JPG omzetten naar PDFJPG, PNG of GIF omzetten naar PDF

Geplaatst op: - bijgewerkt op (1.495 weergaven)
JPG omzetten naar PDF

Van JPG naar PDF

Voor mijn werk was ik vorige week op zoek naar een handig programmaatje om snel grote hoeveelheden afbeeldingen in JPG formaat om te zetten naar PDF. Via Google vond ik een aantal gratis tools maar helaas deed geen van deze programma’s wat ik wilde.

Omdat ik toch echt afbeeldingen naar PDF wilde omzetten heb ik toen tenslotte een andere manier gevonden om dat toch voor elkaar te krijgen. Wil je weten hoe ik PDF bestanden maakte van afbeeldingen? Lees dan deze ‘hoe moet je…’.

Malware en spyware

Veel tools die ik vond om PDF bestanden te maken van afbeeldingen leek prima geschikt tot het moment waarop ik zo’n tool downloadde. Bij elk van de programma’s die ik vond waarschuwde mijn virusscanner me namelijk voor een malware of spyware programma dat in de verschillende tools verstopt zat.

doPDF - een PDF bestand printen.

doPDF

Het proces om een PDF te maken van een afbeelding bestaat uit twee stappen. Allereerst moet je een pdf-printer installeren hiervoor kun je bijvoorbeeld doPDF downloaden en installeren. doPDF zorgt ervoor dat je computer wordt uitgebreid met een PDF printer. Een PDF printer zorgt ervoor dat je vanuit elk programma dat een print-functie biedt PDF bestanden gemaakt kunnen worden.

Office software

De volgende stap in het omzetten van afbeeldingen naar PDF bestaat uit downloaden en installeren van een Office pakket op je computer of laptop. Zelf gebruik ik MS Office maar ook het gratis beschikbare Open Office is natuurlijk prima geschikt.

Open in je Office Suite de tekstverwerker, in het geval van MS Office is dat Word, en voeg vervolgens de afbeeldingen aan een leeg document toe. Maak de afbeeldingen zo groot als je wil door ze via de hoekjes te vergroten of te verkleinen. Ook kun je afbeeldingen bijsnijden of inzoomen.

Ben je tevreden over de manier waarop de afbeeldingen worden weergegeven? Druk de pagina dan af via de PDF printer en je bent klaar: een PDF bestand met daarin de afbeeldingen die je wilde omzetten.

Opmerkingen

Deze manier van het omzetten van afbeeldingen naar een PDF is alleen handig als je een groot aantal afbeeldingen in een groot PDF bestand wil plaatsen.

Wil je losse afbeeldingen als losse PDF bestanden omzetten dan zijn er andere manieren handiger. Zodra ik een freeware of shareware programma heb gevonden waarmee je veilig PDF bestanden kunt maken van een afbeelding dan zal ik hiervan een recensie plaatsen.

 

Stel een vraag of plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.