Geplaats door martijn op 12 aug 2013

Downloaden met Spotnet


Beoordeel deze pagina

Downloaden met Spotnet 3.49/5 (69.81%) 259 stem[men]

Spotnet

Spotnet

Het gebruik van Spotnet om software en muziek te downloaden groeit nog steeds enorm. Logisch de software werkt eenvoudig, het aanbod is groot en het downloaden gaat supersnel.

Toch zijn er nog veel mensen die niet downloaden met behulp van Spotnet omdat ze niet weten hoe deze software werkt. Daarom vandaag een ‘hoe moet je’ met als onderwerp ‘downloaden met Spotnet‘.

Let wel: het aanbod aan illegale downloads op Spotnet is groot. Gebruik de software dan ook alleen om gratis te downloaden wat ook echt gratis is.

Automatisch TV-series downloaden? Probeer Sickbeard

Spotnet downloaden

Om te kunnen downloaden moet je, logisch, de Spotnet software eerst downloaden en installeren. Je vindt de Spotnet software onder andere op deze website. Na het downloaden van het programma, dat slechts 10MB groot is, moet je de installatie doorlopen.

Op zich wijzen de meeste stappen tijdens het installeren van Spotnet zichzelf, alleen het stukje waarin je een Usenet provider moet selecteren vereist extra aandacht. Daarom nu eerst extra informatie over Usenet en de manier waarop Spotnet Usenet gebruikt om gratis downloaden mogelijk te maken.

Usenet, wat is dat?

Usenet is een Engelse term waarvoor het Nederlandse woord ‘Nieuwsgroep’ is. Een nieuwsgroep is een discussie-forum waar naast ‘echte’ discussies ook bestanden geplaatst kunnen worden. Bestanden worden binnen een nieuwsgroep geplaatst in de zogenaamde ‘binaries’. Omdat deze binaries bestanden tot een bepaalde grootte kunnen opslaan worden deze bestanden in stukjes op een nieuwsgroep geplaatst.

Om deze kleine stukjes weer te kunnen downloaden heb je speciale software nodig. Het gebruik van dit soort programma’s is best wel ingewikkeld en daarom is enige jaren geleden de Spotnet software ontwikkeld. Spotnet gebruikt deze lastige software om van nieuwsgroepen te kunnen downloaden in een zeer vereenvoudigde interface. Daardoor is het downloaden van Usenet veel gemakkelijker geworden: de lastige sofware om het downloaden mogelijk te maken, de interface van Spotnet om het makkelijk te maken.

Spotnet installeren

Om te kunnen downloaden van Usenet (nieuwsgroepen) heb je dus een provider nodig. De meeste Nederlandse internet providers bieden hun klanten ook nieuwsgroepen toegang. Zo kun je Spotnet installeren in combinatie met bijvoorbeeld Ziggo, KPN en Tele2. Om Spotnet te kunnen installeren samen met bijvoorbeeld KPN moet je de volgende gegevens gebruiken:

Adres: news.kpn.nl
Poort: 119
Verbindingen: 50
Gebruikersnaam: –
Wachtwoord: –

Let wel op, zowel de gebruikersnaam als het wachtwoord veld mogen leeg blijven, de authenticatie verloopt via het ip-adres en de inloggegevens die je van KPN hebt ontvangen. Uiteraard moet je Wel verbinding maken met Usenet via een internet abonnement van KPN. Heb je internet van Ziggo, Tele2 of een andere provider? Dan werken deze gegevens niet, je zult in dat geval moeten Googlen op ‘Spotnet instellingen Ziggo’.

Wil je Spotnet gebruiken zonder dat je gebonden bent aan je eigeninternet provider? Dan kun je bijvoorbeeld Giganews gebruiken om verbinding te maken met Usenet. Met Giganews, maar ook met andere Usenet providers, kun je probleem downloaden met Spotnet. Ook is de retentie van dit soort speciale Usenet providers een stuk hoger dan die van de internet providers in Nederland. Retentie is de tijd in dagen waarop een film of album compleet te downloaden is van Usenet. Tenslotte hebben betaalde Usenet providers als voordeel dat ze verbindingen via SSL mogelijk maken, dit betekent dat niemand kan zien wat je precies download met Spotnet (met uitzondering van de provider uiteraard).

