bestanden geplaatst kunnen worden.

Bestanden worden binnen een nieuwsgroep geplaatst in de zogenaamde ‘binaries’. Omdat deze binaries bestanden tot een bepaalde grootte kunnen opslaan worden deze bestanden in stukjes op een nieuwsgroep geplaatst.

Om deze kleine stukjes weer te kunnen downloaden heb je speciale software nodig. Het gebruik van dit soort programma’s is best wel ingewikkeld en daarom is enige jaren geleden de Spotnet software ontwikkeld.

Spotnet gebruikt deze lastige software om van nieuwsgroepen te kunnen downloaden in een zeer vereenvoudigde interface.

Daardoor is het downloaden van Usenet veel gemakkelijker geworden: de lastige sofware om het downloaden mogelijk te maken, de interface van Spotnet om het makkelijk te maken.
De Spotnet software kun je gratis downloaden via het tabblad ‘downloaden’ bovenaan deze Spotnet handleiding.

Spotnet installeren

Om te kunnen downloaden van Usenet (nieuwsgroepen) heb je een provider nodig. De meeste Nederlandse internet providers bieden hun klanten ook nieuwsgroepen toegang. Zo kun je Spotnet installeren in combinatie met bijvoorbeeld Ziggo, KPN en Tele2. Om Spotnet te kunnen installeren samen met bijvoorbeeld KPN moet je de volgende gegevens gebruiken:

Adres: news.kpn.nl
Poort: 119
Verbindingen: 50
Gebruikersnaam: –
Wachtwoord: –

Let wel op, zowel de gebruikersnaam als het wachtwoord veld mogen leeg blijven, de authenticatie verloopt via het ip-adres en de inloggegevens die je van KPN hebt ontvangen. Uiteraard moet je wel verbinding maken met Usenet via een internet abonnement van KPN.

Heb je internet van Ziggo, Tele2 of een andere provider? Dan werken deze gegevens niet, je zult in dat geval moeten Googlen op ‘Spotnet instellingen Ziggo‘. Ziggo biedt nieuwe abonnee’s geen nieuwsgroepen meer aan. Bestaande abonnee’s kunnen in sommige gevallen nog wel gebruik maken van Spotnet in combinatie met de Ziggo nieuwsgroep.

Spotnet en retentie  of welke provider?

Wil je Spotnet gebruiken zonder dat je gebonden bent aan je eigen internet provider? Dan kun je bijvoorbeeld Giganews gebruiken om verbinding te maken met Usenet. Met deze betaalde provider, maar ook met andere Usenet providers, kun je probleemloos downloaden met Spotnet.

Check hier de beste provider met Usenet toegang

Ook is de retentie van dit soort speciale Usenet providers een stuk hoger dan die van de internet providers in Nederland. Retentie is de tijd in dagen waarop een film of album compleet te downloaden is van Usenet. Tenslotte hebben betaalde Usenet providers als voordeel dat ze verbindingen via SSL mogelijk maken, dit betekent dat niemand kan zien wat je precies download met Spotnet (met uitzondering van de provider uiteraard).

Na het instellen van de gegevens van je Usenet provider en het voltooien van de installatie opent zich de gebruikersvriendelijke interface van Spotnet. Als je het programma voor de eerste keer opstart duurt het even voordat de software alle gegevens heeft binnengehaald. Is dat eenmaal klaar dan kun je heel gemakkelijk en snel downloaden met behulp van Spotnet. Je kunt het zoekveld gebruiken maar ook kun je behulp van het keuze menu aangeven wat je precies wilt downloaden.

de beste software voor het downloaden van bestanden van Usenet

De interface van Spotnet

Spotnet en het downloadverbod

In Nederland geldt sinds begin dit jaar een verbod op downloaden uit illegale bron. Dit betekent niet dat het downloaden of gebruiken van Spotnet illegaal is. Wel is het nu verboden om met Spotnet films, tv-series of muziek te downloaden waarop auteursrechten zitten.  In de praktijk zal het downloadverbod niet leiden tot boetes voor mensen die via Spotnet downloaden.

Aan de andere kant zullen Usenet providers strenger moeten gaan optreden in het verwijderen van films, tv-series en software die via Spotnet worden aangeboden. Lukt jouw download van Spotnet niet? Dan is de betreffende download waarschijnlijk verwijderd door je provider.

Spotnet versies

Spotnet wordt al geruime tijd niet meer doorontwikkeld. De meest recente versie van het programma stamt uit 2012. Deze versie luistert naar nummer 1.8.1. Voor versie 1.8.1. van Spotnet verschenen onder andere versie 1.8, 1,7 en 1.6 van Spotnet.

** Inmiddels is er sprake van een nieuwe versie van Spotnet. Onduidelijk is welk versienummer deze nieuwe Spotnet zal krijgen. 1.8.2 is als onofficiële update uitgebracht dus waarschijnlijk krijgt Spotnet versienummer 1.8.3 of 1.8.4 mee.

Het is niet aan te raden om oudere versies van Spotnet te downloaden en te installeren. De kans op problemen tijdens het downloaden is groot met deze oudere Spotnet versies. Vooral de database die in oudere versies wordt gebruikt leidt tot problemen, vastlopers en andere vreemde symptomen tijdens het downloaden met Spotnet.

Spotnet nu downloaden

Wil je Spotnet gaan gebruiken om tv-series, films of muziek te downloaden. Dan kun je via deze link Spotnet downloaden via onze supersnelle server. Gratis en virusvrij, maar downloaden is natuurlijk wel voor eigen risico.

Ook op andere plekken op het internet kun je Spotnet direct downloaden. Controleer altijd met een virusscanner of je Spotnet download virusvrij is: omdat het programma erg populair is voegen internetters regelmatig virussen, spam en malware toe aan een Spotnet download.

Conclusie: Spotnet kent een groot nadeel.

Spotnet is een prima manier om gemakkelijk en snel te downloaden. Het aanbod op Usenet is groot alleen is het jammer dat er veel illegale downloads worden aangeboden. Wil je zelf experimenteren met Spotnet dan kun je de software terugvinden op de website die hierboven genoemd wordt. Je kunt die software gratis downloaden en ook aan het verdere gebruik van Spotnet in combinatie met je eigen provider zijn geen kosten verbonden.

