Geplaatst door martijn op 12 aug 2013

Spotnet downloaden


Beoordeel deze pagina

Spotnet downloaden 3.18/5 (63.61%) 732 stem[men]

Spotnet

Spotnet

Het gebruik van Spotnet om software en muziek te downloaden groeit nog steeds enorm. Logisch de software werkt eenvoudig, het aanbod is groot en het downloaden gaat supersnel. Wil je weten hoe je moet downloaden Spotnet? Dan vind je op deze pagina alle informatie die je nodig hebt. Voor problemen met Spotnet verwijzen we je tenslotte graag naar onze handleiding Spotify Problem Solving ;).

Spotnet

Toch zijn er nog veel mensen die niet downloaden met behulp van Spotnet omdat ze niet weten hoe deze software werkt. Daarom vandaag een ‘hoe moet je’ met als onderwerp ‘downloaden met Spotnet‘.

Let wel: het aanbod aan illegale downloads op Spotnet is groot. Gebruik de software dan ook alleen om gratis te downloaden wat ook echt gratis is.

Automatisch TV-series downloaden? Probeer Sickbeard

Spotnet downloaden

Om te kunnen downloaden moet je, logisch, de Spotnet software eerst downloaden en installeren. Je vindt de Spotnet software op een aantal plekken op het internet. Via de link onder het tabblad ‘nu downloaden’ kun je de Spotnet software downloaden. Na het downloaden van het programma, dat slechts 10MB groot is, moet je de installatie doorlopen.

Op zich wijzen de meeste stappen tijdens het installeren van Spotnet zichzelf, alleen het stukje waarin je een Usenet provider moet selecteren vereist extra aandacht. Daarom nu eerst extra informatie over Usenet en de manier waarop Spotnet Usenet gebruikt om gratis downloaden mogelijk te maken.

Usenet, wat is dat?

Usenet is een Engelse term waarvoor het Nederlandse woord ‘Nieuwsgroep’ is. Een nieuwsgroep is een discussie-forum waar naast ‘echte’ discussies ook bestanden geplaatst kunnen worden. Bestanden worden binnen een nieuwsgroep geplaatst in de zogenaamde ‘binaries’. Omdat deze binaries bestanden tot een bepaalde grootte kunnen opslaan worden deze bestanden in stukjes op een nieuwsgroep geplaatst.

Om deze kleine stukjes weer te kunnen downloaden heb je speciale software nodig. Het gebruik van dit soort programma’s is best wel ingewikkeld en daarom is enige jaren geleden de Spotnet software ontwikkeld. Spotnet gebruikt deze lastige software om van nieuwsgroepen te kunnen downloaden in een zeer vereenvoudigde interface.

Daardoor is het downloaden van Usenet veel gemakkelijker geworden: de lastige sofware om het downloaden mogelijk te maken, de interface van Spotnet om het makkelijk te maken. De Spotnet software kun je gratis downloaden via het tabblad ‘downloaden’ bovenaan deze Spotnet handleiding.

Spotnet installeren

Om te kunnen downloaden van Usenet (nieuwsgroepen) heb je een provider nodig. De meeste Nederlandse internet providers bieden hun klanten ook nieuwsgroepen toegang. Zo kun je Spotnet installeren in combinatie met bijvoorbeeld Ziggo, KPN en Tele2. Om Spotnet te kunnen installeren samen met bijvoorbeeld KPN moet je de volgende gegevens gebruiken:

Adres: news.kpn.nl
Poort: 119
Verbindingen: 50
Gebruikersnaam: –
Wachtwoord: –

Let wel op, zowel de gebruikersnaam als het wachtwoord veld mogen leeg blijven, de authenticatie verloopt via het ip-adres en de inloggegevens die je van KPN hebt ontvangen. Uiteraard moet je Wel verbinding maken met Usenet via een internet abonnement van KPN. Heb je internet van Ziggo, Tele2 of een andere provider? Dan werken deze gegevens niet, je zult in dat geval moeten Googlen op ‘Spotnet instellingen Ziggo’.

Spotnet en retentie  of welke provider?

Wil je Spotnet gebruiken zonder dat je gebonden bent aan je eigen internet provider? Dan kun je bijvoorbeeld Giganews gebruiken om verbinding te maken met Usenet. Met Giganews, maar ook met andere Usenet providers, kun je probleemloos downloaden met Spotnet.

Ook is de retentie van dit soort speciale Usenet providers een stuk hoger dan die van de internet providers in Nederland. Retentie is de tijd in dagen waarop een film of album compleet te downloaden is van Usenet. Tenslotte hebben betaalde Usenet providers als voordeel dat ze verbindingen via SSL mogelijk maken, dit betekent dat niemand kan zien wat je precies download met Spotnet (met uitzondering van de provider uiteraard).

