WinFF downloadenVideo converteren voor iPad of iPhone met WinFF

Geplaatst op: - bijgewerkt op (650 weergaven)
WinFF downloaden

WinFF

WinFF is een gratis programma voor het omzetten van videobestanden. De tool verschilt vooral van de concurrentie (HandBrake, Freebrake) in haar eenvoud. Iedereen met een beetje handigheid kan met WinFF een video omzetten naar het formaat voor de iPad of iPhone. Maar ook een MKV bestand omzetten naar AVI of WMV kan iedereen met WinFF.

Voordelen WinFF

WinFF biedt een aantal voordelen in vergelijking met de concurrentie. De al genoemde eenvoud van het programma is er een van die voordelen. Ik heb nog nooit een programma gezien waarmee je zo makkelijk films en series die je van internet hebt gedownload kunt omzetten naar een formaat voor iPhone of tablet.

WinFF is beschikbaar als Nederlandstalige software.

WinFF in het Nederlands 🙂

Daarnaast is WinFF een van de weinige tools voor het converteren van videobestanden die gewoon in het Nederlands beschikbaar is. Omdat WinFF beschikbaar is onder een freeware licentie hebben een aantal gebruikers van de tool deze in het Nederlands vertaald.

Het feit dat WinFF beschikbaar is als Nederlandstalige software draagt zeker bij aan de gebruikersvriendelijkheid van de tool. De grote knoppen met Nederlandse namen laten precies zien wat de functie is van deze knoppen.

Je kunt met WinFF video's omzetten naar een aantal bestandsformaten.

Je kunt met WinFF video’s omzetten naar een aantal bestandsformaten.

Hoe moet je een video omzetten met WinFF

Heb je WinFF gedownload en geinstalleerd? Dan is het nu tijd om een video om te zetten. En dat is een kwestie van het uitvoeren van de volgende stappen:

 1. Klik op ’toevoegen’ om het videobestand te selecteren dat je wil omzetten. In het vierkante venster verschijnt nu het pad naar de video die je wil converteren.
 2. Vervolgens kun je nu in het scherm ‘details over de uitvoer’ een aantal opties aanpassen die invloed hebben op  het bestand dat er uit komt.
  1. In het tabblad ‘beeld’ kun je aanpassingen doen rondom de weergave van de nieuwe video. Zo kun je de video bijvoorbeeld roteren.
  2. Via ‘Geluid’ kun je het volume en de snelheid van het bijbehorende geluid aanpassen.
  3. Met behulp van ‘uitsnijden’ kun je bepaalde delen van de video wegknippen. Denk aan zwarte balken aan de zijkant bijvoorbeeld.
  4. Via ’tijd’ kun je een bepaalde gedeelte van de video omzetten door de start- en eindtijd aan te geven.
  5. Tot slot kun je via het tabblad ‘FFmpeg’ handmatig parameters toevoegen voor de FFmpeg plugin die WinFF gebruikt. Dit is voor gevorderde gebruikers wellicht handig, zij kunnen bijvoorbeeld ondertiteling toevoegen.
 3. Tot slot kun je aangeven in welke map het nieuwe videobestand opgeslagen moet worden door de doelmap aan te geven. Normaal gesproken wordt je video, film of tv-serie aflevering opgeslagen in je documemten.
 4. Om de video om te zetten hoef je nu alleen de knop ‘Converteren’ aan te klikken. Je video wordt nu door WinFF omgezet met behulp van de door jou ingegeven opties. Is het programma klaar? Dan krijg je een melding en kun je in je documenten je geconverteerde video terugvinden.
Een videobestand (in dit geval een mp4) geschikt maken voor je iPhone.

Een videobestand (in dit geval een mp4) geschikt maken voor je iPhone.

Tot slot: WinFF downloaden

Ben je op zoek naar een handig programma voor het omzetten van video’s? Dan is WinFF de beste keuze van alle software die momenteel beschikbaar is. Vooral de eenvoud van het programma maakt van deze tool een echte aanrader.

Daarnaast zijn de instelmogelijkheden en de snelheid waarmee de tool films omzet een groot voordeel. Tot slot is WinFF een gratis programma zonder spyware en adware. En dat zie je tegenwoordig nog maar weinig.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.