Nog een laatste opmerking. Wil je veel kunnen downloaden met Spotnet dan heb je een betaald nieuwsgroepen abonnement nodig. Met een betaald abonnement heb je een langere retentie waardoor je langer terug in de tijd kunt downloaden. Een goede provider die betaalde abonnementen voor Usenet aanbiedt is bijvoorbeeld Giganews. Ook andere betaakde providers kun je prima gebruiken om te downloaden met Spotnet.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

365 reacties

 • Cor Bakker

  Na het installeren van Eweka, wat goed ging krijg bij het sarten te zien: Unable to open the database file.
  Heb van alles al geprobeerd om het te verhelpen, helaas lukt niets
  Help mij a.u.b.

 • Jelle Vermeulen

  Hallo,
  Sinds gisteren heb ik de melding ” kan het configuratiesysteem niet initialiseren ” ik heb dit een jaar geleden ook al gehad, toen moest ik iets weghalen van een windows download maar weet niet meer hoe dat gaat. Ik werk met windows 7

  Bij voorbaat dank,
  Jelle

 • Cees

  Wie o wie kan mij helpen met de mededeling 903 van spotnet.
  Heb ook cmd al geprobeerd helpt ook niet.

  Mvg Cees

 • les72

  ik weet wel mn gebruikersnaam maar ben mn wachtwoord vergeten en als ik dan mn email doorgeef staat er net bekend en nu

 • walter de greef

  krijg melding comment starter get comments datareader not available sqlite errorno such table comments

 • Wim Hinsen

  Door omstandigheden heb ik niet meer het maandelijkse bedrag overgemaakt. Hoe kan ik weer gaan downloaden?
  Ik verneem graag van jullie.
  Groeten
  Wim Hinsen
  Zoetermeer

 • Wil

  Hallo heb al enige tijd spotnet nu is de pc opgeschoond en windowds 8.1 pro is erop gezet. Spotnet er opnieuw opgezet maar hij blijft hangen met de nieuwe spots binnenhalen. Moet ik hem tot in de treuren laten binnen halen. Hoe lang kan dat maximaal duren? Al een paar keer verwijderd en opnieuw geiinstalleerd. Wie weet hier antwoord op??? BVD

 • Hoe kan ik een WIN Spel uit Spotnet op CD branden zo dat mijn zoontje de spellen op de PC spellen kan?

  • Koos

   Ingrid,kun je omschrijven om wat voor bestand het gaat?
   Is het een ISO bestand, dan kan je met het gratis progje IMGBURN deze op een CD of DVD branden.

 • Pas Spot-net geïnstalleerd, gekoppeld aan Pure Usenet. Na 2 maal gelukt, lukt het nu helemaal niet meer. Wat kan daar de oorzaak van zijn?

 • Sjors

  Ik wil spotnet opnieuw downloaden maar de computer geeft aan dat spotnet open staat en die eerst moet afsluiten en dat lukt niet. Wie kan mij helpen

 • peter

  Hoe installeer ik spotnet op een imac, wie kan mij helpen.

 • Nadine

  Beste spotnet, bah, heb jammer genoeg problemen, spotnet geeft aan 502 to many connections, hoop dat iemand mij kan helpen, hiervoor had ik andere problemen, maar eerst deze maar oplossen mvg

 • Het is altijd goed gegaan met spotnet en nu gaat het telkens fout
  Als ik spotnet opstart dan staat hij telkens op “anders”
  Ook kan ik maar 1 film downloaden ,wat anders nooit was
  heb wel Windows 8.1

 • a.wessels

  mooi programma handig in gebruik

 • jordy

  Hallo,
  Ik gebruik al enige tijd spotnet. Werkt prettig, alleen ik kan geen films downloaden die ouder zijn dan 28 dagen. Heb al mijn firewall uitgezet maar dit heeft ook geen nut. Kan iemand mij helpen waar dit aan ligt.

 • jordy

  ik heb zelfde kan je mij helpen

 • hoi als ik sportnet aan druk dan zeg sportnet dat ik al een sportnet heb kan er niet meer op wie kan me helpen dank je

 • monica

  Hallo,
  Ik gebruik al enige tijd spotnet. Werkt prettig, alleen ik kan geen films downloaden die ouder zijn dan 28 dagen. Heb al mijn firewall uitgezet maar dit heeft ook geen nut. Kan iemand mij helpen waar dit aan ligt.

 • snob

  Dank je wel voor de hulp!

 • zings een paar dagen kan ik niks dounlouden hij blijf maar zoeken en maak geen vebinding en geef fout 954 aan

 • Beste Spotnet,

  Vraagje ik bekijk al drie jaar mijn films via spotnet, maar sinds een week kan ik mijn films maar niet downloaden . Ligt dit aan spotnet ?

  Wat kan ik doen ?
  Alvast heel erg bedankt om mijn vraag te bekijken.

 • sylvia

  Sinds een paar dagen werkt Spotnet niet meer. Hij zoekt verbinding, maar vind het niet.Is Spotnet uit de lucht gehaalt ofzo ? Voorheen nooit geen problemen gehad..Zelfs opnieuw installeren heeft geen succes.
  Zodra ik het icoontje van spotnet aanklik, blijft hij zoeken, en kan alleen gestopt worden door de laptop compleet af te sluiten..

 • Geert Rakers

  Ik heb mijn computer op nieuw moeten installeren.
  Dus spotnet ook. Dit lukt helaas niet omdat ik mijn wachtwoord en gebruikers naam kwijt ben. Hoe kan ik de gebruikersnaam en wachtwoord ophalen

 • corrie postma-beunis

  ik heb al een provider:vu_postma22 usenet01 heb pas betaald maar spotnet word er steeds uitgegooid :comment starter:get comments:datareader not aviable:sqlite error no such table: comments x save spots complited: commentsettings comment db: lost position sqlite error maar ik zit bij reader voordelig usenet.nl

 • Ton

  Sinds 2 dagen werkt Spotnet niet meer goed . Ik krijg een melding van Windows dat Spotnet niet goed werkt en word afgesloten. OOk , bij meerdere malen opnieuw installeren , blijft hij steeds alle reacties ophalen . Bij het opnieuw opstarten moet ik dis steeds 15 min wachten tot hij alles op heeft gehaald ..maar er staan bijna geen nieuwe spots bij. Wie kan mij helpen aub ??

  • Ikke

   Je moet alle restbestanden van Spotnet van de PC verwijderen voordat je opnieuw installeerd, druk op start en vul dan spotnet in bij programma’s en bestanden zoeken, verwijder vervolgens ALLE mappen en bestanden met de naam sotnet, vervolgens opnieuw installeren en dan zou het moeten werken.

