Whatsapp gratis softwareWhatsapp downloaden en online berichten versturen

Geplaatst op: - bijgewerkt op (8.430 weergaven)
Whatsapp gratis software

Whatsapp

Whatsapp is een van de meestgebruike applicaties op smartphones en tablets met mobiel internet. En omdat gratis software voor mobiele telefoons nog maar weinig onder de aandacht is geweest op downloadcentrum.com. bespreken we vandaag Whatsapp. Als je gratis berichten wil versturen en ontvangen via je smartphone dan moet je Whatsapp downloaden.

Over Whatsapp


Whatsapp is gratis te downloaden en te gebruiken op smartphones op basis van Windows, Android, Apple, Blackberry en Symbian. Het enige waar je voor moet betalen tijdens het gebruik van Whatsapp is het dataverkeer dat je genereert met het versturen van Whatsapp berichten. In korte tijd is Whatsapp marktleider geworden in de markt voor het versturen en ontvangen van berichten naar mobiele telefoons.

Let op!

Het gebruik van Whatsapp is het eerste jaar gratis. Je provider (degenen die jou aansluit op een mobiel netwerk, denk aan Vodafone of KPN) rekent echter een vergoeding voor het dataverkeer dat het gebruik van Whatsapp kost. Nu bestaat een Whatsapp bericht niet uit een grote hoeveelheid data, het loont wel de moeite om eerst uit te zoeken hoeveel het dataverkeer je gaat kosten bij het gebruik van Whatsapp.

Als je thuis Whatsapp via wifi gebruikt dan kost het versturen en ontvangen van berichten uiteraard geen geld. Na het eerste jaar gratis gebruik van Whatsapp is een eenmalige aankoop van de Whatsapp software noodzakelijk.

Systeemeisen

De interface van de Whatsapp berichtensoftware

Whatsapp interface

Zoals gezegd draait Whatsapp op een groot aantal smartphones. De berichten software draait momenteel op alle iPhones die iOS versie 4.3 of nieuwer hebben. Let op: Whatsapp werkt niet op iPods via wifi en iPads via Wifi en 3G. Als je iPhone gejailbreakt is dan kan het versturen en ontvangen van berichten via Whatsapp problemen opleveren.

Ook alle Android smartphones worden ondersteund. Alleen Android telefoons met een versie ouder dan 2.1 worden niet ondersteund in de huidige versie van Whatsapp. Aangezien bijna alle Android smartphones op versie 2.2 of hoger draaien is de kans dat net jouw smartphone niet ondersteund wordt erg klein.

De systeemvereisten van Whatsapp op Blackberry, Windows Phone en Symbian smartphones vind je terug op de website van Whatsapp.

Whatsapp Downloaden

Wil je Whatsapp gaan gebruiken dan kun je de software gratis downloaden uit de downloadwinkel die bij jouw smartphone hoort. Voor Apple is dat natuurlijk de App-store. Voor Android smartphones kun je Whatsapp downloaden uit de Google Play store. Na het downloaden start de installatie gelijk en binnen enkele minuten kun je starten met het verzenden en ontvangen van Whatsapp berichten.

Om te weten te komen welke vrienden ook Whatsapp gebruik kan de software alle contacten in je telefoon scannen. Alle mensen uit je contacten lijst die ook Whatsapp gebruiken worden vervolgens automatisch toegevoegd. Ook kun je vrienden die geen Whatsapp hebben een berichtje sturen om ze uit te nodigen ook Whatsapp te installeren.

De Whatsapp software om gratis berichten te versturen en te ontvangen op je smartphone is erg handig. Zeker als je een bundel hebt voor mobiel internet dan is gebruik van Whatsapp veel gemakkelijker en voordeliger dan het versturen van een sms’je. Wil je Whatsapp uitproberen je kunt de software gratis downloaden uit de download-winkel op je smartphone. Ook via de link naast dit artikel kun je de software terugvinden.

Heb je problemen met Whatsapp? Laat dan een berichtje achter onder deze pagina. Wie weet kunnen wij (of onze bezoekers) je helpen met je Whatsapp probleem 🙂

Nieuws en updates

Whatsapp deelt gegevens met Facebook

In de nieuwe algemene voorwaarden van Whatsapp laat het bedrijf weten account gegevens te gaan delen met moederbedrijf Facebook. Wil je dat niet? Lees dan deze handleiding.

Minder inbraken door Whatsapp groepen

Buurten waar bewoners een buurtwacht oprichten die via een Whatsapp groep berichten over verdachte personen uitwisselt zijn zeer succesvol. In een Tilburgse wijk daalde het aantal inbraken na het oprichten van een Whatsapp groep met maar liefst 50%.

Nog een reden om Whatsapp te downloaden dus! Moet je wel even je buren toevoegen aan een Whatsapp groep en regelmatig berichten sturen over verdachte personen en activiteiten in je buurt.

Whatsapp krijgt Cloudbackup via Google

In een nog uit te brengen nieuwe verse van Whatsapp zit een nieuwe en erg handige toepassing verborgen. Het zal namelijk mogelijk worden om berichten, foto’s en video’s automatisch in een Google Drive map op te slaan. Uiteraard moet je een Google account hebben om toegang te krijgen tot een Google Drive. Na het koppelen van Whatsapp met Google Drive kunnen gebruikers aangeven dat bestanden in de cloud moeten worden opgeslagen.