Na het instellen van de gegevens van je Usenet provider en het voltooien van de installatie opent zich de gebruikersvriendelijke interface van Spotnet. Als je het programma voor de eerste keer opstart duurt het even voordat de software alle gegevens heeft binnengehaald. Is dat eenmaal klaar dan kun je heel gemakkelijk en snel downloaden met behulp van Spotnet. Je kunt het zoekveld gebruiken maar ook kun je behulp van het keuze menu aangeven wat je precies wilt downloaden.

de beste software voor het downloaden van bestanden van Usenet

De interface van Spotnet

Spotnet en het downloadverbod

In Nederland geldt sinds begin dit jaar een verbod op downloaden uit illegale bron. Dit betekent niet dat het downloaden of gebruiken van Spotnet illegaal is. Wel is het nu verboden om met Spotnet films, tv-series of muziek te downloaden waarop auteursrechten zitten.  In de praktijk zal het downloadverbod niet leiden tot boetes voor mensen die via Spotnet downloaden.

Aan de andere kant zullen Usenet providers strenger moeten gaan optreden in het verwijderen van films, tv-series en software die via Spotnet worden aangeboden. Lukt jouw download van Spotnet niet? Dan is de betreffende download waarschijnlijk verwijderd door je provider.

Conclusie / Spotnet downloaden

Spotnet is een prima manier om gemakkelijk en snel te downloaden. Het aanbod op Usenet is groot alleen is het jammer dat er veel illegale downloads worden aangeboden. Wil je zelf experimenteren met SPotnet dan kun je de software terugvinden op de website die hierboven genoemd wordt. Je kunt die software gratis downloaden en ook aan het verdere gebruik van Spotnet in combinatie met je eigen provider zijn geen kosten verbonden.

Nog een laatste opmerking. Wil je veel kunnen downloaden met Spotnet dan heb je een betaald nieuwsgroepen abonnement nodig. Met een betaald abonnement heb je een langere retentie waardoor je langer terug in de tijd kunt downloaden. Een goede provider die betaalde abonnementen voor Usenet aanbiedt is bijvoorbeeld Giganews. Ook andere betaakde providers kun je prima gebruiken om te downloaden met Spotnet.

Reageer op dit bericht

Typ je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

179 reacties op “Downloaden met Spotnet”

 1. Beste Spotnet,

  Vraagje ik bekijk al drie jaar mijn films via spotnet, maar sinds een week kan ik mijn films maar niet downloaden . Ligt dit aan spotnet ?

  Wat kan ik doen ?
  Alvast heel erg bedankt om mijn vraag te bekijken.

 2. sylvia zegt:

  Sinds een paar dagen werkt Spotnet niet meer. Hij zoekt verbinding, maar vind het niet.Is Spotnet uit de lucht gehaalt ofzo ? Voorheen nooit geen problemen gehad..Zelfs opnieuw installeren heeft geen succes.
  Zodra ik het icoontje van spotnet aanklik, blijft hij zoeken, en kan alleen gestopt worden door de laptop compleet af te sluiten..

 3. Geert Rakers zegt:

  Ik heb mijn computer op nieuw moeten installeren.
  Dus spotnet ook. Dit lukt helaas niet omdat ik mijn wachtwoord en gebruikers naam kwijt ben. Hoe kan ik de gebruikersnaam en wachtwoord ophalen

 4. corrie postma-beunis zegt:

  ik heb al een provider:vu_postma22 usenet01 heb pas betaald maar spotnet word er steeds uitgegooid :comment starter:get comments:datareader not aviable:sqlite error no such table: comments x save spots complited: commentsettings comment db: lost position sqlite error maar ik zit bij reader voordelig usenet.nl

 5. Ton zegt:

  Sinds 2 dagen werkt Spotnet niet meer goed . Ik krijg een melding van Windows dat Spotnet niet goed werkt en word afgesloten. OOk , bij meerdere malen opnieuw installeren , blijft hij steeds alle reacties ophalen . Bij het opnieuw opstarten moet ik dis steeds 15 min wachten tot hij alles op heeft gehaald ..maar er staan bijna geen nieuwe spots bij. Wie kan mij helpen aub ??

  • Ikke zegt:

   Je moet alle restbestanden van Spotnet van de PC verwijderen voordat je opnieuw installeerd, druk op start en vul dan spotnet in bij programma’s en bestanden zoeken, verwijder vervolgens ALLE mappen en bestanden met de naam sotnet, vervolgens opnieuw installeren en dan zou het moeten werken.

   Groetjes, Ikke

  • Ed zegt:

   Door de windows explorer11 update op 9-9-2014 kreeg ik na een aantal klikken ( spotnet werkt niet meer) nu blijkt dat de headers via explorer worden opgehaalt en door een update te verwijderen werkte alles weer zoals het hoort.