   Groetjes, Ikke

  • Ed

   Door de windows explorer11 update op 9-9-2014 kreeg ik na een aantal klikken ( spotnet werkt niet meer) nu blijkt dat de headers via explorer worden opgehaalt en door een update te verwijderen werkte alles weer zoals het hoort.

   Ga naar windows update en klik dan op geinstalleerde updates.
   zoek naar 2977629 en verwijder deze.
   Als die verwijdert is laat windows update naar nieuwe updates zoeken en zet dan update 2977629 op verborgen.
   In IE11 zet ook updates automatisch zoeken op uit.
   Gebruik om te internetten google chrome of firefox zolang IE11 problemen geeft met spotnet of verwijder spotnet en zoek een alternatief zoal SabNzb en een online nzb database.

   2977629 Cumulative Security Update for Internet Explorer

 • Marjan

  Ik heb spotnet geinstalleerd, maar nu krijg is steeds de volgende melding:
  sqlite error no such table comments
  Wat kan ik doen om dit op te lossen ???
  Ik heb windows 8 en provider is extreme usenet..

  gr Marjan

 • Nico

  Geweldig Spotnet had ik het maar eerder genomen!!!

 • Truus

  Spotnet staat al een hele tijd op mijn laptop. Sinds 3 weken kan ik niet vernieuwen of verbinding maken. Wat kan ik nu het beste doen?
  Ik heb ook bij de instellingen gekeken of deze goed zijn. Mijn mailadres eindigt op home.nl en heb dan ook news.home.nl ingegeven plus mijn naam en wachtwoord.

 • krijg iedere keer de melding 931 op spotnet weet kan mij iemand helpen wat ik moet doen om op spotnet te komen

 • De laatste tijd zijn er steeds meer bestanden op spotnet die dan een nzb bestand blijken te zijn. Ik probeer ze op te slaan op windows E (D werkt bij mij niet) maar weet niet wat ik dan vervolgens moet doen om het bestand over te zetten naar Epub of in het geval van een tijdschrift PdF. Weten jullie het? Alvast super bedankt !!

 • Rob

  Probeer spotnet te herinstalleren op windows 7. Alle sporen van de oude zijn volledig verwijdert.
  Blij de melding krijgen 502 Autentication Failed (502)
  Start ik echter mijn laptop op dan krijg ik de melding niet en kan ik meteen downloaden.
  UYiteraard probeer ik geen dubbele verbinding te maken.
  Voorheen werkte het op de Windows 7 desktop perfect, heb echter om alles schoon te poetsen de pc geformatteerd en geherinstalleerd. Gebruik zoals altijd Windows security essentials op de pc en laptop.

 • frans

  heel fijn bedankt

 • rieamana

  Hallo mensen. Bij mij geeft hij de foutmelding. exception of type Systemoutofmemoryexception was thrown

 • ik heb zojuist spotnet geinstaleerd maar kreeg de code 502 in beeld als ik op een titel van een dvd of cd wil klikken wat moet ik doen

 • Anouschka

  Ik krijg steeds als ik iets wil downloaden de volgende melding
  “kan de NZB (nog) niet vinden, als deze spot nog niet zo oud is, probeer het later nog eens. Soms heeft je provider een vertraging.

  Dat is apart, deze spot is al van een tijd geleden

  Heeft iemand de oplossing???

 • sharon

  Hallo.
  Voor iedereen die een melding krijgt met 502 erin. Dat betekent dat je dan weer een usenet abbonoment moet nemen en dan staat er op de site wat je in moet vullen bij poort en dat soort dingen. Ik heb dat ook elke keer maar komt dat me abbonoment afgelopen is. Ik heb een abbo bij yabnews.

 • AJ

  Goedemorgen,
  Heeft iemand advies over het volgende..
  Bijna elke film die ik download is incompleet of de bestanden zijn beschadigd.(sabnzb,newsleecher)
  Ik probeer die te repareren(quickpar) en uit te pakken(winrar) maar krijg steeds foutmeldingen.
  ik krijg alleen maar dit soort bestanden binnen(
  fMNUxJkEkI1YiVZ.part01)
  heeft iemand advies want alles heeft jaren goed gewerkt.
  alvast bedankt!!

  Aj

 • wie kan mij helpen ? krijg iedere keer code 502 ?

 • hoi met hans als iet binnen wil halen via spotnet en klik op de pyl dan geeft hy aan gaat niet dan geeft ht adobe reader aan wat is er fout nu

 • tonny

  spotnet werkt weer niet? waar om niet .hij geeft aan spotnet werk niet goed .waneer dan wel.

 • Je moet echt een payserver nemen de meeste internet providers hebben een brake nieuwsserver of zelfs helemaal geen. Dus zo gratis is het niet.

 • Ik wil muziek en spellen downloaden van spotnet.Maar het zijn nzb bestanden en dan lukt het niet.Welk programma kan ik downloaden zodat het wel lukt.Spotnet staat al een tijdje op mijn pc dus graag een passend antwoord.b.v.d. speelgoed1

  • Koos

   speelgoed1,dat kan met het gratis progje GrabIt, wel even je gebruikersnaam, wachtwoord, poort (119) en hostnaam invullen bij default server > server properties.

   Zie hier de handlieding.

   hier dus

 • spotnet opgestart, zoekopdracht gedaan, verschillende resultaten maar wanneer ik wil downloaden is het scherm leeg. Bij dubbelklikken op het resultaat tref ik een leeg scherm??

 • Monique

  Bij het instellen van Spotnet gebruik ik de gegevens van KPN (news.kpn.nl/119/50) maar krijg ik de foutmelding: socket closed 954. Kan iemand mij vertellen hoe ik dit op kan lossen?

 • karimachafia

  Al mijn downloads blijven in newsleacher op initializing staan terwijl ik gewoon al een jaar probleemloos download en betaal
  Iemand enig idee?

 • Klinkt allemaal heel mooi maar ik krijg boeken binnen als NZB bestand. Hoe kan ik daar Epub bestanden van maken?

  • martijn

   Een NZB bestand bevat geen e-book. Een NZB bestand is een index bestand voor een usenet download. Gebruik SABnzbD om met een nzb bestand een ebook te downloaden.

