gratis film kijken op YoutubeFilms downloaden van internet

Wil je een gratis film downloaden van internet? Dan lees je op deze pagina hoe dat moet, wat je nodig hebt, of het mag en welke alternatieven voor het downloaden van films er zijn. 

Voordat je leest hoe je een film moet downloaden eerst een opmerking: gratis films downloaden is in Nederland in bijna alle gevallen illegaal. Sinds het downloadverbod van kracht werd mag je geen materiaal downloaden uit illegale bron.

Wil je gratis films downloaden? Dit heb je nodig:

  • Een snelle internetverbinding: films downloaden of streamen kost de nodige bandbreedte.
  • Geschikte software om te downloaden: afhankelijk van hoe je wil downloaden.
  • Een abonnement op een streaming videodienst (als je liever video wil streamen)
  • Geduld: het downloaden van films kan, afhankelijk van je verbinding best even duren.

nu downloaden

  1. Gelijk beginnen: Spotnet
  2. Gelijk beginnen: Sickbeard en Couchpotato op je NAS

 

Als je af en toe een film download dan hoef je je nog geen grote zorgen te maken. Ben je een forse downloader en werk je mee aan het verspreiden van nieuwe films dan kun je een boete krijgen.

Verder is ook het streamen van films met bijvoorbeeld Popcorn Time of het gebruik van websites waar je gratis films kunt streamen net zo goed illegaal.

Toch zijn niet alle films die je op internet kunt downloaden daar op een illegale manier beland. Daarom leer ik je in deze handleiding hoe je gratis films kunt downloaden en hoe je hier Nederlandse ondertiteling aan toe kunt voegen.

Gratis films downloaden


In deze handleiding kun je lezen welke software je kunt gebruiken om films te downloaden. Zowel methodes voor downloaden van films via Bittorrent als via Usenet worden besproken.

Daarnaast kun je natuurlijk ook films downloaden met behulp van streaming software zoals Netflix of Popcorn Time. Films streamen met Popcorn Time is echter niet aan te raden: via je ip-adres kunnen copyrightwaakhonden je eenvoudig opsporen en je een boete geven.

Gratis Films op Youtube

gratis film kijken op Youtube

Youtube

Gelukkig bestaan er wel websites waar je legaal gratis film kunt kijken. Een goed voorbeeld daarvan is natuurlijk Youtube, daar vind je enorm veel film-materiaal dat je gratis kunt kijken.

Er zijn zelfs regisseurs en maatschappijen die complete films met Nederlandse ondertiteling op Youtube plaatsen. Iedereen met een computer, tablet of smartphone kan deze film gratis kijken.

Verder kun je met Youtube heel eenvoudig ook Nederlandse ondertiteling toevoegen aan een filmbestand. Deze manier werkt echter niet feilloos: de ondertiteling loopt niet altijd synchroon en is soms van slechte kwaliteit.

Downloaden van Youtube?

Downloaden van Youtube is illegaal. Het bedrijf verdient aan het vertonen van reclames bij video’s.

Als je een film download van Youtube krijg je de reclame niet te zien. Hierdoor loopt Youtube inkomsten mis en dat wil men natuurlijk liever niet.

Films downloaden van Youtube kan wel, gebruik Google voor speciale software en websites om filmbestanden van Youtube te downloaden.

Film downloaden via iTunes

Films downloaden met iTunes

Films downloaden met iTunes

De beste plek om films te downloaden die je op je computer, laptop of iPad kunt afspelen is iTunes. Dit programma is beschikbaar voor verschillende besturingssystemen waaronder Windows, OS X en iOS.

Op iTunes kun ontzettend veel films en series met Nederlandse ondertiteling downloaden. Je betaalt per download een wisselend bedrag afhankelijk van de releasedatum van de serie of film.

Na betaling kun je de film of serie downloaden om deze vervolgens op je iPad, computer of iPhone te kijken.

