MalwareBytes - Anti-MalwareMalwarebytes Anti-Malware – verwijdert malware en spyware

MalwareBytes - Anti-Malware

MalwareBytes – Anti-Malware

Helaas zijn er veel bedrijven die hun geld verdienen met het verspreiden van software die jouw computer (en die van vele anderen) minder veilig maakt.

Dit soort schadelijk software wordt malware genoemd. Ook spyware en adware zijn vergelijkbare soorten software die jouw computer meer kwaad dan goed doen. 

Klik hier voor het verschil tussen ad-, mal- en spyware.

Gelukkig is er op internet genoeg gratis software te vinden die jouw computer (of laptop) veiliger maakt door adware, spyware en malware op te sporen en te verwijderen. Een van de software-bedrijven die al jarenlang werkt aan anti-malware software is Malwarebytes. Dit bedrijf bracht deze week een nieuwe versie uit van haar Malwarebytes Anti Malware software.

In deze nieuwe versie heeft vooral de interface een flink opfrisbeurt gekregen. Ook kent het programma andere verbeteringen. Zo worden automatisch nieuwe updates binnengehaald op het moment dat een scan gestart wordt. Ook krijgen gebruikers een melding als een nieuwe beta-versie van Malwarebytes beschikbaar komt.

Hoe werkt de Malwarebytes Anti Malware software?

De Malwarebytes Anti Malware software is vooral bedoeld op het vinden en verwijderen van diverse programma’s die jouw computer onveilig maken voor het gebruik van bijvoorbeeld internetbankieren. Ook simpelweg surfen op internet kan tot een onveilige bezigheid gerekend worden als de computer die je gebruikt voorzien is van spyware, adware of malware. De bedrijven die deze software verspreiden voorzien de browser van reclames waar je niet op zit te wachten. Het regelmatig scannen van je computer met de Malwarebytes Anti Malware software is dan ook verstandig als je graag veilig op internet surft.

Hoe krijg je adware op je computer?

Door het downloaden van illegale bestanden loop je een groot risico op het binnenhalen van spyware, adware of malware. Ook het openen van e-mails met onbekende bijlages is een groot risico op het verkrijgen van spyware of adware op je computer. Een goede (gratis) virusscanner downloaden kan een hoop schelen en ook het regelmatig uitvoeren van programma’s zoals Malwarebytes Anti Malware helpt.

De Malwarebytes software die deze week uitkwam biedt een groot aantal verbeteringen. Zo is de interface flink op de schop gegaan zodat deze nog gebruikersvriendelijker is. Ook zijn diverse verbeteringen aangebracht in het programma die de veiligheid van je computer en de andere software die je gebruikt nog beter zijn. Ook blokkeert de software nog sneller websites die malware, adware of spyware op je computer willen installeren.

De nieuwe interface van MalwareBytes Anti-Malware

De nieuwe interface van MalwareBytes Anti-Malware

De interface van de Malwarebytes anti-malware software

De oude interface van de Malwarebytes anti-malware software

Gratis pro-versie voor de Anti Malware software

Omdat de versie die je via de link naast dit artikel kunt downloaden als beta wordt uitgebracht kun je gratis de pro-versie van de Malwarebytes Anti Malware software registreren. Dit moet je doen door via het menu te kiezen voor registratie. Je kunt daarna met ID MBAM2BETA en key 4XZHE-6ANRN-TKWCV-EV6HZ-G79PH gratis de pro versie van de Anti-Malware software van Malwarebytes uitproberen.

Een laatste tip: deze gratis software is erg goed in het verwijderen van schadelijke programma’s op jouw computer. Maar geen schadelijke software installeren is natuurlijk nog veiliger. Zorg er daarom voor dat je altijd weet wat je installeert als je toestemming geeft voor het downloaden en installeren van software. Ook is het verstandig om je browser (of je Chrome, IE of Firefox gebruikt) altijd up-to-date te houden. Veel adware en spyware wordt namelijk verspreid via veiligheidsproblemen in jouw browser.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Een reactie