 • Evert

  Waarom zijn de ebook bestanden zo groot? Download via soulseek zijn beduidend kleiner er vaan slechts een aantal kb’s ipv mb.

 • louis

  ik krijg steeds de foutmelding 903 wanneer ik de provider kpn
  selecteer er staat an attempt was made to access a socket in a way that is forbidden by its permissions 903 kan iemand mij
  uitleggen wat ik moet doen

 • Jos

  Hallo,
  Ik zie mijn vraag ook regelmatig voorbij komen. Had de laatste dagen nogal wat problemen met de snelheid van spotnet. Daarom de nieuwste versie erop gezet en krijg ook de volgende melding:the connection attempt timed out, or the connected host has failed to respond (931).
  Krijg hem niet aan de gang terwijl mijn dochter hier in huis op een andere laptop met een oudere versie wel gewoon kan downloaden. Wie helpt??

 • witteven

  ik heb een vraag over spotnet.
  als ik een film wil dowloaden bv in divx bestand dan geeft hij
  negen van de tien keer mislukt.
  hoe kan dit ?

 • Nicolas

  beste ik wil graag heidi deel 6 download
  maar dat gaat niet kun je me helpen
  hoe moet ik heidi deel 6 download

  Mvg

 • Bij mij zijn de instellingen provider HETNET adres NOVA.PLANET.NL
  poort 119 verbindingen 16 Als ik op de blauwe pijl druk wordt hij grijs maar kom ik niet in een ander scherm waar ik kan zien wat ik donwload wat staat er verkeerd of doe ik niet goed???

 • ilona

  Probeer spotnet te installeren, krijg alleen steeds de melding “kan het configuratiesysteem niet initaliseren”.

  wat kan ik hier aan doen, of zijn er meer mensen die hier last van hebben.

 • anniezegers

  ik heb spotnet opnieuw geinstaleerd maar als ik wil inloggen krijg ik steeds een foutmelding 502 gebruikersnaam en pasword fout
  ik een betaalde provider xsnews hoe kan dit ,2 dagen geleden geen probleem

  gr annie

 • liek

  kpn blijft om een wachtwoord vragen. Kan het zijn, dat dit is, omdat ik kpn zakelijk heb? Wat kan ik doen?
  Hartelijk dank

 • leon

  ik heb spotnet geinstaleerd maar het loopt steeds vast bij de balk als hij de reacties zoekt

 • jef

  ik heb spotnet gedownload
  als ik op het pijltje druk om een film te downloaden gaat dat niet moet ik nog een programma downloaden
  bedankt vast
  jef

 • "Georg

  Ik heb spotnet gedownload en als ik dan iets wil downloaden opent hij eerst U torrent en krijg ik de kreet “Torrent is niet goed gecodeerd” Wie kan mij vertellen hoe ik het wel kan downloaden?

 • Mariëlle

  Hoi,

  Ik heb sinds gister spotnet en dit gedownload. Ik ben er nog niet zo handig mee eigenlijk. Maar ik heb nu een proefabonnement bij snelnl support een basis abonnement. Ik kan wel bestanden downloaden maar aan het eind zegt hij elke keer mislukt.. ook download hij rond de 900 kb/s klopt dit ? snap er niks van..

  Groetjes

 • DAANTJE

  Oja en als er wel iets doorkomt dan is het mislukt. Sorry voor mijn gezeur maar weet niet waar ik hiervoor naar toe moet. Alvast bedankt voor het lezen 😉

 • DAANTJE

  En ik kan ook geen reactie plaatsen dan krijg ik
  403 remote server unavailable. Wat betekent dit allemaal??

 • DAANTJE

  Hoi, ik gebruik al een tijdje probleemloos spotnet en was erg tevreden.Nu krijg ik steeds in beeld dat ik teveel verbindingen heb, terwijl ik ongelimiteerd kan downloaden.Ik heb het adres al gewijzigd en ik kan nu wel op spotnet komen ( ik heb ziggo en dat loopt niet lekker volgens mij)maar hij geeft telkens een andere code aan. 582,592,687,104. Ik heb niets veranderd de laatste tijd en dit heeft hij nu al een week. Wordt er gek van. Kan iemand mij helpen???

 • margreet

  sorry, maar ik kan echt de link niet vinden om spotnet hier te downloaden …

 • hi

  ik heb net een nzb bestand gedownload. HOe kan ik dat nu met spotnet(ik heb een betalend contract) laten downloaden, zodat ik de film heb??

  dank

  lucko

  http://www.spots4all.com/?search%5Btree%5D=&search%5Bvalue%5D%5B%5D=Poster:=:falang01&sortby=stamp&sortdir=DESC

  • martijn

   ALs ik een NZB bestand met Spotnet wil downloaden dan kies ik altijd voor SABnzbD om dat bestand mee te openen. Daarna start de download automatisch in Spotnet, omdat Spotnet ook download via SABnzbD.

 • jannymerx

  ik krijg nog steeds een foutmelding nadat ik spotnet het geinstalleerd

 • jannymerx

  ga het proberen

 • jenny van straten

  ik kan niks meer downloaden en krijg overal foutmelding
  430 no such article
  wat kan ik hieraan doen
  Wie kan mij helpen

 • AJ

  bESTE,IK WERK MET SPOTNET VIA EWEKA.
  NU BETAAL IK ELKE X ALS IK DOWNLOAD.ALLEEN NU WORD ER GEEN DATABASE MEER OPGEHAALD..??ENIG IDEE HOIE DIT KAN,INSTELLINGEN STAAN GOED.

  gROET

  ARNE

 • bendef

  de volgende melding krijg ik met Spotnet bij het downloaden: An attempt was made to access a Socket in a way that is forbidden by its acces permission 903

 • bendef

  Sinds kort kan ik niet meer met spotnet downloaden, error 903 ??
  Please help!

 • hartstikke bedankt en staat op pc; boeken kan ik zo naar mezelf mailen maar hoe krijg ik nu de films op de ipad??

 • Welle

  Ben al lid van deze club van sportnet en grabit,maar ik kan
  geen muziek op halen en films,

  Wilt u helpen lukt mijn niet!

  Vr, B.Welle

 • yuna

  vraagje: waarom krijg ik 9 van de 10 keer mislukt bij de downloads van spotnet te zien?? terwijl andere op de zelfde dag het wel voor elkaar krijgen…..

