Chrome alternatieven met meer privacy bescherming #1: Brave

Ben jij ook een fan van de Chrome browser? Maar ben je tegelijkertijd ietwat bezorgd over alle gegevens die Chrome uitwisselt met de servers van Google? Dan kun je een aantal andere browsers gebruiken die werken op basis Chromium. 

De bekendste Chromium browser naast Chrome is Vivaldi. Deze browser is met name gericht op ontwikkelaars die graag meer inzicht willen hebben in de manier waarop hun website wordt weergegeven. Een andere browser die wordt ontwikkeld op basis van Chromium is Brave.

Lees verder

Microsoft Edge gratis downloadenMicrosoft Edge – Explorer in een Windows 10 jasje

Windows 10 biedt veel verbeteringen ten opzichte van eerdere versies van Windows. Een van de grootste verbeteringen van Windows 10 is toch wel Edge. Deze browser wordt standaard meegeleverd met Microsoft en is te zien als de opvolger van Explorer.

Microsoft’s Internet Explorer wordt door veel gebruikers en experts gezien als een wanproduct. Vooral het ongevraagd mogelijk maken van het toevoegen van toolbars en andere ongewenste extra’s maakt Explorer niet geliefd. Wil je toch Explorer gebruiken op je Windows 10 PC? Dan is dat wel gewoon mogelijk.

Lees verder

Safari downloadenSafari: surfen, streamen en downloaden met de Apple browser

Ben je een bezitter of gebruiker van een op iOS of MAC OS X gebaseerde computer, smartphone of tablet? Dan is Safari de beste browser om mee te surfen, downloaden en streamen.

Wil je meer weten over Safari of wil je de gratis browser downloaden? Check mijn review van de nieuwste versie van Safari.

Safari is de standaard browser op zowel Apple Mac computers met daarop OS X als mobiele devices zoals de iPad en iPhone die op basis van iOS werken. Safari is na IE, Chrome en Firefox de meest gebruikte browser voor surfen en downloaden van internet.

Lees verder

Opera SoftwareOpera – Browser Software

Over de Opera software hebben we je al eens eerder getipt. Deze gratis browser software is namelijk een prima alternatief voor Firefox, Chrome en Internet Explorer. De stichting achter de Opera browser ontwikkeld naast de nieuwe versie ook de oudere versies van de browser gewoon verder. Deze week kwam een nieuwe update beschikbaar van versie 12 van de Opera browser.

Lees verder

De Opera Browser Software kun je gratis downloadenOpera – Browser software

Gratis software om het internet mee te verkennen is er in overvloed. Of je nu een standaard browser als Internet Explorer wilt gebruiken of de toch de Firefox browser de voorkeur geeft, betalen hoeft voor dat soort software niet. Een andere optie, ook gratis overigens, is het gebruik van Opera om mee te internetten. Opera is al jarenlang het beste

Lees verder

Firefox logoMozilla Firefox – surfen, mailen en downloaden

De monopolie positie van Internet Explorer op browser-gebied is al jarenlang aan het afbrokkelen. Vroeger gebruikte bijna iedereen de standaard browser van Microsoft die wordt meegeleverd met Windows. Tegenwoordig heb je als computergebruiker de keuze uit een groot aantal gratis browsers om mee te surfen, mailen, muziek te luisteren of te downloaden. Een van die programma’s is Firefox. Firefox nu downloaden of meer

Lees verder

gratis Chrome Browser software downloadenChrome downloaden: gebruik de Google browser

Google Chrome is de populairste browser van dit moment. Ben je op zoek naar informatie over dit gratis programma of wil je Chrome downloaden? In deze handleiding lees je alles over Chrome, de browser van de zoekgigant uit Mountain View.   Nieuwste versie De nieuwste versie van Google Chrome is inmiddels versie 44. Als je de beste browser voor internet al

Lees verder

gratis software voor internet - Pale Moon browserPale Moon – Browser Software

Heb jij een supersnelle gloednieuwe computer en surf je veel op internet? Dan maak je waarschijnlijk gebruik van Firefox, Chrome of misschien Explorer. Al die browsers zijn niet geoptimaliseerd voor nieuwe computers maar werken juist goed op wat oudere computers. Er wordt namelijk veel tijd en moeite gestoken om moderne browsers ook op langzamere computers te laten werken. Wil je

Lees verder