SRWare Iron BrowserSRWare Iron – Veilige Internet Browser

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.963 weergaven)

SRWare Iron Browser

SRWare Iron

SRWare Iron is een internet-browser die ontwikkeld is op basis van de Chrome Browser van Google. Zoals je misschien weet is Google Chrome vanuit privacy oogpunt omstreden. Niemand weet precies of en zo ja hoe Google de gegevens gebruikt die jij verzameld tijdens het gebruik van Chrome. De SRWare Iron browser biedt dit probleem niet: de browser is snel en handig net zoals Chrome en speelt tegelijkertijd minder gegevens door aan Google.

Van de SRWare Iron browser kwam vandaag een nieuwe versie uit. Deze nieuwe versie van deze alternatieve browser voor Chrome biedt vooral verbeteringen. Ook zijn er een aantal fouten uit de gratis software gehaald. Tenslotte is de browser nog wat sneller in het gebruik, Chrome is natuurlijk al een snelle internet-browser, SRWare Iron doet daar nog een stapje bovenop.

Veilige browser

Een van de manieren waarop Google Chrome jouw gegevens verzameld is door het gebruik van een uniek identificatienummer tijdens de installatie. Dit nummer is gekoppeld aan jouw computer en de Chrome browser die je gebruikt. Met dit nummer wordt onder andere informatie naar Google verstuurt waarop het bedrijf jou via Google Suggest helpt tijdens het zoeken. De Iron browser doet geen van beide, het nummer wordt niet geïnstalleerd en daardoor krijgt Google minder gegevens van je in bezit.

Daarnaast biedt de SRWare Iron browser een standaard ad-blocker. Hiermee kun je irritante reclames, banners en pop-ups blokkeren. Ook kan met de gratis Iron browser de User Agent gemakkelijk aangepast worden. Zo kun je bijvoorbeeld op je computer de mobiele versie van bepaalde sites opvragen

Gratis downloaden

De Iron Browser is gratis te downloaden via de link naast dit artikel. Er zijn versies beschikbaar voor Windows-computers die minimaal Windows XP gebruiken. De download is, afhankelijk van je OS, tussen de 10 en 40MB groot. Ook voor Linux en Apple mac zijn overigens versies beschikbaar van deze gratis browser. Heb je vragen, problemen of opmerkingen over deze gratis software? Reageer dan onder dit bericht en wie weet kunnen we je helpen met je probleem.

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.