Online muziek luisteren of downloaden, ook op je smartphone.Muziek luisteren of downloaden in 2019: de beste manieren

Geplaatst op: - bijgewerkt op (3.547 weergaven)
Online muziek luisteren of downloaden, ook op je smartphone.

Online muziek luisteren

Muziek luisteren op internet of muziek downloaden van internet kan op veel verschillende manieren. Op deze pagina vind je een aantal manieren om online muziek te  luisteren of downloaden.

In de titel van deze handleiding staat ‘de beste’ manieren. Of dat voor jou ook geldt kan ik niet beoordelen. Zelf download of luister ik mijn muziek altijd via een van de manieren uit deze handleiding.

Verder uiteraard nog even de opmerking dat gratis muziek via bijvoorbeeld Youtube of Spotify legaal is. Muziek downloaden uit illegale bron is dat echter niet. Besluit je om te gaan downloaden via Bittorrent of Spotnet, realiseer je dan dat dat illegaal is. Of je erdoor in de problemen komt is een tweede, maar bij deze ben je gewaarschuwd.

Een aantal downloadprogramma's voor het streamen of downloaden van muziek.

Een aantal downloadprogramma’s voor het streamen of downloaden van muziek.

#1 – Muziek luisteren met Spotify

Spotify

Spotify Free is de meest handige manier om thuis en onderweg gratis muziek te luisteren. Los van de Spotify applicatie en een databundel voor onderweg heb je niet nodig. Spotify Free biedt alle tracks uit de Spotify catalogus in redelijke kwaliteit. Muziek downloaden is niet mogelijk, je kunt alleen muziek luisteren op een smartphone, tablet of computer.

Spotify Free kent een nadeel. Om geld te verdienen met gebruikers die gratis streamen laat Spotify af en toe reclameboodschappen horen. De reclames zijn maar kort en echt vervelend worden ze alleen maar als je op een feestje muziek luistert met Spotify Free. Wil je geen reclame? Overweeg dan een abonnement op Spotify Premium.

#2 – Muziek downloaden van Usenet met Spotnet

Muziek Spotnet spotnet

Muziek van Usenet

Spotnet is een van de meest gebruikersvriendelijke programma’s voor het downloaden van Usenet. Na het instellen van het downloadprogramma met een goede en betaalbare Usenet provider kun je onbeperkt en zonder verdere bijbetaling volledige albums en losse tracks downloaden. Omdat Spotnet gebruik maakt van speciale downloadservers gaat het downloaden van muziek erg snel.

Klik hier voor meer informatie over Usenet.

Een nadeel van Spotnet zit hem in het relatief kleine aanbod. Je vindt vooral veel nieuwe muziek op Usenet. Ben je op zoek naar oudere muziek of wil je graag muziek downloaden uit minder populaire genres? Dan is Spotnet voor jou minder geschikt. Verder is Spotnet ook niet erg handig voor het downloaden van losse tracks. Wil je een liedje luisteren? Dan zijn Spotify of Youtube toch echt handiger.

#3 – Muziek via torrents

Een laatste manier om snel en gratis muziek te downloaden is door het gebruik van torrents in combinatie met een geschikt downloadprogramma om ze te verwerken. Een prima tool voor het downloaden met Torrents is bijvoorbeeld uTorrent. Maar ook Bitcomet of Halite zijn prima downloadprogramma’s op basis van Torrents.

Downloaden via Torrents is qua wet- en regelgeving de meest onveilige manier van downloaden. Door te downloaden via uTorrent, en andere tools die met dezelfde technieken werken, werk je namelijk mee aan het verder verspreiden van je download. Als je een volledig album download met Bittorrent dan verspreid je dit album terwijl je download.

Om te downloaden via Bittorrent heb je, naast geschikte software, torrent-bestanden nodig. Deze vind je bijvoorbeeld via de Pirate Bay maar ook met Google vind je gemakkelijk torrents voor losse mp3 bestanden en volledige albums.

Tot slot

Muziek downloaden of luisteren op internet kan heel eenvoudig. Met Spotify Free heb je zonder kosten een ontzettende database aan muziek tot je beschikking die je gratis kunt streamen.

Wil je volledige albums in MP3 formaat downloaden? Dan kun je beter een downloadprogramma zoals Spotnet gebruiken. Gratis muziek downloaden is, in tegenstelling tot luisteren, vaak illegaal.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.