MalwareBytes - Anti-MalwareMalwareBytes downloaden: bestrijd malware en spyware

Geplaatst op: - bijgewerkt op (3.051 weergaven)
MalwareBytes - Anti-Malware

MalwareBytes

Steeds meer computergebruikers krijgen te maken met malware, spyware of ransomware (Petya/NoPtaya). En dat is niet alleen vervelend omdat je computer niet meer werkt.

Cybercriminelen zijn steeds actief op zoek naar privacy gevoelige informatie. Vooral inloggegevens voor telebankieren, sociale media en e-mail accounts zijn bijna nergens meer veilig.

Goede software om je computer te beschermen tegen schadelijke software is wordt dan ook steeds belangrijker. MalwareBytes is zo’n programma dat je computer of laptop met Windows 10 beschermt tegen kwaadwillende software.

Tip

Klik hier voor het verschil tussen ad-, mal- en spyware.

Malwarebytes brengt al jarenlang de beste software tegen malware, spyware en ransomware uit. Regelmatig verschijnen er nieuwe versies van de Malwarebytes anti-malware tool. Ook afgelopen week kwam er een nieuwe versie uit.

In deze nieuwe versie heeft vooral de interface een flink opfrisbeurt gekregen. Deze is een stuk overzichtelijker en handiger in het gebruik. Daarnaast worden scans sneller uitgevoerd en herkent de tool een aantal ransomware-tools.

Verder biedt nieuwe versie een aantal andere verbeteringen. Zo worden automatisch nieuwe updates binnengehaald op het moment dat een scan gestart wordt. Ook krijgen gebruikers een melding als een nieuwe beta-versie van Malwarebytes beschikbaar komt.

Hoe werkt de Malwarebytes?

Malwarebytes Anti Malware is vooral bedoeld op het vinden en verwijderen van diverse programma’s die jouw computer onveilig maken voor het gebruik van bijvoorbeeld internetbankieren.

Ook simpelweg surfen op internet kan tot een onveilige bezigheid gerekend worden als de computer die je gebruikt voorzien is van spyware, adware of malware. De bedrijven die deze software verspreiden voorzien de browser van reclames waar je niet op zit te wachten.

Het regelmatig scannen van je computer met Malwarebytes is dan ook verstandig als je graag veilig op internet surft. Hierbij maakt het niet uit of je Windows 10 of Windows 8 gebruikt.

Hoe krijg je adware op je computer?

Door het downloaden van illegale bestanden loop je een groot risico op het binnenhalen van spyware, adware of malware.

Ook het openen van e-mails met onbekende bijlages is een groot risico op het verkrijgen van spyware of adware op je computer.

Een goede (gratis) virusscanner downloaden kan een hoop schelen en ook het regelmatig uitvoeren van programma’s zoals Malwarebytes helpt.

De Malwarebytes software die deze week uitkwam biedt een groot aantal verbeteringen. Zo is de interface flink op de schop gegaan zodat deze nog gebruikersvriendelijker is. Ook zijn diverse verbeteringen aangebracht in het programma die de veiligheid van je computer en de andere software die je gebruikt nog beter zijn. Ook blokkeert de software nog sneller websites die malware, adware of spyware op je computer willen installeren.

De nieuwe interface van MalwareBytes Anti-Malware

De nieuwe interface van MalwareBytes Anti-Malware

De interface van de Malwarebytes anti-malware software

De oude interface van de Malwarebytes anti-malware software

Gratis pro-versie voor de Anti Malware software

Omdat de versie die je via de link naast dit artikel kunt downloaden als beta wordt uitgebracht kun je gratis de pro-versie van de Malwarebytes Anti Malware software registreren.

Dit moet je doen door via het menu te kiezen voor registratie. Je kunt daarna met ID MBAM2BETA en key 4XZHE-6ANRN-TKWCV-EV6HZ-G79PH gratis de pro versie van de Anti-Malware software van Malwarebytes uitproberen.

Een laatste tip: deze gratis software is erg goed in het verwijderen van schadelijke programma’s op jouw computer. Maar geen schadelijke software installeren is natuurlijk nog veiliger.

Zorg er daarom voor dat je altijd weet wat je installeert als je toestemming geeft voor het downloaden en installeren van software. Ook is het verstandig om je browser (of je Chrome, IE of Firefox gebruikt) altijd up-to-date te houden. Veel adware en spyware wordt namelijk verspreid via veiligheidsproblemen in jouw browser.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een reactie