De iTunes software is geschikt voor een breed scala aan apparaten waardoor je via iTunes films kunt downloaden en deze bijna overal terug kunt kijken. Zo kun je een film downloaden in iTunes en deze via een Apple TV kijken op je televisie thuis.

Betalen met creditcard of giftcards

Je betaalt voor het downloaden van een films met je creditcard of via iTunes gift card. Dat zijn de enige twee manieren om in iTunes voor je legale film download te betalen.

De iTunes software downloaden doe je uiteraard op downloadcentrum.com. Na het opstarten van de software ga je naar de winkel in het programma om film te downloaden.

Films downloaden uit een online videotheek

Een tweede mogelijkheid om legaal films te downloaden is via een online videotheek. Een van de bedrijven die deze dienst aanbiedt is bijvoorbeeld Videoland.

Videoland heeft naast een steeds kleiner wordend aantal fysieke videotheken ook een online videotheek waar je tegen een kleine vergoeding films kunt downloaden om deze op je computer of televisie te bekijken.

Films downloaden met Netflix

Netflix

Wil je nu een film downloaden en kijken op je computer? Gebruik dan de Videoland dienst.

Netflix

Geen grote fan van Videoland? Ook met Netflix is het kijken van een film via internet supereenvoudig. Netflix mag je gratis gebruiken binnen een proefperiode. Daarna moet je voor Netflix betalen om films te downloaden en te kijken.

Technisch gezien is het kijken van films via online videodiensten zoals Netflix geen downloaden. Als je een film kijkt via Netflix wordt deze niet op jouw computer opgeslagen. In plaats daarvan stream je de filmbestanden naar je computer of televisie.

Naast een groot aanbod aan films kun je via streaming videodiensten ook leuke series kijken. Veel series worden exclusief uitgezonden op een streaming videodienst. Zo is House of Cards alleen te bekijken via Netflix en biedt HBO Game of Thrones aan. Een abonnement op een streaming video dienst kost geld: er is dus geen sprake van gratis kijken of downloaden.

Gratis films downloaden

Wil je toch gratis film downloaden dan kan dat met veel verschillende soorten software. Zo vind je op Usenet veel films die je kunt downloaden.

Dat kun je bijvoorbeeld doen met Spotnet of SABnzbD. Ook met veel p2p software kun je gratis film downloaden. Het gebruik van dit soort software is echter illegaal.

Gratis film downloaden is hartstikke illegaal. Let goed op als je toch gratis films download via p2p programma als Bittorrent of via Spotnet.

Doordat je namelijk niet alleen film download maar ook verantwoordelijk bent voor film downloads van andere gebruikers riskeer je hoge boetes vanwege het verspreiden van met copyright beschermd materiaal.

Met p2p software films downloaden

Frostwire

Twijfelachtig is daarnaast ook het gratis films downloaden via Bittorrent met je eigen upload op 0KB/s. In theorie download je dan namelijk alleen van Bittorrent zonder dat je meewerkt aan het uploaden en verspreiden van de film die je download. Toch lijkt het gratis film downloaden via Bittorrent ook op deze manier niet legaal, je werkt namelijk wel mee aan het in standhouden van het Bittorrent netwerk.

Software voor films downloads


FileBot - films, muziek en serie downloads beheren op OS X

Filebot is een ontzettend handig programma voor gebruikers van een Apple Mac die regelmatig films, series of muziek downloaden van Usenet of via Bittorrent. Wil je meer weten over de mogelijkheden van FileBot? Check mijn review van deze handig tool voor je Apple Mac. Met FileBot is het beheren van grote collecties aan tv-afleveringen, films of mp3 bestanden namelijk erg eenvoudig. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk je gehele collectie voorzien van eenduidige naamgeving. En dat ziet er niet alleen heel netjes uit, het is ook nog eens erg handig.lees verder...

AVI - Wat is het voor soort bestand en hoe open je het?

