Malwarebytes Anti-RansomwareBescherm je computer tegen ransomware met Malwarebytes

Geplaatst op: - bijgewerkt op (260 weergaven)
Malwarebytes Anti-Malware

Malwarebytes.

Ransomware is software die bestanden op je computer gijzelt. Pas na betaling van een fiks bedrag in euro’s, dollars of Bitcoin krijg je deze bestanden weer terug. In de tussentijd kun je je bestanden niet gebruiken omdat ze zijn versleuteld.

Ransomware is niet alleen super vervelend. Ook is deze groep schadelijke software een bedreiging van je online privacy. Zeker omdat je als onschuldige computergebruiker steeds meer risico loopt op besmettingen met ransomware.

WannyCry, Petya, Zepto, Telecrypt en Locky zijn maar enkele ransomware programma’s die voor veel narigheid kunnen zorgen. De afgelopen maanden waren vooral Petya en Wannacry verantwoordelijk voor veel schade bij bedrijven en particulieren. Goede bescherming tegen ransomware is dan ook essentieel.

Klik hier voor gratis software om je te beschermen tegen computervirussen. Denk daarnaast ook altijd aan het maken van een goede back-up.

Malwarebytes is een bekende fabrikant van software die je beschermt tegen adware en malware. Vooral de Malwarebytes Anti-Malware software wordt door veel mensen gebruikt om zichzelf te beschermen tegen schadelijke en kwaadwillende software.

Maar Malwarebytes maakt meer soorten beveiligingssoftware. Zo ontwikkelt het bedrijf ook een tool die je beschermt tegen exploits. Verder ontwikkeld Malwarebytes sinds kort ook ook een Anti-Ransomware-tool.

Uiteraard heb ik dit programma gedownload en geinstalleerd om te zien wat de tool doet en hoe hij werkt. Mijn ervaringen met beta 9 van Malwarebytes Anti-Ransomware onder Windows 10 lees je in deze bespreking.

Downloaden en installeren

Het installatiebestand voor de software is slecht enkele MB’s groot, de download is dan ook snel binnen. Na het openen van het installatiebestand start de installer. Na het desgewenst aanpassen van enkele instellingen start de installatie die ook snel weer klaar is.

De installatie van Malwarebytes Anti-Ransomware is simpel.

De installatie van Malwarebytes Anti-Ransomware is simpel.

Is de installatie succesvol voltooid dan start Malwarebytes Anti-Ransomware gelijk met realtime bescherming tegen verschillende soorten ransomware. De enige manier waarop je dit kunt controleren is door het openen van het dashboard van het programma.

Dit dashboard kun je openen via het startmenu van Windows 10. Handiger is het om via de iconen in de taakbalk van Windows het programma te openen. Dubbelklik op het Anti-Ransomware icoon om het dashboard te openen.

Het dashboard van de tool is erg overzichtelijk.

Het dashboard van de tool is erg overzichtelijk.

Via het dashboard van Malwarebytes Anti-Ransomware kun je een aantal instellingen wijzigen. Verder is het mogelijk om bestanden in quarantaine te zetten en kun je bestanden uitsluiten van ransomware bescherming.

Tot slot is het mogelijk om de ransomware bescherming uit te schakelen door te klikken op ‘Stop Protection’. Wil je helpen met het verbeteren van de software? Gebruik dan de knop Feedback.

Tot slot

Ransomware is erg vervelend en gevaarlijk voor je online privacy. Een complete bescherming tegen ransomware is lastig, nieuwe schadelijke software overspoelt het internet dagelijks. Beveiligingssoftware loopt in dat opzicht altijd achter de feiten aan.

Toch is Malwarebytes Anti-Ransomware een prima aanvulling op je pakket aan beveiligingsmaatregelen onder Windows 10. Heb je een goede firewall, een anti-virusprogramma en maak je wekelijks een back-up van je bestanden? Voeg dan Malwarebytes Anti-Ransomware toe aan je computer of laptop.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.