 • Jurgenxxm

  Hulp gevraagd !
  Tot nu toe ging downloaden met spotnet prima, maar nu lukt het me steeds minder. Ik download via de download knop en dan in newsleecher met behulp van een payserver xsnews. De aangeklikte download opent in newsleecher en dan zie je bij ieder bestand Initializing en queued. Al de bestande zie je snel voorbij vliegen, maar worden niet gedownload.
  Wie weet wat ik verkeerd doe ?

 • Richard

  Hallo,
  Ik heb de nieuwe versie van Spotnet 1.8 gedownload en heb Eweka als provider.Ik heb de juiste gegevens ingevuld maar krijg elke keer een foutmelding 931.Heb Spotnet diverse malen opnieuw geinstalleerd maar kom er niet in door die 931 melding.
  Wat zou er aan de hand kunnen zijn ?
  Bedankt alvast.

 • Spotnet blijft de melding gebruikersnaam en/of wachtwoord is onjuist. Wat moet ik doen, kan ook niets downloaden en lopende downloads staan stil..

 • Maurie

  Hallo,
  Ik heb online. Bij mij geeft die als adres: news.online.nl Poort:119 en 4 verbindingen (deze kan ik vermeerderen 8 – 12 en 16 verbindingen)
  Krijg de melding: No such host is unknown. The name is not an official hostname or alias (941)

  Ook als ik ‘m wel mijn gebruikersnaam en wachtwoord geef, krijg ik deze melding.

  Kan je mij helpen ??

  Gr,
  Moos

 • wijnand

  Hallo iedereen,

  Ik zit bij KPN glasvezel en heb spotnet eerder gebruikt.
  Nu krijg ik elke keer foutcode 430…??/

  Kan iemand mij vertellen (in kindertaal) hoe ik dit kan verhelpen??

  groeten wijnand

 • Hans

  het is me gelukt, dankjewel

 • Freddy van Nieulande

  na installatie van Spotnet krijg ik steeds de melding:

  Fout tijdens het starten van SABnzbd: Kan SAB ini file niet aanmaken?
  en kan ik er dus niet mee werken

 • kev

  Hoi, ik kan spotnet openen maar als ik op een film klik dan krijg ik de foutmelding 430 no such article. ik weet niet wat ik moet doen. heb eerder spotnet gebruikt zonder problemen.

 • Michel

  Sinds enige tijd werkt spotnet niet meer. De spots worden wel geladen maar bij het starten van het downloaden komt de melding “fout tijdens starten van SABnzbd”. Ik heb al de removaltool gebruikt en vervolgens (na booten) weer spotnet opnieuw geinstalleerd , maar dit helpt niet. Ook heb ik het via een andere server geprobeerd, dit geeft hetzelfde probleem. Downloaden via grabit werkt wel. Weet iemand hier misschien de oplossing voor ?

 • de melding is al volgt en ik citeer ; fout tijdens het starten van SABnzbd ; bekijk de logfile ??????????????????

 • ik kan opeens niet meer downloaden films en muziek,het icoontje re bovenaan,is nu een vierkantje met kruisje en als ik daar op klik krijg ik een melding

 • als ik het adres van kpn intikt geef die aan dat die niet gevonden kan worden

 • Miranda

  Ik heb spotnet nogmaals geïnstalleerd en blijf de melding krijgen.
  : “aantal maximale verbindingen bereikt”

  zit er een limiet op het aantal downloads?
  mijn provider is KPN

  Kan iemand iets hierover melden?

  groet Miranda

 • bianca

  ik download altijd via spotnet. Maar nu heb ik sinds zondag een probleem als ik spotnet aan klik krijg ik de melding: kan het configuratiesysteem niet initialiseren. Weet iemand hoe dit komt en hoe dit hersteld kan worden ?? Ik heb dit probleem nog nooit gehad en ineens krijg ik dit. Ik hoop dat iemand me kan helpen. Alvast bedankt

 • Ton

  Hoi, ik heb sinds kort problemen met spotnet, via Eweka kreeg ik het bericht “De database moet opnieuw worden opgebouwd om de nieuwe headers te kunnen gebruiken. Verwijder Spotnet via de optie Verwijderen/wijzigen in het Configuratiescherm van Windows. Download en installeer de nieuwste versie van http://www.spot-net.nl
  Ik heb dat gedaan maar steeds hangt komt hij vast te hangen met de volgende melding 47.875 nieuwe spots gevonden (4,3 MB/s)

  Is hier een oplossing voor?

 • fred

  ik heb nu net spotnet gedownload en ik wilde het programmaatje opstarten maar nu vraagt hij om mijn providor (caiway)
  en dan lukt het me niet om hem op te starten zonder te hoeven betalen

 • Desiree

  Help, wil ook met spot-net downloaden….

  Krijg steeds de volgende melding :

  Kan NZB niet vinden, als deze spot ( nog ) niet zo oud is, probeer het later nog eens. Soms heeft je provider wat vertraging.

  Dit ook nog naar 1 week. Wat moet ik doen ?

  Kan en wil mij iemand helpen ?

  alvast bedankt Desiree

 • dlonra

  Hallo,
  Ik heb hetzelfde probleem als Marc, die heeft op 9 september 2013 een reactie geplaatst m.b.t. “430 No Such Article”.
  Kan iemand mij hierbij helpen, heb intussen al spotnet verwijdert en opnieuw geïnstalleerd.

  • Arno

   tja same hier dus.. article not found met eweka pay server 🙁 best naar .. spotnet update ook niet meer sins zaterdag.

   • Marco

    hier zo ook het zelfde probleem, ook betaald via Eweka. en al een dikke jaar nooit problemen gehad… sinds een weekje kan ik niks meer downloaden, hopelijk kan iemand ons hier helpen. anders heb ik voor niks betaald 🙁

    • Bettina

     Ik krijg ook een meldng (430 article too old) terwijl ik gewoon betaal via Eweka. Dit probleem speelt sinds ik Spotnet opnieuw heb moeten installeren.

 • marc

  Ik gebruik al lang spotnet icm eweka nu krijg is ineens de foutmelding “430 No Such Article”

  Weet iemand wat dit is en hoe ik spotnet weer aan de gang krijg?

 • ik heb wel betaalt bij spotnet maar kom er niet meer in wat moet ik nu

  • martijn

   Hoi Helma, waar heb je precies voor betaald? Spotnet is gratis te downloaden, voor een usenet-abonnement moet je betalen. De gegevens die je dan ontvangt van je usenet-provider moet je ingeven bij de instellingen van Spotnet. Laat je weten of we je verder moeten helpen?

