Wat is een AVI bestand?AVI – Wat is het voor soort bestand en hoe open je het?

Geplaatst op: - bijgewerkt op (5.399 weergaven)
Wat is een AVI bestand?

Een AVI bestand

Mensen die wel eens een film of serie downloaden van internet komen de extensie .AVI vast wel eens tegen. Wil je weten wat een AVI bestand is en hoe je een AVI bestand kunt openen? Check dan mijn nieuwe ‘Wat is‘ handleiding waarin ik uitleg wat een AVI bestand is.

Check deze pagina voor meer info over een .MKV bestand

AVI is een bestandsformaat dat al lange tijd gebruikt wordt voor het aangeven van de mogelijkheden van een bestand voor het tegelijkertijd afspelen van video en geluid. AVI bestanden kunnen net zoals DVD’s ook ondertiteling en meerdere geluidssporen bevatten.

In 1992 introduceerde Microsoft het Audio Video Interleave (AVI) formaat. Windows stond toen nog in de kinderschoenen en Microsoft wilde met het AVI formaat het afspelen van video in Windows makkelijker maken.

Wat is een extensie?

Een extensie is het stukje van een bestandsnaam achter de punt in deze bestandsnaam. Een extensie vertelt je meer over de inhoud of functie van een bestand.

AVI: een video container

Een AVI bestand is een container voor video die door andere software wordt gemaakt. Zo kun je Xvid en DivX video opslaan als AVI. De meeste films en series die je van internet kunt downloaden in DivX of Xvid formaat worden dan ook opgeslagen als AVI.

Omdat een AVI bestand gebruikt wordt als video-container, een soort van opslag voor video, kan het gebeuren dat je een AVI niet kunt openen. Ook kan een AVI bestand soms problemen geven tijdens het afspelen. Zo zijn haperingen en slecht geluid problemen die vaak voorkomen bij het afspelen van AVI-bestanden.

AVI afspelen en problemen oplossen

Om problemen met AVI bestanden op te lossen en om AVI bestanden af te kunnen spelen is een goede mediaspeler erg belangrijk. Het beste programma voor het afspelen van AVI bestanden is VLC.

VLC nu downloaden? Dan kan hier.

VLC is een mediaspeler die is geoptimaliseerd voor het ondersteunen van de meest gebruikte formaten voor filmbestanden. Je kunt met VLC dus films en series in het AVI formaat afspelen.

De VLC media speler werkt probleemloos samen met AVI bestanden.

De VLC media speler werkt probleemloos samen met AVI bestanden.

Handig aan VLC is dat je AVI kunt openen maar dat het programma ook alle codecs die gebruikt worden voor het opslaan van AVI bestanden ondersteunt. AVI bestanden openen met VLC lost al je problemen op die je hebt met het afspelen ervan. Uiteraard wel met de opmerking dat je computer snel genoeg moet zijn voor het afspelen van video en dat het AVI bestand foutloos is.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.