Paintbrush gratis downloaden - Paint voor Apple Mac.Paintbrush: Paint voor Apple Mac

Geplaatst op: - bijgewerkt op (835 weergaven)
Paintbrush gratis downloaden - Paint voor Apple Mac.

Paintbrush – Paint voor Apple Mac.

Paintbrush is een gratis tool voor Apple Mac om eenvoudige afbeeldingen mee te maken. Het programma valt dan ook te vergelijken met het bekend, of beruchte ;-), Microsoft Paint en het iets meer biedende Paint.NET.

Paintbrush maakt geen deel uit van de software die wordt meegevelerd op je Macbook, iMac of MacPro. Om de tool te kunnen gebruiken moet je het programma eerst downloaden (gratis) via de link bovenaan deze review.

PaintBrush wordt ontwikkeld vanuit de gedachte dat Apple voorheen altijd een gratis tekstverwerker en een gratis programma voor bewerken van afbeeldingen uitgaf. 25 Jaar geleden waren er zowel MacWrite als MacEdit voor het maken en bewerken van teksten en afbeeldingen. MacEdit verdween van het toneel en MacWrite werd omgedoopt tot TextEdit.

Paintbrush: voor eenvoudige bewerkingen

Om MacEdit een waardige opvolger te geven wordt er nu dus door een third-party ontwikkelaar PaintBrush ontwikkeld. Met deze tool kun je afbeeldingen maken met behulp van eenvoudige tools. Zo kun je paintbrushen, vrije lijnen tekenen en ondersteunt de tool het maken van vierkanten, cirkels en lijnen.

Verder biedt Paintbrush mogelijkheden tot het maken en aanpassen van teksten in afbeeldingen. Wil je een eenvoudig logo maken? Dan kan dat prima met PaintBrush. Hierbij maken de ontwikkelaars wel de opmerking dat PaintBrush absoluut geen vervanging is voor Photoshop of een ander professioneel programma voor het bewerken en maken van afbeeldingen, foto’s en andere grafische media.

De interface van Paintbrush ziet er gelikt uit.

De interface van Paintbrush ziet er gelikt uit.

PaintBrush ondersteunt standaard een groot aantal bestandsformaten voor het werken met afbeeldingen. Je kunt met de tool PNG, JPG, GIF, BMP en TIFF bestanden openen. Ook kun je afbeeldingen opslaan in een van deze formaten. Dit betekent in de praktijk dus ook je afbeeldingen kunt omzetten van het ene bestandsformaat naar het andere.

Conclusie

Heb je een Macbook of iMac en zoek je een gratis tool voor het maken of bewerken van afbeeldingen? Dan is PaintBrush een goeie oplossing… tenminste… als je eenvoudige bewerkingen op afbeeldingen wil uitvoeren.

Voor meer geavanceerde bewerkingen op afbeeldingen en voor het aanpassen van foto’s is een meer professionele tool beter geschikt. Je kunt dan beter een tool als Photoscape downloaden (ook gratis) of investeren in een professioneel pakket als Photoshop.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.