Whatsapp kent in Nederland ruim 9 miljoen gebruikers

Whatsapp liet vandaag in een reactie weten dat ruim 9 miljoen mensen in Nederland Whatsapp gebruiken. Het is daarmee de meest populaire app voor smartphones. Ook wereldwijd groeit het aantal mensen dat Whatsapp download nog altijd gestaag.

Whatsapp zorgt voor onrust door blauw vinkje

Whatsapp heeft in een nieuwe versie van haar software een nieuwe feature geïntroduceerd waar veel mensen niet blij mee zijn. Het is vanaf vandaag voor verzenders van berichten namelijk te zien of een bericht gelezen is. Als er bij een verzonden bericht een blauw vinkje komt te staan betekent dit dat het bericht is gelezen door de ontvanger. Tot op heden was alleen te zien of een berichtje was afgeleverd.

Veel mensen die Whatsapp gebruiken willen liever niet dat verzenders weten of berichtjes al dan niet gelezen worden. Vooral de verplichting tot antwoorden bij een gelezen berichtje stuit bij veel mensen tegen de borst. En laat dat nu juist makkelijk op te lossen zijn: het is immers je eigen keuze om niet te reagaren op een Whatsapp bericht.

Inmiddels is bekend dat je door het downloaden van een Whatsapp update de blauwe vinkjes kunt uitschakelen. Veel mensen kunnen dus weer opgelucht ademhalen.

Whatsapp telt 400 miljoen gebruikers

Vandaag werd bekend gemaakt dat het aantal actieve gebruikers van Whatsapp inmiddels meer dan 400 miljoen bedraagt. Daarmee is de populaire Whatsapp software groter dan bijvoorbeeld Twitter. Elke maand groeit het aantal mensen met 25 miljoen: dat is het aantal mensen dat Whatsapp maandelijks dus downloaden en installeren op hun Smartphone.

Daarnaast liet Whatsapp ook weten dat dagelijks 16 miljard berichten worden verstuurd. Een gemiddelde whatsapp gebruiker verstuurt 40 berichten per dag. Elk van deze berichten is gemiddeld gericht aan twee anderen. Dat betekent dus dat dagelijks 32 miljard berichten worden ontvangen. Ook het aantal foto’s dat via Whatsapp verstuurd wordt is enorm: 500 miljoen stuks per dag!

Aantal Nederlandse gebruikers van Whatsapp

Volgens recente cijfers telt Whatsapp in Nederland bijna 10 miljoen actieve gebruikers. Dat zijn geen unieke gebruikers, veel mensen downloaden whatsapp op meerdere apparaten. Je kunt Whatsapp namelijk tegelijkertijd gebruiken op meerdere smartphones.

Whatsapp overgenomen door Facebook

Vandaag werd bekend dat Whatsapp wordt overgenomen door Facebook. Het overnamebedrag voor Whatsapp is enorm: bijna 12 miljard euro betaald Facebook voor de populaire berichtenservice. Ook Google was in de race voor het overnemen van Whatsapp, de zoekgigant wilde echter niet meer betalen dan 8 miljard. Whatsapp downloaden gaat nu nog gewoon via de Whatsapp website. Hoe de toekomst van Whatsapp eruit gaat zien is nog onbekend; de overname van Whatsapp door Facebook moet eerst goedgekeurd worden door de Amerikaanse mededingingsautoriteiten.

Veel mensen downloaden Whatsapp

Op 1 april 2014 brak Whatsapp een nieuw berichten-record. Doordat steeds meer mensen Whatsapp downloaden en doordat bestaande gebruikers Whatsapp steeds intensiever gebruiken werden er op 1 april 64 miljard berichten verstuurd en ontvangen via het Whatsapp netwerk.

Doordat steeds meer mensen Whatsapp gebruiken om te communiceren binnen groepen bedroeg het aantal ontvangen berichten 44 miljard. Daarnaast werden er 20 miljard berichten verstuurd. Ook het aantal gebruikers van Whatsapp groeit nog steeds fors. 465 Miljoen mensen hebben Whatsapp op hun smartphone gedownload. Dat zijn 65 miljoen meer gebruikers dan in december vorig jaar.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

6 reacties

 • diede

  Whatsapp bestaat al jaren, deze software had al veel eerder op je site moeten staan 😉

  maar whatsapp is inderdaad erg gemakkelijk en zeker een aanrader voor mensen die wel een smartphone hebben maar nog altijd sms-berichten sturen.

 • oja

  ik heb een probleem met Whatsapp, het lijkt alsof berichtjes niet meer aankomen. wie weet hoe het komt dat dit gebeurt, ik verstuur de berichtjes wel en er komt zo’n tekentje in whatsapp te staan dat het bericht verstuurd is. de ontvanger zegt dat hij het berichtje niet heeft gekregen. ik heb een android telefoon van samsung (ace) en ik gebruik al een paar maanden whatsapp zonder problemen. sinds kort heb ik dit dus!!!! help me aub.

  • martijn

   hoi, heb je geprobeerd om whatsapp van je telefoon af te halen en het appje er daarna weer op te zetten. Volgens diverse bronnen lijkt het erop dat berichten die niet aankomen vaak te maken hebben met een verouderde versie van Whatsapp. Wil je proberen om je probleem op deze manier op te lossen? Lukt het niet laat het dan weten 🙂

 • ik wil nu whatsapp downloaden en makkelijk

 • Patrick

  400 miljoen gebruikers en 40 berichten gemiddeld per dag, dat is wat. Als ik dit vroeger had verstuurd via de sms was ik nu failliet. 🙂