PhotoScape downloadenPhotoScape – gratis software voor het bewerken van foto’s en afbeeldingen

Geplaatst op: - bijgewerkt op (602 weergaven)
PhotoScape downloaden

PhotoScape

PhotoScape is een programma om foto’s en afbeeldingen te bewerken onder Windows 10. Naast eenvoudige bewerkingen kun je met de tool ook professionele effecten aan foto’s toevoegen. Mijn ervaringen met Photoscape lees je in deze bespreking van de tool.

Het downloaden en installeren van Photoscape stelt weinig voor. Het installatiebestand is nog geen 100 MB groot en deze is dan ook zo binnen. Ook de installatie is weinig ingewikkeld. Na het doorlopen van de installer, die geen adware meelevert, staat Photoscape binnen een paar minuten op je PC.

De installatie van PhotoScape is eenvoudig. Er wordt geen spyware of adware meegeleverd.

Photoscape start je op via het startmenu of door het icoon op je bureaublad aan te klikken. Is het programma eenmaal opgestart dan krijg je het startscherm te zien. Vanuit dit startscherm kun je in een menubalk kiezen voor een van de mogelijkheden van de tool. Deze mogelijkheden zie je ook in het ronde menu op het startscherm.

Photoscape biedt een groot aantal mogelijkheden.

Photoscape biedt een groot aantal mogelijkheden.

Wil je een foto bewerken door hem te vergroten of juist te verkleinen? Dan kies je in het menu voor ‘Foto bewerken’. Deze mogelijkheid staat bovenin het cirkelvormige menu. In het onderdeel ‘fotobewerking’ kies je nu in de file-browser aan de linkerkant van het scherm voor de locatie op je computer waar deze foto die je wil bewerken zich bevindt.

Door eenmaal op de foto te klikken zal deze zich openen in het rechterdeel van Photoscape. Hier kun je nu aan het werk met het bewerken van de foto. Zo kun je een lijst toevoegen aan de afbeelding en is het mogelijk om de afmetingen van een foto aan te passen. Verder biedt het programma nog een aantal andere mogelijkheden voor het bewerken van een foto. Deze opties zijn zichtbaar in het onderste gedeelte van de tool.

Fotobewerking met Photoscape.

Fotobewerking met Photoscape.

Naast het bewerken van foto’s en afbeeldingen kun je een groot aantal andere taken uitvoeren met Photoscape. Zo kun je animated gifs (gif-animatie) maken aan de hand van korte filmpjes en kun je afbeeldingsbestanden omzetten van RAW naar JPG. Ook kun je afbeeldingen samenvoegen en is het mogelijk om foto album te maken van een groot aantal afbeeldingen.

Tot slot

Ben je op zoek naar gratis software voor het bewerken van foto’s en afbeeldingen? Dan is Photoscape een prima programma. Ik heb het programma een uurtje gebruikt om te kijken welke mogelijkheden de tool heeft. Mijn ervaringen in deze periode zijn dat Photoscape gemakkelijk en snel werkt en dat de tool voor iedereen met een beetje kennis van de terminologie rondom het bewerken van foto’s gemakkelijk te gebruiken is.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.