Mensen die wel eens een film of serie downloaden van internet komen de extensie .AVI vast wel eens tegen. Wil je weten wat een AVI bestand is en hoe je een AVI bestand kunt openen? Check dan mijn nieuwe 'Wat is' handleiding waarin ik uitleg wat een AVI bestand is.
Check deze pagina voor meer info over een .MKV bestand
AVI is een bestandsformaat dat al lange tijd gebruikt wordt voor het aangeven van de mogelijkheden van een bestand voor het tegelijkertijd afspelen van video en geluid. AVI bestanden kunnen net zoals DVD's ook ondertiteling en meerdere geluidssporen bevatten.lees verder...

Wat is een SRT bestand?

Na het downloaden van een film of serie vind je in het mapje met de complete download vaak een aantal bestanden. Naast het filmbestand zelf, dat vaak de extensie AVI of MKV heeft, vind je ook vaak een SRT bestand bij je film-download. In deze nieuwe 'Wat is' vertel ik je wat een SRT bestand is en hoe je hem kunt gebruiken. Een SRT bestand vind je altijd terug in combinatie met een filmbestand. In een SRT bestand staat namelijk de ondertiteling van een videobestand. Dit kan Nederlandse ondertiteling zijn maar ook andere landen waar films en series met ondertiteling worden bekeken gebruiken SRT bestanden voor het opslaan en weergeven van ondertiteling bij een film of serie.lees verder...

Any Video Converter

Any Video Converter is een handig programma dat je kunt gebruiken om videobestanden te converteren. De tool wordt uitgebracht onder een freeware licentie en daarom is het beschikbaar als gratis download. Lees alles over AVC, dat je kunt zien als een alternatief voor Handbrake, in mijn korte bespreking.  Als je af en toe een video download van internet en je wilt deze afspelen op je iPad of iPhone dan ken je het probleem vast: je Apple product weigert simpelweg om het bestand te openen. Met Any Video Converter kun je bijna alle video-downloads geschikt maken voor iPad of iPhone. Maar ook kun je met het programma video's omzetten voor andere mobiele apparaten en veel mediaspelers.lees verder...

Quickpar - muziek en films downloads van Usenet controleren en repareren

Quickpar is een gratis programma dat je kunt gebruiken om par2 bestanden te openen. Par2 bestanden krijg je soms binnen als je een film of serie download van usenet. Met een par2 bestand kun je deze download controleren op onvolledigheid. Als blijkt dat een download incompleet is dan kun je met par2 bestanden vaak de download 'redden'.lees verder...

Wat is retentie?

Als je Spotnet, SABnzbD of een ander downloadprogramma voor Usenet gebruikt dan gebeurt het je vast wel eens dat een download mislukt. Een van de redenen van het mislukken van een download kan de retentie van de server die je gebruikt zijn. In deze 'Wat is' vertel ik je wat retentie is.lees verder...

Wat is Usenet?

Downloadprogramma's zoals Spotnet, SABnzbD en NZBGet downloaden bestanden van Usenet.

 Wil je weten wat Usenet is? In deze 'Wat is'-handleiding lees je alles over het antwoord op de vraag.lees verder...

Films en series downloaden op je Synology NAS

Steeds meer mensen hebben een Network-Attached Storage (NAS) systeem in hun meterkast staan voor het opslaan en delen van bestanden.

Maar wist je dat je met veel NAS systemen ook automatisch films of series kunt downloaden van Usenet?lees verder...

NZBGet handleiding, downloaden, installeren en configureren

NZBGet is in de loop der jaren een geduchte concurrent geworden voor SABnzbD.

Net zoals met SABNZD kun je met NZBGet namelijk eenvoudig downloaden van Usenet met behulp van NZB-bestandenlees verder...

Emby Server - Films, muziek en series afspelen

Emby Server is een freeware programma voor het aanbieden van films, series en muziek binnen een thuisnetwerk.

Lees alles over Emby Server in onze handleiding over dit programma dat als alternatief voor Plex Media Server gezien kan worden.lees verder...