 • Bloem

  Hallo,
  Wil spotnet gaan proberen ivm e-books downloaden. MAAR heb een Macbook, dus apple.
  Is dit programma ook te gebruiken voor apple gebruikers. Ik heb de reacties gelezen, word nu wat huiverig ivm met de problemen.
  Graag lees ik hoe te handelen.
  Heb KPN als provider, ik lees dat dit goed is.

 • Richard

  hallo

  Ik heb ook een probleem vorrige week heb ik een mail gehad dat er een nieuwe versie was en heb de ouwe er af gehaald de nieuwe er op gezet en nu is het probleem dat hij alle spots weer opnieuw binnen moet halen maar komt niet verder dan 650.00 spots dan loopt hij vast en krijg de melding

  931 fout tijdens het ophalen van de headers:
  the connection attempt timed out or the connectad host has fould to respond

  is er iets tegen te doen en zo ja wat dan heb al van alles gedaan mijn virus scanner afgezet de reacties uit gezet niets helpt baal er eenorm van

 • Marit

  Ik maak nu al meer dan een jaar gebruik van spotnet en ben er erg enthousiast over. Nu krijg ik telkens de melding dat spotnet niet meer werkt. Ik heb het programma verwijdert, opnieuw gedownload en geïnstaleerd, maar toch lukt het niet. Weet iemand een oplossing?

  • martijn

   Welke melding geeft Spotnet precies? Als ik dat weet dan kan ik kijken of ik wellicht een oplossing heb voor je probleem 🙂

   • Peter

    Ik heb precies hetzelfde probleem…. Kan echt nergens een oplossing vinden…

    • Peter

     Dit is de melding die wordt gegeven:
     Spotnet werkt niet meer
     Er is een probleem opgetreden waardoor het programma niet goed meer werkt. Het programma wordt gesloten en er wordt een melding weergegeven als een oplossing beschikbaar is.

   • he Martijn ik lees dat je veel weet van Spotnet,kun je mij aub verder helpen

    • martijn

     misschien is het compleet deinstalleren van SPotnet een idee. Hierboven staat ergens een linkje (zie hem zo gauw zelf niet ;)) naar een programmaatje om Spotnet compleet te kunnen verwijderen. Probeer dat eens en installeer Spotnet daarna helemaal opnieuw.

     Tenslotte nog een opmerking over SABnzbD. Dat SABnzbD is namelijk software om mee te downloaden van nieuwsgroepen. Dat programma maakt onderdeel uit van Spotnet. Misschien staat ook op je computer geinstalleerd, apart van Spotnet? Verwijder die software dan eerst voordat je Spotnet opnieuw installeert.

 • spotnet

  Bedankt, Spotnet is echt supergemakkelijk om tv-programmaseries en films mee te downloaden. Vooral de snelheid is super bij Spotnet. Gewoon film of tv-episode downloaden in 20 minuten. Ik ben blij met Spotnet 🙂

 • jos van mierlo

  het is fijn om goede muziek hier te kunnen vinden.

  • martijn

   ja gratis muziek downloaden met Spotnet is erg handig. Zeker de mogelijkheid tot het downloaden van volledige albums is erg gemakkelijk 🙂

 • Peter

  Sinds een paar dagen krijg ik de volgende melding wanneer ik een post open:
  Spotnet werkt niet meer
  Er is een probleem opgetreden waardoor het programma niet goed meer werkt. Het programma wordt gesloten en er wordt een melding weergegeven als een oplossing beschikbaar is.

  Het programma sluit vervolgens. Opnieuw installeren heb ik al geprobeerd, ook het removal bestandje wat hierboven is gepost.

  Iemand nog meer problemen of tips en adviezen??

  Gr.

  • martijn

   you are welcome 🙂 heb je goeie tips over downloaden met Spotnet?

   • patrick

    ik probeer de al diverse keren spotnet op te starten. spotnet blijft na installatie hangen op nieuwe spots gevonden, hangen. keer op keer verwijderd en terug ingestalleerd. ook met het rarbestandje wat je hierboven ergens heb geplaatst(removal).
    wat zou dit kunnen zijn?
    ik heb zelf een eweka als usenet

   • patrick

    om het even te verduidelijken. een voorbeeld:
    57.545 nieuwe spots gevonden (3,7 MB/s) groene balk die op een kwart blijft hangen. gebeurt gewoon niks meer…

 • Heb voor een kennis spotnet ingesteld gehad voor lijbrandt.
  Na nieuwe win 7 installatie lukt het niet meer om gratis te downloaden met spotnet.
  Wie weet de juiste instellingen?

  • martijn

   Volgens informatie op een forum is het downloaden via Spotnet met als Usenet provider Lijbrandt ietwat problematisch.

   Sowieso moet je de volgende gegevens gebruiken. Een wachtwoord en gebruikersnaam is niet nodig.
   server: news.lijbrandt.nl
   verbindingen: 2 (max)
   Snelheid: 512kb
   poort: 119 (Geen SSL mogelijk).

   Spotnet gebruikt standaard vier verbindingen. Twee voor de headers van de spots, 1 om te downloaden en om te uploaden. Dit werkt niet goed via Lijbrandt.

   Je moet daarom het bestand servers.xml, in de Spotnet map, bewerken. Hieronder zie je de regels die je moet aanpassen. Let vooral op de ‘1’ bij Connections. Daar staat nu bij ‘Headers’ nog een 2.

   <Spotnet>
   <Server Type=”Headers” Server=”news.lijbrandt.nl” Username=”” Password=”” Port=”119″ SSL=”0″ Connections=”1″ />
   <Server Type=”Downloads” Server=”news.lijbrandt.nl” Username=”” Password=”” Port=”119″ SSL=”0″ Connections=”1″ />
   <Server Type=”Uploads” Server=”news.lijbrandt.nl” Username=”” Password=”” Port=”119″ SSL=”0″ Connections=”1″ />
   </Spotnet>

   Hopelijk lukt het je nu! Anders hoor ik het graag.