Na het instellen van de gegevens van je Usenet provider en het voltooien van de installatie opent zich de gebruikersvriendelijke interface van Spotnet. Als je het programma voor de eerste keer opstart duurt het even voordat de software alle gegevens heeft binnengehaald. Is dat eenmaal klaar dan kun je heel gemakkelijk en snel downloaden met behulp van Spotnet. Je kunt het zoekveld gebruiken maar ook kun je behulp van het keuze menu aangeven wat je precies wilt downloaden.

de beste software voor het downloaden van bestanden van Usenet

De interface van Spotnet

Spotnet en het downloadverbod

In Nederland geldt sinds begin dit jaar een verbod op downloaden uit illegale bron. Dit betekent niet dat het downloaden of gebruiken van Spotnet illegaal is. Wel is het nu verboden om met Spotnet films, tv-series of muziek te downloaden waarop auteursrechten zitten.  In de praktijk zal het downloadverbod niet leiden tot boetes voor mensen die via Spotnet downloaden.

Aan de andere kant zullen Usenet providers strenger moeten gaan optreden in het verwijderen van films, tv-series en software die via Spotnet worden aangeboden. Lukt jouw download van Spotnet niet? Dan is de betreffende download waarschijnlijk verwijderd door je provider.

Conclusie / Spotnet downloaden

Spotnet is een prima manier om gemakkelijk en snel te downloaden. Het aanbod op Usenet is groot alleen is het jammer dat er veel illegale downloads worden aangeboden. Wil je zelf experimenteren met SPotnet dan kun je de software terugvinden op de website die hierboven genoemd wordt. Je kunt die software gratis downloaden en ook aan het verdere gebruik van Spotnet in combinatie met je eigen provider zijn geen kosten verbonden.

Nog een laatste opmerking. Wil je veel kunnen downloaden met Spotnet dan heb je een betaald nieuwsgroepen abonnement nodig. Met een betaald abonnement heb je een langere retentie waardoor je langer terug in de tijd kunt downloaden. Een goede provider die betaalde abonnementen voor Usenet aanbiedt is bijvoorbeeld Giganews. Ook andere betaakde providers kun je prima gebruiken om te downloaden met Spotnet.

Welke versie

Spotnet versies

Spotnet wordt al geruime tijd niet meer doorontwikkeld. De meest recente versie van het programma stamt uit 2012. Deze versie luistert naar nummer 1.8.1. Voor versie 1.8.1. van Spotnet verschenen onder andere versie 1.8, 1,7 en 1.6 van Spotnet.

Het is niet aan te raden om oudere versies van Spotnet te downloaden en te installeren. De kans op problemen tijdens het downloaden is groot met deze oudere Spotnet versies. Vooral de database die in oudere versies wordt gebruikt leidt tot problemen, vastlopers en andere vreemde symptomen tijdens het downloaden met Spotnet.

Nu Downloaden

Spotnet nu downloaden

Wil je Spotnet gaan gebruiken om tv-series, films of muziek te downloaden. Dan kun je via deze link Spotnet downloaden via onze supersnelle server. Gratis en virusvrij, maar downloaden is natuurlijk wel voor eigen risico.

Ook op andere plekken op het internet kun je Spotnet direct downloaden. Controleer altijd met een virusscanner of je Spotnet download virusvrij is: omdat het programma erg populair is voegen internetters regelmatig virussen, spam en malware toe aan een Spotnet download.

Reageer op dit bericht (Spotnet downloaden)

Stel een vraag of plaats je probleem met dit programma

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Notify me by email when my comments gets approved.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

219 reacties op “Spotnet downloaden”

 1. romke zegt:

  Hoi ik heb spotnet geinstalleerd op mijn computer.
  maar hij wil niet updaten.
  iedere keer krijg ik de melding,
  exception of keys ‘system.outofmemoryexception’ was trhown
  hoe los ik het op ?
  mvg Romke

 2. erick zegt:

  mijn vraag is simpel op de radio hoor je steeds dat je niet mag downloaden maar mag het met spotnet waar ik voor betaal nou wel of eigenlijk ook niet ????

 3. michiel zegt:

  hoe krijg ik alle reacties gedownloaded, hij stopt als hij bijna klaar is en zegt dan dat hij niet genoeg geheugen heeft ofzo.

 4. Huub Vleugels zegt:

  Kan door een storing nu niet meer downloaden.
  Hij herkend mijn inlog code niet meer.

 5. Renaat zegt:

  kan niet downloaden