Wat voor extensie is .M2TS?Wat is een MT2S bestand en hoe open je het?

Geplaatst op: - bijgewerkt op (6.116 weergaven)
Wat voor extensie is .M2TS?

M2TS

Tijdens het downloaden van films en series kom je allerlei extensies tegen. Een van de relatief nieuwe extensies die je tegenwoordig vaak tegenkomt als je aan het downloaden bent is de M2TS of MTS extensie.

Wil je weten wat de M2TS extensie precies is? Of heb je een M2TS bestand gedownload maar kun je het bestand niet openen? In deze ‘wat is’ vertel ik je alles over M2TS bestanden, inclusief tips voor gratis software om deze bestanden te openen of te converteren.

Tip:

Klik hier voor informatie over bestanden met de MKV extensie.

Wat is een M2TS bestand?

Een bestand met de extensie .M2TS of .MTS bevat een film of serie in hoge kwaliteit. Sony gebruikt het bestandsformaat namelijk voor het opslaan van video die geschikt is voor blu-ray en avchd. Naast het videospoor bevatten bestanden met de M2TS extensie ook audiosporen en andere informatie in hoge kwaliteit.

In het kort is een MTS of M2TS bestand dus een bestand met een film, serie of ander beeldmateriaal met daarbij ook audiosporen en eventuele andere mediasporen, zoals ondertiteling.

M2TS afspelen met VLC

VLC Mediaplayer gratis downloaden

VLC Mediaplayer

Voor het afspelen van M2TS bestanden gebruik ik VLC Mediaplayer. Dit gratis programma speelt, afhankelijk van de hardware die je gebruikt, M2TS videobestanden probleemloos af. Ook ondersteunt VLC de eventuele ondertitelingssporen die het bestand bevat af en kun je wisselen tussen de audiosporen die het M2TS bestand bevat.

Naast VLC Mediaplayer kun je ook met stand-alone mediaspelers M2TS bestanden afspelen. Zo gebruik ik een Raspberry Pi met Kodi erop om video’s in het M2TS bestand af te spelen maar ook de XTreamer die ik al jarenlang als mediaspeler gebruikt werkt zonder problemen met MTS bestanden.

M2TS concerteren met Handbrake

Heb je een film of serie gedownload in het M2TS formaat en wil je deze afspelen op een device dat geen M2TS ondersteunt? Dan kun je met verschillende programma’s MTS bestanden converteren.

Een van de handigste programma’s voor het omzetten van videobestanden is HandBrake. Een van de voordelen van Handbrake is dat het programma compatible is met veel verschillende bestandsformaten.

Wil je een MTS of M2TS bestand omzetten naar bijvoorbeeld AVI of MKV? Dan kan dat vrij eenvoudig met Handbrake. Voor meer informatie over het omzetten van videobestanden van MTS naar een ander formaat check je mijn HandBrake handleiding.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een reactie

  • Arend

    Super heldere uitleg, bedankt! Nog een vraag: ik heb om een of andere reden van mijn camera opnames zowel .M2TS files als .MTS files. De M2TS files hebben datumtijd als naam, de MTS files alleen een volgnummer (0001 etc). Ze nemen veel plek in, ik wil één van de twee weggooien. Kan ik beter de M2TS of de MTS weggooien?