   Ga naar windows update en klik dan op geinstalleerde updates.
   zoek naar 2977629 en verwijder deze.
   Als die verwijdert is laat windows update naar nieuwe updates zoeken en zet dan update 2977629 op verborgen.
   In IE11 zet ook updates automatisch zoeken op uit.
   Gebruik om te internetten google chrome of firefox zolang IE11 problemen geeft met spotnet of verwijder spotnet en zoek een alternatief zoal SabNzb en een online nzb database.

   2977629 Cumulative Security Update for Internet Explorer

 6. Marjan zegt:

  Ik heb spotnet geinstalleerd, maar nu krijg is steeds de volgende melding:
  sqlite error no such table comments
  Wat kan ik doen om dit op te lossen ???
  Ik heb windows 8 en provider is extreme usenet..

  gr Marjan

 7. robert zegt:

  Leuk thanx,,

 8. Nico zegt:

  Geweldig Spotnet had ik het maar eerder genomen!!!

 9. Truus zegt:

  Spotnet staat al een hele tijd op mijn laptop. Sinds 3 weken kan ik niet vernieuwen of verbinding maken. Wat kan ik nu het beste doen?
  Ik heb ook bij de instellingen gekeken of deze goed zijn. Mijn mailadres eindigt op home.nl en heb dan ook news.home.nl ingegeven plus mijn naam en wachtwoord.

 10. jo zegt:

  krijg iedere keer de melding 931 op spotnet weet kan mij iemand helpen wat ik moet doen om op spotnet te komen

 11. helma zegt:

  De laatste tijd zijn er steeds meer bestanden op spotnet die dan een nzb bestand blijken te zijn. Ik probeer ze op te slaan op windows E (D werkt bij mij niet) maar weet niet wat ik dan vervolgens moet doen om het bestand over te zetten naar Epub of in het geval van een tijdschrift PdF. Weten jullie het? Alvast super bedankt !!

 12. Rob zegt:

  Probeer spotnet te herinstalleren op windows 7. Alle sporen van de oude zijn volledig verwijdert.
  Blij de melding krijgen 502 Autentication Failed (502)
  Start ik echter mijn laptop op dan krijg ik de melding niet en kan ik meteen downloaden.
  UYiteraard probeer ik geen dubbele verbinding te maken.
  Voorheen werkte het op de Windows 7 desktop perfect, heb echter om alles schoon te poetsen de pc geformatteerd en geherinstalleerd. Gebruik zoals altijd Windows security essentials op de pc en laptop.

 13. frans zegt:

  heel fijn bedankt

 14. rieamana zegt:

  Hallo mensen. Bij mij geeft hij de foutmelding. exception of type Systemoutofmemoryexception was thrown

 15. annemiek zegt:

  ik heb zojuist spotnet geinstaleerd maar kreeg de code 502 in beeld als ik op een titel van een dvd of cd wil klikken wat moet ik doen

 16. marc bex zegt:

  goed

 17. Anouschka zegt:

  Ik krijg steeds als ik iets wil downloaden de volgende melding
  “kan de NZB (nog) niet vinden, als deze spot nog niet zo oud is, probeer het later nog eens. Soms heeft je provider een vertraging.

  Dat is apart, deze spot is al van een tijd geleden

  Heeft iemand de oplossing???

 18. sharon zegt:

  Hallo.
  Voor iedereen die een melding krijgt met 502 erin. Dat betekent dat je dan weer een usenet abbonoment moet nemen en dan staat er op de site wat je in moet vullen bij poort en dat soort dingen. Ik heb dat ook elke keer maar komt dat me abbonoment afgelopen is. Ik heb een abbo bij yabnews.

 19. AJ zegt:

  Goedemorgen,
  Heeft iemand advies over het volgende..
  Bijna elke film die ik download is incompleet of de bestanden zijn beschadigd.(sabnzb,newsleecher)
  Ik probeer die te repareren(quickpar) en uit te pakken(winrar) maar krijg steeds foutmeldingen.
  ik krijg alleen maar dit soort bestanden binnen(
  fMNUxJkEkI1YiVZ.part01)
  heeft iemand advies want alles heeft jaren goed gewerkt.
  alvast bedankt!!

  Aj

 20. piet zegt:

  wie kan mij helpen ? krijg iedere keer code 502 ?

 21. hans zegt:

  hoi met hans als iet binnen wil halen via spotnet en klik op de pyl dan geeft hy aan gaat niet dan geeft ht adobe reader aan wat is er fout nu