Gratis downloaden met BittorrentDownloaden met Bittorrent: uTorrent handleiding

Geplaatst op: - bijgewerkt op (99.047 weergaven)
Gratis downloaden met Bittorrent

µTorrent

Als je gratis wilt downloaden van het internet kan dat op een aantal manieren. Een van die manieren is het gratis downloaden met Bittorrent. Bittorrent is de naam van een protocol voor bestandsdeling. Dit betekent in de praktijk dat je via Bittorrent gemakkelijk muziek, films en software kunt downloaden. Wile je weten hoe je moet downloaden met Bittorrent? Lees dan deze handleiding.

Om te kunnen downloaden met Bittorrent moet aan een aantal eisen worden voldaan. In deze handleiding lees je precies hoe je gratis kunt downloaden met behulp van de µTorrent, een van de beste programma’s om te downloaden met Bittorrent.

µTorrent Downloaden

µTorrent is te gratis te downloaden via de website van de ontwikkelaars. Deze vind je via de volgende link. Na het downloaden van de software is het belangrijk om de bittorrent software goed te installeren. Hoe je µTorrent precies moet installeren lees je nu.

De installatie van µTorrent

Dubbelklik op het .exe bestand dat je in de stap hierboven hebt gedownload. De installatie van µTorrent begint gelijk met een welkomstscherm waarin je kunt aangeven in welke taal je uTorrent wil gaan gebruiken. Voor een Nederlandse bediening van de Bittorrent software kies je (uiteraard) voor ‘Dutch’.

taal uTorrent installatie

Kies ‘Dutch’ voor Nederlands

Na het aanklikken van ‘ok’ vervolgt de installatie met het downloaden van de benodigde taalbestanden. Is dat klaar dan opent zich een nieuw scherm waarin het aanklikken van ‘volgende’ genoeg is voor het vervolgen van de installatie van µTorrent.

het welkomstscherm tijdens installatie van de uTorrent installatiehet welkomstscherm van uTorrent

het welkomstscherm van uTorrent

In het volgende scherm van de installatie word je gewaarschuwd voor download-websites en andere malafide partijen die geld proberen te verdienen met het verkopen van de uTorrent download software. Ook zijn er bedrijven die geld vragen voor een zogenaamde ‘bittorrent abonnement’. uTorrent waarschuwt je voor dit soort partijen: betaal nooit voor het gebruik van Bittorrent.

utorrent-zwendel-fraude-waarschuwing

uTorrent wordt door sommigen misbruikt om geld te verdienen

Ben je je bewust van het feit dat gratis downloaden via Bittorrent inderdaad geen geld hoeft te kosten dan klik je op ‘Volgende’. Daarna krijg je een scherm te zien waarin je akkoord moet gaan met de voorwaarden van deze download software. Doe dat door te klikken op ‘Ik ga akkoord’.

Ga je akkoord met de installatie van uTorrent en de voorwaarden van de software?

Ga je akkoord met de installatie van uTorrent en de voorwaarden van de software?

Installatie opties

Na het algemene stuk van de installatie met daarin de algemene voorwaarden en andere minder belangrijke zaken vervolgt de installatie van uTorrent met een scherm waarin voor een aantal opties gekozen kan worden. Allereerst moet je aangeven op welke locatie op je computer de software geïnstalleerd moet worden. Dit kan op elke gewenste harde schijf.

Daarna moet je aangeven of je wil dat uTorrent snelkoppelingen moet maken op je bureaublad, in het menu start en in de ‘snel starten’ pictogrammen in Windows Vista en Windows 7. Na het aanklikken van je wensen klik je weer op ‘volgende’ om de installatie te vervolgen.

Vink aan waar je snelkoppelingen voor uTorrent wilt zien en waar het programma geinstalleerd moet worden.

Vink aan waar je snelkoppelingen voor uTorrent wilt zien en waar het programma geinstalleerd moet worden.

In het nu volgende scherm moet je aangeven of uTorrent tijdens het opstarten van je computer of laptop gelijk moet beginnen met het verwerken van eventuele downloads. Daarnaast kun je de download software automatisch laten goedkeuren door de Windows Firewall. Maak je keuze en klik op volgende om de installatie te vervolgen.

Meer installatie opties voor uTorrent

Meer installatie opties voor uTorrent

Wil je extra gratis download mogelijkheden laat in het nu volgende scherm het vinkje staan. Kies je ervoor om je computer snel te houden? Verwijder het vinkje in onderstaand scherm dan om verder te gaan met het installeren van de Bittorrent software. Ook in het scherm wat volgt kun je het beste alle vinkjes uitzetten. Doe je dat niet dan loop je het risico op spyware en de irritante Ask Toolbar. Een laatste scherm vraagt je naar een nieuwe Twitter/Youtube app. Ook hiervoor geldt, klik op ‘weigeren’ en dan op ‘voltooi’.

Hieronder zie je de drie schermen waarmee je extra overbodige software kunt installeren op je computer. In principe adviseren wij je om geen van deze extra programma’s te installeren. Ze voegen niets toe aan het gratis downloaden met Bittorrent.

niet doen!

niet doen!

niet doen!

niet doen!

ook niet doen!

ook niet doen!

uTorrent opstarten en beginnen met downloaden

Na het voltooien van de installatie, die vaak in enkele seconden al klaar is, start uTorrent automatisch op. Om nu gratis downloaden mogelijk te maken moet je op zoek naar torrent bestanden. Een populaire pagina voor het verkrijgen van Torrent bestanden is bijvoorbeeld de Pirate Bay.