 • Ik heb een account via provider Het Net en ik krijg steeds de foutcode 430, article too old. Oftewel ik kan geen bestanden dowloaden die ouder dan 28 dagen zijn. Weet iemand hoe ik dit kan aanpassen? KPN provider,

  • martijn

   Hoi Ton, helaas is dat het probleem dat je hebt met de nieuwsgroepen die je van je provider (in dit geval Het Net) hebt. Wil je een langere retentie om zo met Spotnet verder terug te kunnen downloaden dan zul je moeten overstappen naar een betaalde usenet provider. Zelf gebruik ik Giganews vanwege de SSL functie deze provider biedt. WIl je goedkoper downloadnen met Spotnet? Zoek dan met Google naar een goedkope nieuwsgroepen provider.

 • Bekker

  Ik heb spotnet ook gedownload en het ging prima tot ik de volgende melding kreeg: fout tijdens parsen. Kan er helemaal niet meer mee. Heb op internet gezocht naar oplossing maar niet gevonden. Provider is Ziggo.

 • bertand

  ik wil tv-series downloaden met Spotnet!! Hoe doe ik dat?

 • carla

  Hallo,

  Ik heb nu met de ziggo het nieuwe IP adres gebruikt maar krijg bij iedere download dat de NZB niet kan vinden. Als de spot nog niet zo oud is. Probeer het dan later nog eens……maar of ik nu 200 dagen doe of 30 dagen….hij blijft het geven

 • henny

  hallo,

  via een kennis hoorde ik dat het ook mogelijk is om met Spotnet e-books te downloaden voor mijn e-reader. Klopt dat? Nu gebruik ik een torrent website voor mijn e-boeken maar ik begreep dat dat illegaal is? Hoe moet ik met spotnet e-books downloaden? Ik heb weinig verstand van SPotnet verder namelijk…

  • martijn

   hoi, op zich is e-books downloaden met Spotnet mogelijk. Je hebt wel enige technische kennis nodig voor het installeren van Spotnet op je computer. Lees deze handleiding om te beginnen en kijk of het je dan lukt om Spotnet te installeren. Heb je problemen? Stel dan een nieuwe vraag.

 • reactie is in afwachting van moderatie.
  16 juli 2013 om 06:47 ik heb een vraag. ik kan de spots niet meer openen op spotnet. Ik haal ze wel binnen maar als ik dan erop klik kreeg ik eerst een overzicht en de blauwe knop om te downloaden. Ik krijg nu een witte pagina.Wie herkent dit en hoe los ik het op?

 • Rita

  Hallo, Ik heb sinds kort internet via Ziggo, als ik nu mijn spotnet wil aanpassen om in te loggen, lukt dat niet.
  Ik heb als provider ‘ziggo’ ingevuld en als ik mijn gebruikersnaam@ziggo.nl en mijn ziggo wachtwoord invul krijg ik de melding dat gebuikersnaam en of wachtwoord onjuist is. Ik moet toch het wachtwoord invullen wat ik gebruik om bij ziggo in te loggen?

 • wilma

  ik heb spotnet opnieuw geinstalleerd
  heb een payserver xsnews altijd goed gewerkt geeft nu de melding

  unable to open the database file

  wat doe ik niet goed?

 • Roxanne

  Hallo,

  Ik heb vandaag voor het eerst spotnet alles werkt prima. Maar op het moment dat ik download druk om een boek te downloaden opent die mijn reader voor pc maar het boek zelf download die niet.

 • John

  Ik had de bovenstaande klachten , sinds vandaag IP adres ingevoerd en alles werkt.
  Thanks

 • Goedenavond,
  Ik heb sinds een aantal dagen hetzelfde probleem.
  Spotnet blijft laden als ik het op wil starten.
  Ook vaak melding dat mijn wachtwoord of gebruikersnaam niet correct is of een melding in de trant van unlocked….
  Ik heb spotnet al een keer vewrwijderd en opnieuw erop gezet,maar dat helpt ook niet.
  Ik zit bij casema.

 • Bas

  Ik heb een account via provider Het Net en ik krijg steeds de foutcode 430, article too old. Oftewel ik kan geen bestanden dowloaden die ouder dan 28 dagen zijn. Weet iemand hoe ik dit kan aanpassen?

 • Ik kan ook niks meer beginnen met spotnet..blijft hangen en vraagt steeds om wachtwoord.wat is er aan de hand? Zit de fout bij Ziggo?

  • martijn

   Er schijnen problemen te zijn met de nieuwsgroepen server (benodigd voor downloaden met Spotnet) van Ziggo. Een oplossing zou hem kunnen zitten in het vervangen van news.ziggo.nl door het ip adres 213.132.189.35. Dit kun je doen door in Spotnet te kiezen voor ‘bewerken’ en dan ‘provider’. Het adres dat je moet vervangen door het ip-adres van de nieuwsgroepen provider van Ziggo staat dan achter ‘Adres’. Niet duidelijk is waardoor de problemen met Usenet van Ziggo veroorzaakt worden.

 • Moontje

  gebruik al een jaar spotnet mar als ik spotnet nu open blijft hij “hangen”in VERBINDING MAKEN en opent het programma niet. Hoe los ik dit op?

  • martijn

   Er schijnen problemen te zijn met de nieuwsgroepen server (benodigd voor downloaden met Spotnet) van Ziggo. Een oplossing zou hem kunnen zitten in het vervangen van news.ziggo.nl door het ip adres 213.132.189.35. Dit kun je doen door in Spotnet te kiezen voor ‘bewerken’ en dan ‘provider’. Het adres dat je moet vervangen door het ip-adres van de nieuwsgroepen provider van Ziggo staat dan achter ‘Adres’. Niet duidelijk is waardoor de problemen met Usenet van Ziggo veroorzaakt worden.

   • Bedankt Martijn,
    Mijn vrouw kreeg het ook niet meer voor elkaar. Hij verbond niet meer. Verbindingsbalkje liep niet door. Heb nu, zoals jij adviseerde het adres in IP 213.132.189.35 veranderd. De Provider Ziggo is nu verandert in: Anders…! Maar alles werkt nu weer. Bedankt, en fijn weekend.
    Hylke

 • Sinds een paar dagen werkt spotnet niet meer. Er wordt geen verbinding meer gemaakt. Soms krijg ik de melding dat gebruikersnaam en wachtwoord verkeerd is. Vreemd is dat, want voorheen gaf dat nooit problemen. De andere keer vogt er geen melding wat er aan de hand zou zijn. Heeft het er misschien mee te maken dat ik Ziggo abonnee ben. WAnt Ziggo heeft al vaker problemen gegeven. Ik heb trouwens geen idee wat er aan de hand is en wat ik er aan moet doen om mijn favoriete site wer aan de praat te krijgen.

