QuickparQuickpar – muziek en films downloads van Usenet controleren en repareren

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.458 weergaven)
Quickpar

Quickpar

Quickpar is een gratis programma dat je kunt gebruiken om par2 bestanden te openen. Par2 bestanden krijg je soms binnen als je een film of serie download van usenet.

Met een par2 bestand kun je deze download controleren op onvolledigheid. Als blijkt dat een download incompleet is dan kun je met par2 bestanden vaak de download ‘redden’.

Om de par2 bestanden te gebruiken om een incomplete download alsnog volledig te maken heb je software nodig die par2 bestanden kan openen en verwerken. En daar komt Quickpar dus om de hoek kijken.

Door de par2 bestanden te openen met Quickpar zal het programma automatisch controleren of de bestanden van je download compleet zijn. Is dit niet het geval dan zal Quickpar met de gegevens uit de Par2 bestanden proberen je download compleet te maken.

Wat is een par2 bestand?

Een par2 bestand bevat informatie die software zoals Quickpar kan gebruiken om het originele bestand dat je van Usenet download te kunnen controleren en herstellen. De technische details zijn nogal ingewikkeld en overstijgen de informatie op downloadcentrum.com. Ik verwijs je dan ook graag naar Wikipedia.org voor meer info over par-bestanden.

Quickpar werkt niet altijd

Quickpar maakt de bestanden uit je download compleet door alle par-bestanden te gebruiken. Maar zelfs dan komt het best vaak voor dat Quickpar haar taak niet succesvol kan afronden: je blijft dan dus zitten met een incomplete download.

 

Helaas werkt Quickpar niet altijd. Je blijft dan zitten met een incomplete film- of muziek-download.

Helaas werkt Quickpar niet altijd. Je blijft dan zitten met een incomplete film- of muziek-download.

Kan Quickpar je download niet meer redden? Dan zit er niets anders op dan deze te verwijderen en via een andere weg je download opnieuw te zoeken en te downloaden.

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.