Usenet Explorer - rechtstreeks downloaden van nieuwsgroepen

Usenet Explorer is een handig programma om rechtstreeks van nieuwsgroepen te downloaden.

Het programma is daarmee een alternatief voor automatische programma's voor Usenet, zoals Spotnet. Meer informatie in onze handleiding.lees verder...

Par2 bestanden - downloads automatisch herstellen

Mensen die veel films, series of muziek downloaden van internet zien de extensie PAR2 regelmatig voorbijkomen. Maar wat is een PAR2 bestand nou eigenlijk?

In deze nieuwe aflevering in mijn serie 'wat is...?' vind je een antwoord op deze vraag.lees verder...

MKVToolnix - MKV bestanden bewerken en omzetten

MKVToolnix is een programma dat op de computer van iemand die veel films download van internet eigenlijk niet mag ontbreken.

Met deze gratis software kun je namelijk een groot aantal bewerkingen op MKV bestanden loslaten.
lees verder...

Halite - een goed alternatief voor uTorrent of Vuze

Halite is een lichtgewicht downloadprogramma om te downloaden via Bittorrent.

Omdat Halite onder een GPL licentie wordt uitgebracht mag iedereen het programma gratis downloaden en bewerken. Verder kun je het programma installeren in het Nederlands.lees verder...

Spotnet 2.0 - een nieuwe Spotnet

Spotnet is een programma dat door veel mensen wordt gebruikt om te downloaden van Usenet. Helaas kent de nieuwste versie van Spotnet veel problemen. Daarom heeft een groep trouwe gebruikers van Spotnet in eigen beheer een nieuwe versie van het downloadprogramma uitgebracht. Deze versie van Spotnet heeft als officiële naam Spotnet 2.0 gekregen. Toch is deze nieuwe versie van Spotnet niet te vergelijken met versie 1.8.1. Zo kun je sneller en makkelijker downloaden dankzij de handige knoppen in het zoekscherm van Spotnet 2.0.lees verder...

Spotweb - Spotnet via internet

Spotweb is een speciale versie van Spotnet die werkt op webservers, NAS-systemen en thuis-servers.

Wil je weten hoe je Spotweb moet installeren en hoe je met het programma kunt downloaden van nieuwsgroepen? Lees dan onze Spotweb handleiding.lees verder...

AirDC++ downloaden - voor film en muziek downloads

AirDC++ is een downloadprogramma om te downloaden via het DirectConnect protocol. Hiermee verschilt AirDC++ erg van Spotnet (dat download van Usenet) en Frostwire (voor Bittorrent ).

Wil je meer weten over downloaden met AirDC++?lees verder...

Popcorn Time - gratis films en series kijken op internet

Veel mensen in Nederland downloaden de gratis Popcorn Time software om online films en series te kijken.

Popcorn Time is dan ook een erg handig programma dat helaas bijna alleen gebruikt kan worden om illegaal films en series te kijken. Wil jij Popcorn Time downloaden?lees verder...

Tribler software - anoniem downloaden via Bittorrent

Tribler is een gratis programma waarmee je anoniem kunt downloaden.

Tribler werkt via het Bittorrent protocol maar is dankzij end-to-end encryptie volledig anoniem. Ook is de gratis software niet te blokkeren door providers: er worden geen centrale servers gebruikt.lees verder...

Movie Explorer - Films beheren op Apple Mac

Ben je een filmliefhebber en heb je, verspreid over verschillende opslagmedia, een grote collectie aan films?

Dan is de Movie Explorer software (alleen voor Apple Mac) een programma dat je moet proberen. Movie Explorer kun je gratis downloaden uit de Apple Mac store. lees verder...

Deluge downloaden - films, tv-series en muziek downloaden met Bittorrent

Wil je gratis downloaden met Bittorrent dan ken je uiteraard Frostwire en Vuze. Een alternatief voor die programma is Deluge.

Deluge is een downloadprogramma voor Bittorrent dat beschikbaar is voor Apple Mac, Windows en Linux.lees verder...

