handbrake - ipad / iphoneHandBrake downloaden – Video Omzetten voor iPad en iPhone

Geplaatst op: - bijgewerkt op (3.749 weergaven)
handbrake - ipad / iphone

HandBrake

Als je een film of tv-serie wil kijken op je iPad of iPhone dan moet je deze video eerst geschikt maken voor een van beide Apple producten. De tablets en smartphones van Apple werken namelijk niet met .avi of .mkv bestanden. En juist deze bestanden komen je vaak tegen als je een gratis film download.

Ben je op zoek naar gratis software om films, tv-series of andere video’s om te zetten naar het formaat voor iPad of iPhone? Download dan nu de HandBrake software: gratis software voor het omzetten van videobestanden naar bijna elk willekeurig formaat, en dus ook het formaat voor iPad en iPhone.

Wil je films of tv-series downloaden, gebruik dan Spotnet!

HandBrake downloaden

De HandBrake software voor het omzetten van videobestanden kun je downloaden via de website van de ontwikkelaars, deze is te bereiken via HandBrake.fr. De HandBrake software is beschikbaar voor alle grote besturingssystemen. Zo kun je Handbrake downloaden voor Apple Mac, Windows (alle versies vanaf XP) en diverse Linux varianten.

Verder zijn de systeemeisen voor HandBrake laag, wel is een snelle computer aan te raden als je Handbrake intensief wil gaan gebruiken. Het omzetten van videobestanden van het ene formaat naar het andere kost veel rekenkracht. Een wat oudere computer kan prima video omzetten, alleen zal het in dat geval meer tijd kosten.

Handbrake is, zoals je al kon lezen, volledig gratis te downloaden. Ook het gebruik van de software is gratis. En omdat HandBrake onder een open-source licentie wordt uitgebracht zal de software voorlopig ook nog gratis blijven.

HandBrake installeren en gebruiken

Het gebruik van de HandBrake software is erg eenvoudig. Via een gemakkelijk te begrijpen interface kun je videobestanden (afkomstig van een DVD of van internet) inladen. De HandBrake software herkent ontzettend veel videoformaten. Wat voor video je ook hebt, HandBrake kan hem hoogstwaarschijnlijk omzetten naar een formaat dat je overal kunt afspelen.

Je kunt HandBrake gebruiken om tv-series en films om te zetten naar een iPad of iPhone video.

Je kunt HandBrake gebruiken om tv-series en films om te zetten naar een iPad of iPhone video.

Daarnaast kun je uiteraard aangeven welk formaat je graag als eindresultaat wil zien. Zo kun je aangeven dat je van een divx bestand een H.264 bestand wil omzetten. Ook kun je video’s maken die je op je iPad of iPhone kunt afspelen.

HandBrake: de beste keuze?

Wil je films, tv-series of andere videobestanden omzetten? Dan is de HandBrake software een prima keuze. Uiteraard omdat de software helemaal gratis te downloaden is, maar ook omdat HandBrake erg uitgebreid is en vele mogelijkheden biedt. Wil je video geschikt maken voor iPad of iPhone? Dan kun je niet om de HandBrake software heen.

Update augustus 2014

Vandaag verscheen een nieuwe versie van dit programma om video om te zetten naar een formaat voor bijvoorbeeld iPone, iPod of Apple-TV. Via de link naast dit artikel kun je de software gratis downloaden. Ook het verdere gebruik van dit programma is volledig gratis. Video omzetten? Handbrake downloaden.

Update februari 2015

In de update van Handbrake die vandaag uitkwam zitten een aantal nieuwe codecs waardoor Handbrake video kan omzetten in nog veel meer formaten. Gebruik je Handbrake? Dan is een update aan te raden. Wil je video converteren? Dan is Handbrake nu een nog betere (gratis) keuze.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.