 • Sinds een paar dagen grote problemen met spotnet. Het verbinding maken duurt heel lang en als ik dan het geluk heb dat het een keertje wel lukt, dan valt er helaas niets te downloaden, want dat lukt dan ook niet. Provider is Ziggo (zou wellicht het probleem zijn). Geen idee wat ik om moet doen om mijn favoriete site weer aan de praat te krijgen. Wie kan mij van advies dienen.

 • Trudy

  Ik heb spotnet geinstalleerd en een paar boeken gedownload op mijn laptop in de map downloads.
  Als ik het boek wil openen krijg ik de melding:
  nzb kan niet worden geopend omdat dit bestandstype niet wordt ondersteund of omdat het bestand is beschadigd (omdat het bv als e-mailbijlage is verzonden en niet correct is gedecodeerd)
  Mijn provider is Ziggo en ik werk met Windows 7.
  Ben ik vergeten om nog iets te installeren?

  • martijn

   je melding wijst erop dat je in plaats van een e-book allen het NZB bestand hebt gedownload. SPotnet werkt via deze NZB bestanden, je kunt er zelf niets mee. Probeer eens een ander boek te downloaden met SPotnet om te zien of je dan wel het bestand kunt openen.

 • stace

  ik heb spotnet gedownload, heb namelijk een hele lading films die ik nog wil zien! als ik bij de film op downloaden klik, staat er start downloaden en even later staat er: fout tijdens het starten van SABnzbd, bekijk de logfile. what now? 🙁

  • martijn

   Ik adviseer je om Spotnet van je computer af te halen en daarna het programma opnieuw te installeren. Dat zou het probleem moeten verhelpen.

 • he ik heb spotnet gedownload en nu zegt die van verkeerd wachtwoord/gebruikersnaam hoe kan ik dat oplossen

  • martijn

   Een foute naam/wachtwoord combinatie heeft te maken met je usenet provider. Kun je iets meer informatie geven over dit probleem met Spotnet?

 • Mijn collega heeft spotnet gedownload. Met eweka als provider.
  Als ze nu een boek (epub formaat) wil downloaden komt de computer continue met een melding dat het bestand niet te openen is en/of beschadigd is. Zij kan dus op deze manier geen enkel boek binnen halen. Wat is het probleem??

  • martijn

   ePub boeken moet je openen met een speciaal programma. Heb je dat maar kun je nog steeds geen boeken openen? Misschien dat het bestand dat je hebt gedownload corrupt is. Probeer dan eens om andere boeken te downloaden via Spotnet.

 • evert

  ik heb een account aangemaakt en betaald via eweka bij het laden van spotnet gaat alles goed maar als hij start komt steegds de fout melding 502 authentication failed waar gaat het fout weet iemand dat??

 • Trudy

  Ik heb spotnet geinstalleerd. Mijn provider is Ziggo. Adres newshome.nl.
  Poort is meen ik 110
  aantal verbindingen kan ik niet achterhalen.
  Mijn gebruikersnaam en wachtwoord wordt niet herkend.
  Bij Ziggo kan ik hiermee gewoon inloggen.
  Wat doe ik verkeerd?

 • wilma

  Ook ik heb dat probleem nu steeds.Hij geeft die melding, laadt zich dan wel volledig op maar ik kan niks downloaden. Nu heb ik het proggie er af gehaald, opnieuw geïnstalleerd maar nu zegt die dat ik 3 dagen gratis mag proberen en daarna betalen moet voor deze dienst….. Eerst ook maar eens zien of die het nu wel weer ff doet….

  • martijn

   je hoeft nooit te betalen voor downloaden met Spotnet. Je betaalt alleen voor een Usenet abonnement. Maar daarvan krijg je nooit een melding. Deinstalleren en opnieuw installeren via de link in dit artikel.

 • alexander smit

  Ik vind spotnet erg goed maar op dit moment kan ik hem helaas niet gebruiken omdat hij met een foutbericht komt. Het foutbericht is
  502 Authentication (502) Misschien kan iemand mij helpen het weer draaiend te krijgen. Bij voorbaat dank.

  Alexander.

 • g.mathe

  Ik wil muziek voor eigen gebruik downloaden

 • Ben

  Hoe kan ik deze activeren en wat kost een betaal abonnement ?

 • sjon

  Misschien een vreemde vraag, hoe kom ik aan een betaald nieuwsgroep abonnement ????

 • Ik krijg steeds berichten dat er iets niet goed is, graag uitleg aub

  CommentStarter: Unable to open the database file.

  Wat kan ik hier aan doen, 🙁

  GR. Helmer

  • martijn

   welke Usenet provider heb je?

   • gabrielle

    ik heb hetzelfde probleem en ik heb kpn, ik heb hem nu al 3 x verwijderd en opnieuw gedownload, maar steeds met het installeren gaat het al fout bij reacties opslaan en dan geeft ie aan dat er geen verbinding is en dan als ie klaar is en ik klik iets aan dan staat er “unable to open database”, wat gaat er fout??

    • martijn

     Kun je aangeven wat voor foutmelding Spotify geeft?

     • martijn

      Via een spotnet forum kwam ik terecht bij de Spotnet removal tool. Deze software verwijdert Spotnet compleet van je computer en doet dat zelfs beter dan een uninstall van de Spotnet software. De removal tool kun je downloaden via deze link. Volgens het forum zou de Spotnet ‘unable to open database’ melding verdwijnen als je Spotnet verwijdert via het tooltje en deze daarna opnieuw installeert. Let wel: gebruik van de tool is op eigen risico!

 • Merel

  Ik kon de download niet vinden? Via google heb ik kunnen downloaden. Handig? Evengoed bedankt!

 • klaas

  ik krijg het niet voor elkaar
  ik heb tele 2 wie kan helpen

  • martijn

   Volgens diverse fora zijn de nieuwsgroepen van Tele2 niet te gebruiken in combinatie met Spotnet. Alternatieven zijn er, maar daar moet je dus wel voor betalen. Wil je toch Spotnet gebruiken met Tele2 dan wordt aangeraden om news.tele2.nl te gebruiken zonder gebruikersnaam en wachtwoord. De snelheid waarmee je kunt downloaden is wel erg laag: verwacht rond de 60kb/s.

  • huub

   opstappen bij tele 2.Is zowizo een pruts provider

 • ik wind spotnet prima om te download