VLC Mediaplayer gratis downloadenVLC Mediaplayer – muziek en films afspelen zonder problemen

Geplaatst op: - bijgewerkt op (15.874 weergaven)
VLC Mediaplayer gratis downloaden

VLC Mediaplayer

Heb je problemen met het afspelen van bepaalde film- of muziekbestanden die je van internet hebt gedownload? Negen van de tien keer ligt dat aan de mediaspeler software die je gebruikt.

Veel software kan net dat ene bestand niet afspelen omdat het video of geluidsformaat niet wordt ondersteunt. Gelukkig kun je VLC downloaden om zo problemen met het afspelen van video te voorkomen of op te lossen.

Doordat de makers van video en muziekbestanden steeds andere software gebruiken voor het maken van hun bestanden ervaren veel gebruikers problemen met het afspelen van films en muziek die ze van internet downloaden. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing: door de VLC mediaplayer te downloaden los je bijna alle problemen met het afspelen van video op.

VLC downloaden

VLC Media Player is een gratis programma dat hier op de redactie van downloadcentrum.com nog niemand teleurgesteld heeft. Of je nu .avi, .ogg, .mov of .wav bestanden hebt, VLC speelt ze allemaal probleemloos af. Regelmatig verschijnen er nieuwe versies van VLC die verbeteringen en bugfixes bieden. Vrij recent verscheen er ook weer een update van VLC.

Zo biedt de gratis software nu ondersteuning voor processors met meerdere cores, waardoor het programma zeker op nieuwe computers een stuk sneller is. Inmiddels is er alweer een nieuwe versie van VLC te downloaden via de website van de ontwikkelaars. En daarnaast is VLC nu het beste programma om te downloaden als je MKV bestanden wil afspelen.

gratis mediaspeler software downloaden

VLC Media Player Interface

Doordat VLC Media Player open-source en cross-platform is vind je versies van deze software voor Windows, Mac OS X en Linux. Ook andere besturingssystemen worden ondersteund en zelfs zal de VideoLan binnenkort een Android versie van haar mediaspeler software uitbrengen.

VLC speelt bijna alles zonder problemen af

Het grote voordeel van de VLC media Player, naast de brede ondersteuning voor diverse besturingssystemen, zijn natuurlijk de vele codecs die standaard ondersteund worden.

Heb je bijvoorbeeld een .avi bestand waarbij je in Windows mediaspeler alleen geluid hebt? Dan kun je met VLC gewoon de video met beeld en geluid afspelen.

Ook andere obscure bestandsformaten worden ondersteund en VLC media Player speelt zelfs .swf (flash) bestanden af. Kortom: heb je problemen met het afspelen van muziek of films die je hebt gedownload? Probeer de gratis VLC software.

VLC Mediaplyer gratis downloaden

Wil je de VLC Mediaspeler uitproberen in combinatie met een video die je met je normale speler niet kunt afspelen? De VLC Mediaspeler kun je gratis downloaden via de link bovenaan deze pagina.

Heb je toch nog problemen met video die je niet kunt openen? Reageer dan onder dit bericht en wie weet kunnen we je helpen. Ook voor problemen met VLC kun je natuurlijk onder deze handleiding reageren.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 reacties

 • R. Hermes

  De VLC-speler gebruik ik al lang maar hapert zeer vaak, reageert niet (“er wordt naar een oplossing gezocht..”), zit dan compleet vast, wil dan ook geen andere file meer afspelen en verplicht me dan om een andere speler (Potplayer) te gebruiken! Want nieuwe VLC-versies hebben hetzelfde probleem!
  Ik heb ook een video gemaakt van een paar seconden wat er dan te zien is. Maar die kan ik hier niet bijvoegen!

  De vraag: Wat is hier aan de hand?

  • Ales

   VLC kan geen enkel srt tekst herkennen of detecteren noch met mp4 noch met Avi film

   Ik heb geprobeerd met de laatste versie van VLC maar niets helpt.
   Wie kan mij hier mee helpen?

   Ik krijg steeds deze melding:
   VLC is niet in staat de structuur van de invoer te herkennen:

   De structuur van ‘file:///C:/Users/Gino/Desktop/MP4/Arriving%20in%20Piana%20degli%20Albanesi%2C%20Sicily-FX0uWYqqWRk_x264.srt’ kon niet worden gedetecteerd. Zie het logboek voor details.

 • R. Hermes

  De VLC-speler gebruik ik al lang (mp4, mp3) maar hapert zeer vaak, reageert niet (“er wordt naar een oplossing gezocht..”), zit dan compleet vast, wil dan ook geen andere file meer afspelen (dus dan Ctrl-Alt-Del) en verplicht me dan om een andere speler (Potplayer) te gebruiken! En nieuwe VLC-versies hebben hetzelfde probleem!
  Ik heb ook een video gemaakt van een paar seconden wat er dan te zien is. Maar die kan ik hier niet bijvoegen!

  De vraag: Wat kan dit veroorzaken?