MPC-BE: voor het afspelen van audio en video

Geplaatst op: - bijgewerkt op (561 weergaven)

MPC-BE

MPC-BE is een alternatief voor de standaard Windows 10 mediaspeler. Met de gratis software kun je films en muziekbestanden afspelen op een laptop of computer waarop Windows is geinstalleerd. Meer over MPC-BE in mijn bespreking van deze gratis software.

MPC-BE wordt ontwikkeld op basis van de Media Player Classic software. Die tool wordt op haar beurt weer gemaakt met delen van de oorspronkelijke Windows code van het gelijknamige Microsoft programma. Microsoft zelf is al jaren geleden gestopt met de klassieke mediaspeler.

MPC-BE biedt, omdat het wordt gemaakt op basis van een origineel Windows programma, een aantal voordelen. Zo is de tool erg snel omdat er voor de interface weinig resources worden gebruikt. Alle processorkracht van je computer wordt gebruikt voor het openen en afspelen van video- en geluidsbestanden.

De interface van MPC-BE is eenvoudig. Hierdoor is het programma erg snel.

De interface van MPC-BE is eenvoudig. Hierdoor is het programma erg snel.

MPC-BE biedt ondersteuning voor een groot aantal bestandsformaten. De meest gangbare formaten voor video en audio (MP3, OGG, WMV, MKV, MP4) worden zonder problemen afgespeeld. Maar ook meer exotische en minder bekende formaten voor audio en video worden in de meeste gevallen zonder problemen afgespeeld.

Verder biedt MPC-BE ook ondersteuning voor het afspelen van geripte DVD’s en muziek-cd’s in het ISO formaat. Maar ook kun je het programma gebruiken voor het afspelen van blu-ray discs, muziek-cd’s en dvd’s. Via de eenvoudige interface kun je gemakkelijk vorige en volgende tracks of chapters selecteren.

MPC-BE is vooral erg geschikt voor gebruikers die regelmatig films, tv-series of albums downloaden van internet. Voor films en series is de tool vooral geschikt omdat je handmatig Nederlandstalige ondertiteling kunt toevoegen aan MKV of MP4 bestanden. Voor muziekbestanden is het mogelijk om artwork, songteksten en informatie over artiesten weer te geven.

Tot slot: Nederlandstalig en gratis

MPC-BE wordt aangeboden in een groot aantal talen. Standaard neemt de tool de taal over van je Windows installatie. Gebruik je een Nederlandstalige versie van Windows dan zal MPC-BE ook als Nederlandstalige software geinstalleerd worden. Via de instellingen van MPC-BE kun je het programma ook in andere talen gebruiken.

Wil je een andere standaard videospeler voor Windows maar is MPC-BE niet de tool die je zoekt? Dan is VLC een ander alternatief dat prima bruikbaar is. Ook dat programma kun je gratis downloaden. Ook BS.Player is een gratis alternatief voor het afspelen van films, series en muziekbestanden die je van internet hebt gedownload.

Ben je enthousiast geworden over MPC-BE en wil je MPC-BE downloaden als alternatief voor de Windows Mediaspeler? Gebruik dan bovenstaande link om een zip-bestand te downloaden met nieuwste versie van de software.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.