Zo moet je je whatsapp gegevens niet delen met Facebook.Zo deel je je Whatsapp gegevens niet met Facebook

Geplaatst op: - bijgewerkt op (561 weergaven)
Zo moet je je whatsapp gegevens niet delen met Facebook.

Zo deel je je whatsapp gegevens niet met Facebook.

Whatsapp maakt al jarenlang onderdeel uit van Facebook. En tot nu toe heeft Facebook geen gebruik gemaakt van de Whatsapp gegevens van de miljoenen gebruikers van de berichtensoftware voor iOS en Android.

Helaas gaat daar de komende weken verandering in komen. Facebook wil geld gaan verdienen met de vele gebruikers van Whatsapp.

In de nieuwste versie van Whatsapp die de komende weken automatisch zal worden uitgerold zit een nieuwe functie die telefoonnummers en andere privacy gevoelige informatie gaat doorsturen naar Facebook.

Ga je niet akkoord met de nieuwe versie van Whatsapp en de nieuwe voorwaarden? Dan zal Whatsapp op zowel iOS als Android na 30 september niet langer werken.

Facebook laat via de aangepaste voorwaarden van Whatsapp weten dat de account gegevens van gebruikers alleen gebruikt worden voor commerciële doeleinden. Zo zal het bedrijf op basis van je Whatsapp gebruik advertenties weergeven op je Facebook pagina. Vooralsnog gebeurt dit niet op basis van de inhoud van je chats. Wel gebruikt Facebook hier je telefoonnummer, account status en naam voor.

In deze ‘hoe moet je’ handleiding vandaag antwoord op de vraag: hoe kun je voorkomen dat Facebook jouw Whatsapp account informatie gaat gebruiken voor het tonen van reclame’. 

Whatsapp informatie niet delen met Facebook

Je kunt op twee manieren voorkomen dat je Whatsapp gegevens automatisch worden doorgestuurd naar Facebook. Allereerst kun je namelijk in de nieuwe algemene voorwaarden aangeven dat je niet wil dat Facebook jouw gegevens in handen krijgt.

Op het moment dat je de nieuwe algemene voorwaarden te zien krijgt klik je op de knop ‘lees meer over de belangrijke update’. In het scherm dat zich nu opent kun je onderaan de optie ‘deel mijn Whatsapp informatie met Facebook’ uitvinken.

Vervolgens zal Whatsapp je 06 nummer en andere informatie niet doorgeven aan Facebook. Je privacy is hierdoor beter beschermd en je zult vooralsnog geen advertenties op Facebook zien die zijn gemaakt op basis van je Whatsapp gegevens.

Vink in het account scherm van Whatsapp de optie tot het delen van je gegevens met Facebook uit.

Vink in het account scherm van Whatsapp de optie tot het delen van je gegevens met Facebook uit.

Whatsapp account informatie bewerken

Ben je akkoord gegaan met de nieuwe algemene voorwaarden in de nieuwe Whatsapp software zonder dat je wist je account informatie wordt gedeeld? Dan kun je tot 30 dagen na het accepteren van de voorwaarden ook in het account scherm van Whatsapp aangeven dat je niet wil dat Facebook jouw gegevens in handen krijgt.

Ga hiervoor naar de instellingen van Whatsapp en kies voor de optie ‘account’. De onderste optie in dit scherm is de optie ‘Deel mijn accountinformatie’. Door deze optie uit te vinken en je keuze te bevestigen voorkom je dat Facebook jouw 06 nummer en andere informatie in handen krijgt.

Tot slot: Whatsapp blijven gebruiken?

Whatsapp is een ontzettend handige app om met anderen te communiceren. Toen het bedrijf werd overgenomen door Facebook was al duidelijk dat het bedrijf uiteindelijk aan de slag zou gaan met de Whatsapp informatie.

Wil je Whatsapp gebruiken zonder dat Facebook je gegevens in handen krijgt? Dan heb je in deze ‘hoe moet je’ kunnen lezen waar je deze instellingen kunt aanpassen. De stappen in deze handleiding werken zowel voor iOS als Android.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.