De interface van uTorrent

De interface van uTorrent

Helaas is die website moeilijk bereikbaar voor Nederlandse internetters. Een andere manier om torrent bestanden te krijgen om zo gratis downloaden mogelijk te maken is door het gebruik van Google. Zoek in Google bijvoorbeeld om ‘ubuntu torrent’ om een torrent bestand te krijgen om Ubuntu, een gratis besturingssysteem op basis van Linux, te verkrijgen.

met Google kun je gemakkelijk torrent bestanden vinden

met Google kun je gemakkelijk torrent bestanden vinden

Door na het downloaden van het torrent bestand te klikken op je net gedownloade bestand begint uTorrent gelijk met het downloaden van het bestand. Je krijgt onderstaand scherm te zien waarop je een aantal opties kunt kiezen om het downloaden op jouw manier te laten verlopen.

downloaden-met-utorrent

Zo moet je downloaden met uTorrent

Downloaden en voltooien

Na het bevestigen van je download begint uTorrent met het binnenhalen van je gratis software, filmbestanden of muziek. Dit kan, afhankelijk van je verbinding en de beschikbaarheid van hetgeen je download, enkele minuten tot dagen duren. Het bestand dat wij gratis downloaden is snel binnen: in het screenshot hieronder zie je dat de download supersnel binnenkomt en dat we het bestand al snel kunnen gebruiken.

Het downloaden gaat snel in dit geval :)

Het downloaden gaat snel in dit geval 🙂

Conclusie

Gratis downloaden met Bittorent en uTorrent software gaat erg gemakkelijk. De installatie vergt even wat oplet-werk maar na de installatie is het een kwestie van Torrent bestanden vinden en deze inladen in uTorrent.

Heb je vragen of opmerkingen over deze handleiding? Laat het dan weten als reactie onder dit bericht. Heb je zelf tips om gratis downloaden mogelijk te maken, of kun je goed handleidingen schrijven? Laat het ons dan ook weten 🙂

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

15 reacties

 • Johan

  Vind ik een goede site

 • hoi als ik ergens op een site komt om een film te downloaden krijg ik te zien direct downloaden maar dan gaat die niet in mijn torrent dan opent die een ander progamma ik zie ook veel andere icoons waar ik op kan klikken maar ik weet niet welke ik aan moet klikken om het bestand in mijn u torrent te krijgen
  gr henk

 • lente

  he ik downloadde via torrent vinder maar dat gaat nu niet meer weten jullie geen andere site

 • Hoe zit het met downloaden met bittorrent van films en tv-series? Waar vind ik goeie torrent-bestanden? Pirate Bay doet het hier niet. Ik wil graag films downloaden met Bittorrent. Graag hulp, ik gebruik utorrent maar dat doet het goed. het gaat echt om het vinden van torrent-bestanden.

 • ik kijk graag horrors ik vind het gaaf om te zien

 • jonathan

  hoy heb een probleem die site waar ik vroeger op danloude die bestaat nu niet meer …
  kan er mij iemand zeggen hoe in nu mijn films moet gaan hallen voor de danloud via torrents

 • spel

  Ik vind Vuze een beter alternatief om te downloaden dan uTorrent, het programma wat je hierboven aanraadt. Vuze gaat vaak sneller en installeert een stuk makkelijker. Vuze vind je snel terug via Google, ook om Vuze te downloaden.

 • hi,ik wil veilig leuke en actie films downloden en liefs zo eenvoudig als het kan ,, welke kan ik dan nemem en liefs gratis

 • Ron

  Ola.

  Is er ook een optie voor windows 10?
  Ik wil af en toe een filmpje maar vooral eBooks downloaden.
  Wie kan mij helpen?

 • ger

  alles wat ik nu download heeft maar de grootte van een klein vierkant hoe kan dat

 • ca

  Ik lees dat Torrent Kickaas kan niet meer via Google. Wat is een alternatief ?

 • Patricia

  Ik maak al gebruik van Utorrent zolang ik me kan herinneren nu heb ik een nieuwe laptop gekocht met windows 10, hierbij heb k geen problemen gehad tot een week geleden, alles wat ik nu download wil op de een of andere manier niet downloaden, heb al meerdere keren utorrent eraf gegooid en opnieuw geinsteleerd maar niets helpt, heeft iemand enig idee wat ik nu kan doen?

 • Ingrid

  Hallo,

  Ik snap er niks van. misschien moet ik toch maar bij vuze blijven.
  Maar weet er iemand een goede site om series te downloaden?
  Tot nu toe gebruikte ik [niet toegestaan]
  Maar ik kan daar bv agents of shield niet meer vinden.

  Vrgr, Ingrid

 • Glenn Benjamins

  Hallo,
  Het is wel handig om dit te hebben maar op welke sites moet je nu je films downloaden?
  Dit zou erg handig zijn want dit staat hier niet in vermeld.

  Gr. Glenn Benjamins