URD - Downloaden van Usenet op Linux

Spotnet en SABnzbD zijn de meest bekende programma's om muziek, films en tv-series te downloaden van Usenet.

Naast deze twee prima programma's zijn er echter genoeg alternatieven. Ben je op zoek naar Usenet download-software voor Linux? Dan is URD een goede keuze..lees verder...

EMDB - film downloads beheren

EMDB is een handig en klein programma dat je kunt gebruiken om een grote collectie aan film downloads te beheren.

Het programma wordt ontwikkeld door Eric, de afkorting EMDB staat dan ook voor Eric's Movie Database. De naam is daarmee een grote knipoog naar de populaire IMDB website.lees verder...

Vuze download - muziek en films via Bittorrent

Frostwire en uTorrent zijn de twee bekendste programma's om te downloaden met Bittorrent maar ook met Vuze kun je heel goed downloaden via Bittorrent.

Wil je meer weten over het downloaden met Bittorrent via Vuze? lees verder...

Frostwire downloaden - gratis Bittorrent software

Frostwire is een van de populairste programma's om te downloaden via het Bittorrent protocol.

Wil je meer weten over Frostwire of wil je deze gratis software gelijk downloaden? Lees dan op onze Frostwire pagina hoe dat precies moet!lees verder...

DC++ downloaden - Download Software

Voor de mensen die zichzelf een gevorderd downloader durven te noemen is de DC++ software misschien een nieuwe uitdaging. DC++ is een programma om gemakkelijk grote bestanden te downloaden via het Direct Connect p2p protocol. Om te kunnen downloaden via het DC protocol is het downloaden en installeren van de gratis DC++ software een eerste vereiste. Na het downloaden vanlees verder...

Couchpotato - automatisch films downloaden

Couchpotato is een handig programma waarmee je automatisch films kunt downloaden. Couchpotato is beschikbaar voor een groot aantal systemen. Zo kun je de software gebruiken op je computer of laptop maar zijn er ook versies van het programma voor Synology, QNAP en Linux. Couchpotato werkt, net zoals bijvoorbeeld Spotnet, via externe downloadprogramma’s. Een voorbeeld van een programma dat ook werkt metlees verder...

Het beste gratis download programma

nu downloadenGratis muziek, film en software downloaden is tegenwoordig gemakkelijker dan ooit. Het aantal download programma’s is enorm en het gemak waarmee je met die programma’s kunt downloaden is erg groot. In deze handleiding vertel ik je alles over manieren om films, series en muziek te downloaden. Let wel op wat je download en waar je vandaan download. In Nederland is hetlees verder...

Data Crow - Downloads Beheren

Met een groeiende collectie aan muziek, e-books, films en foto’s die je van internet download wordt het beheren van die collectie een tijdrovende klus. Het is daarom een bezigheid waarbij goede software essentieel is. Zeker bij een diverse en grote collectie van downloads is goede beheer-software erg handig. Met Data Crow beheer je snel een grote collectie aan verschillende media.lees verder...

QBittorrent - films, muziek en series downloaden

Om software, muziek en films te downloaden via het Bittorrent protocol heb je goede software nodig. Gelukkig is het aanbod aan Bittorrent software tegenwoordig erg groot.  Welke Bittorrent-client voor jou de beste is hangt af van je wensen. In deze handleiding bespreken we qBittorrent een lichtgewicht programma zonder reclame. Je kunt qBittorrent nu downloaden via de link naast deze pagina. Freewarelees verder...

Newsbin Pro 6.31 download software

Vandaag brachten de ontwikkelaars van Newsbin een nieuwe versie uit van hun download software. Met Newsbin Pro 6.31 haal je namelijk snel en eenvoudig bestanden, zoals films, muziek en software, van de nieuwsgroepen. Newsbin Pro haalt de bestanden in losse pakketjes van een nieuwsgroep en kan daarna op je eigen computer van alle losse bestanden weer een groot bestand maken.lees verder...


Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *