TeamspeakTeamspeak – chatten op internet via Voice Over IP

Geplaatst op: - bijgewerkt op (270 weergaven)
Teamspeak

Teamspeak

TeamSpeak is een programma waarmee je kunt chatten via VOIP. TeamSpeak biedt gebruikers de mogelijkheid om in een chatroom met elkaar te praten. En daarmee is het programma niet te vergelijken met bijvoorbeeld Skype of Whatsapp. Met die programma’s kun je maar met een persoon tegelijkertijd voice-chatten. 

TeamSpeak wordt door de mogelijkheden om met meerdere mensen tegelijkertijd te chatten in een chatroom veel gebruikt door gamers. Tijdens het spelen van multiplayer-spelletjes waarbij in grotere teams gestreden wordt kunnen leden van een team gemakkelijk met elkaar praten en toch doorspelen.

Door de opzet van TeamSpeak is het VOIP-programma geschikt om gebruikt te worden door duizenden mensen tegelijkertijd. Maar ook voor kleinere groepen, minimaal twee, kun je in een chatroom via VOIP met elkaar overleggen.

Wat heb je nodig voor Teamspeak?

Om gebruik te kunnen maken van TeamSpeak moet je een aantal dingen regelen:

  1. Een server: TeamSpeak werkt via een centrale server waarop iedereen met wie je wil chatten moet inloggen. Je kunt deze server zelf hosten met behulp van de TeamSpeak-server software. Ook kun je via Google een betaalde TeamSpeak server gebruiken.
  2. De software: iedereen die een chatroom wil binnengaan moet de cliënt-software van TeamSpeak downloaden en installeren. Verder moet je van de beheerder van de server inloggegevens ontvangen.
  3. De juiste hardware: uiteraard moet je computer zijn uitgerust met een goede koptelefoon en microfoon. Nog beter (en zeker handiger) is een degelijke headset. Zo kun je vrijuit praten tijdens het gamen.
Een schermafbeelding van TeamSpeak.

Een schermafbeelding van TeamSpeak.

TeamSpeak downloaden

TeamSpeak kun je downloaden in twee verschillende versies. Voor eindgebruikers volstaat de client-versie van het programma. Met deze versie van het programma moet je inloggen op een ‘slot’ binnen een TeamSpeak server. Vervolgens kun gelijk chatten met andere gebruikers.

De client versie van Teamspeak kun je downloaden voor alle grote besturingssystemen. Verder zijn er versie van het chatprogramma voor iOS en Android. Deze versies zijn minder geschikt voor het gamen: voor Android en iOS zijn simpelweg minder multiplayer games beschikbaar.

Wil je zelf een TeamSpeak server online plaatsen? Dan moet je de TeamSpeak Server versie downloaden. Deze versie van TeamSpeak is bedoelt om een server aan te maken waarop andere gebruikers kunnen chatten.

TeamSpeak server kun je downloaden voor Windows en OS X. Maar ook biedt het bedrijf dat TeamSpeak maakt ook versies voor FreeBSD en Linux aan. En dat is logisch aangezien dat besturingssystemen zijn met een hoge uptime en veel betrouwbaarheid: ideaal voor het online zetten van een server.

 

TeamSpeak installeren

Het installeren van TeamSpeak is voor client versie een fluitje van een cent. Het doorlopen van de installer en het accepteren van de algemene voorwaarden is het enige dat je moet doen om TeamSpeak te kunnen gebruiken. Je hebt wel inloggegevens nodig van een TeamSpeak server. Je kunt geen rechtstreekse chats starten met het programma.

Voor het installeren van de Server versie van het programma is meer kennis van zaken vereist. Toch is het opzetten van een TeamSpeak Server relatief eenvoudig. Zeker voor Windows en OSX systemen bestaat die installatie uit duidelijke stappen. Voor Linux en FreeBSD is de installatie lastig, zoek hulp bij een Linux expert als je TeamSpeak op een Linux of FreeBSD server wil gebruiken.

bron: TeamSpeak forum

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.