Malwarebytes Anti-MalwareMalwarebytes Anti Exploit – Beveilig je computer

Geplaatst op: - bijgewerkt op (858 weergaven)
Malwarebytes Anti-Malware

Malwarebytes Anti-Malware

MalwareBytes is een grote naam op beveiligingsgebied. Vooral de anti-malware software van het bedrijf wordt door veel mensen gebruikt. Maar naast dat programma ontwikkelt Malwarebytes ook andere software om computers te beveiligen tegen virussen, exploits en hacks.

Zo kun je op de website van het bedrijf Malwarebytes Anti-Exploit gratis downloaden. Met dat programma bescherm je je computer of laptop tegen problemen in webbrowsers en Java. Malwarebytes Anti-Exploit is zowel beschikbaar als gratis download en als betaalde versie.

Meer bescherming

Bescherming tegen exploits is erg belangrijk. Een exploit is een fout in een programma waarvan de ontwikkelaar nog niet weet dat deze fout er is. Binnen de kortste keren misbruiken kwaadwillenden exploits om jouw computer te hacken.

In de meeste gevallen lossen software-ontwikkelaars exploits snel op. Toch kan het gebeuren dat in de periode tussen de ontdekking van de fout en het fixen hackers misbruik maken van de exploit. Een exploit is vaak terug te vinden op een computer door speciale software.

Een schermafbeelding van malwarebytes anti-exploit.

Een schermafbeelding van malwarebytes anti-exploit.

De Malwarebytes Anti-Exploit software scant je computer bijvoorbeeld op abnormaal geheugengebruik, vreemde schijfactiviteit op hoge processorbelasting op vreemde momenten. Al deze gebeurtenissen kunnen namelijk wijzen op een exploit die wordt misbruikt.

Betaald en gratis

Malwarebytes Anti-Explit kun je gratis downloaden via de link op deze pagina. Verder is er een betaalde versie van het programma die extra mogelijkheden biedt. Zo scant de betaalde versie naast je browser en de Java software ook Microsoft Office en Adobe Reader op exploits.

Zowel de betaalde versie als de gratis variant van dit anti-exploit programma zijn alleen beschikbaar voor Windows computers. OS X en Linux zijn ook kwetsbaar voor exploits maar omdat veel meer mensen Windows gebruiken op hun computer zijn hackers vooral op zoek naar exploits voor dit OS.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.